Yksi kauneimmista kevään merkeistä on lumen alla talviuntaan viettänyt jouluruusu [Helleborus] .
Että se osaakin aina yllättää meidät!
Kuten peipposetkin, jotka ilahduttivat meitä tänään vierailullaan. On kai uskottava niiden sanoma: puoli kuuta kesään. Aikaisin näyttää kesä sitten tulevan, huhtikuussako jo?
Muitakin vieraita saimme viikonloppuna ja innostuin jopa oikein leipomaan. Tätä sienipiirakkaa aion ehdottomasti leipoa toisenkin kerran. Paras laittaa ohje muistiin tänne "blogipäiväkirjaani".
Pohja:
75 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vettä
Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
400g herkkusieniä
1 sipuli
100 g (puoli) purjoa
200 g tuorejuustoa
2 munaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
suolaa, mustapippuria
Paista paloiteltuja sieniä pannulla kunnes neste on haihtunut. Siirrä kulhoon ja lisää pannuun öljyä, jossa kuullotat sipuli- ja purjosilpun, kunnes ne pehmenevät. Sekoita sienet, sipulit, tuorejuusto, munat ja mausteet ja kaada pohjan päälle. Lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Ohje on ollut joskus Yhteishyvä-lehdessä.
Jatkoin tuorejuustoteemalla ja leivoin tämän suussasulavan juustokakun.
Sen jälkeen kun kakkua tarjottiin erään ystävän syntymäpäivillä, olen leiponut sitä aina silloin tällöin ja saanut aina yhtä suuret kiitokset. En tiedä, tuliko pinnasta aavistuksen liian tumma, ei hätää, tomusokeri ja päälle heitetyt säilykepäärynänpalat peittivat sen sopivasti.
Ja sitten vielä ohje. Suosittelen!