Yksi kauneimmista kevään merkeistä on lumen alla talviuntaan viettänyt jouluruusu [Helleborus] .
Että se osaakin aina yllättää meidät!
Kuten peipposetkin, jotka ilahduttivat meitä tänään vierailullaan. On kai uskottava niiden sanoma: puoli kuuta kesään. Aikaisin näyttää kesä sitten tulevan, huhtikuussako jo?
Muitakin vieraita saimme viikonloppuna ja innostuin jopa oikein leipomaan. Tätä sienipiirakkaa aion ehdottomasti leipoa toisenkin kerran. Paras laittaa ohje muistiin tänne "blogipäiväkirjaani".
Pohja:
75 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vettä
Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
400g herkkusieniä
1 sipuli
100 g (puoli) purjoa
200 g tuorejuustoa
2 munaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
suolaa, mustapippuria
Paista paloiteltuja sieniä pannulla kunnes neste on haihtunut. Siirrä kulhoon ja lisää pannuun öljyä, jossa kuullotat sipuli- ja purjosilpun, kunnes ne pehmenevät. Sekoita sienet, sipulit, tuorejuusto, munat ja mausteet ja kaada pohjan päälle. Lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Ohje on ollut joskus Yhteishyvä-lehdessä.
Jatkoin tuorejuustoteemalla ja leivoin tämän suussasulavan juustokakun.
Sen jälkeen kun kakkua tarjottiin erään ystävän syntymäpäivillä, olen leiponut sitä aina silloin tällöin ja saanut aina yhtä suuret kiitokset. En tiedä, tuliko pinnasta aavistuksen liian tumma, ei hätää, tomusokeri ja päälle heitetyt säilykepäärynänpalat peittivat sen sopivasti.
Ja sitten vielä ohje. Suosittelen!
Minäkin olen viime aikoina tehnyt usein kauraryyneistä piirakkapohjan, helppo ja hyvä ja aineksia löytyy aina kotoa. Kuvankaunis tuo piirakkasi tomaatteineen.
VastaaPoistaPiti vielä sanoa, että onpa peippospojat tosiaan ilmestyneet aikaisin.
VastaaPoistaKyllä vaan, rapea ja maukas oli tuo piirakkapohja. Pitää muistaa jatkossakin.
PoistaLinnuillakin on varmaan maailmankirjat sekaisin, tulevat ja menevät kuinka sattuu.
Ja västäräkistä vähäsen. Minä näin toissapäivänä ensimmäisen västäräkin hyppelevän puistossamme. - Ja kiitos resepteistä. Niistäpä sainkin idean laittaa vieraille suuhunpantavaa. Aurinkoista viikkoa!
VastaaPoistaEn ihmettelisi, vaikka vastäräkki hyppelisi pian täälläkin. No, onhan nyt siirrytty kesäaikaan, siitäkö peipposten tulo johtuu:-)
PoistaInteressantes Rezept, ein Teig mit Haferflocken, ich werde es ausprobieren. Zum Käsekuchen konnte Google sich natürlich nicht äußern, ich freue mich aber, dass die Übersetzung bei der Champignon-Pie verständlich war.
VastaaPoistaEs lohnt sich auszuprobieren — die Champignon-Pie war lecker!!
PoistaMit diesen Zutaten ist es nicht schwer einen Käsekuchen zu backen:
Aus Margarin, Zucker, abgeriebener Zitronenschale, Ei, Mehl, Backpulver, Vanillezucker einen Teig bereiten und in eine Backform geben.
Frischkäse und Zucker kurz schlagen, Zitronensaft, Vanillezucker, Stärkemehl dazu geben, Eier hinzufügen und weiterschlagen wie auch Schlagsahne und gut unterrühren. Die Masse auf den Teig geben.
Bei 200 Grad 10 Min. und dann bei 150 Grad 1 1/2 Std. backen.
Voi kääk miten ihania reseptejä! Ja peippokin:) Meillä on vasta ihasteltu höpsöä räpsyttelevää kiurua pellon yllä, eli meillä sitten vielä kuukausi odottelua...
VastaaPoistaKannataa kokeilla, maistuu perheelle aivan varmasti. Joka päivä tulee uusia lintuja etelästä , tänään mustarastas ja turkinkyyhkypari. Kiva seurata ja kuunnella niiden juttuja.
PoistaKaunis jouluruusu ja hyvin näyttää selviytyneen talvesta.
VastaaPoistaLintulaudalla käy melkoinen vilske, mutta peipposia en ole vielä havainnut.
Kiitos resepteistä, täytyy kokeilla.
Tämä on jo toinen kevät, kun jouluruusut kukkivat, mikä ilo se onkaan. Vähitellen pitäisi kai lopettaa lintujen ruokkiminen, mutta kun niiden touhuja on niin mukava seurata niin hemmotellaan niitä nyt vielä jonkin aikaa.
Poista