28.7.2011

Lomailu vain jatkuu...

samoin nämä upeat kesäsäät - tänäänkin melkein +30°C. Mutta kun olen nyt aloittanut erittäin mielenkiintoisen projektin, voisi kyllä sataakin. En  viitsi sanoa, että odotan tämän takia syksyn kolkkoja päiviä, ehtiihän tässä.
Projektin nimi on kirjojen vieminen tietokantaan. Ärsyynnyimme täällä kotona, kun kirjahyllyjen sisältö ei enää ollut hallinnassamme. Kyllä täällä on jo monet kerrat etsitty ja etsitty hyllyt läpi ja siihen tulee nyt parannus.  Kärsivällisyyttä vain!


Kaikki on vielä alkutekijöissään, aikaakin olen varannut rajattomasti ja tämä on myös helppo tapa poistaa turhat kirjat hyllyistä.  Tässä osa kirjoista matkalla tietokoneelle.

Pokkarit myös matkavalmiina.

Kerroinkin jo aikaisemmin lataamastani Book Hunter-ohjelmasta. Tässä menossa elämänkertojen, muistelmien ja päiväkirjojen taltioiminen.

Kaunokirjallisuutta.

 Ja täältä "kirjastotäti" (uusi lempinimeni) voi sitten etsiä tietoa, järjestää aakkosjärjestykseen kirjailijat tai kirjojen nimet, etsiä hakusanoilla tallentamiaan tietoja jne.

Onhan kesässä muitakin iloja, oikein niitä kesään kuuluvia, kuten kukkia, kesämökkimatkoja ja

pieniä mustikkasuita.

11 kommenttia:

 1. Mieletön homma, mutta tekisi kyllä mieli tehdä itsekin, jos löydän sopivan ohjelman. Yritin All my books, mutta se on kai vain kuukauden ilmainen. Ajattelin, että voisit tulla sitten "gegen Kost und Logis" meille noihin hommiin, kun omat kirjat on rekisteröity ja olet saanut riittävästi kokemusta.

  VastaaPoista
 2. Allu: Mieletön on, mutta en aio tehdä siitä stressihommaa. Nuo olohuoneen kirjat halusin saada ensiksi pois alta ja vähän muutakin.
  Et kuitenkaan jaksa odottaa, että tulisin sinne järjestelyhommiin (gegen Kost kyllä houkuttelisi), joten käy täällä katsomassa, miten olis: http://libra.en.softonic.com/

  VastaaPoista
 3. Aah, ihana homma! Minulla on hyllyt nyt järjestyksessä, ja osa kirjoista on listattukin, mutta joku selkeä tietokanta olisi kyllä ihana. Hmm, täytyypä tutustua tuohon Book Hunteriin. Library Thingiin minulla on jo elinikäinen jäsenyyys ostettuna, ja Goodreadsia ajattelin vilkuilla joskus sillä silmällä.

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Eikö vaan:) Käyn usein noilla mainitsemillasi sivuilla, mielenkiintoisia ovat, mutta tätä Book Hunterin tyyppistä olen etsinyt jo kauan. Olisipa vain vielä kotimainen ja täyttäisi automaattisesti tiedot kirjoista. Book Hunterhan etsii Amazonista, joten suurimman osan tiedoista täytän itse. En täytä kaikkia mahdollisia tietoja, vain ne välttämättömät. Hiukan kyllä hidastaa se, kun pysähtyy lukemaan mielenkiintoisia asioita listattavana olevasta kirjasta.

  VastaaPoista
 5. Ohhoh, melkoinen homma, mutta lopulta palkitseva. Turhia/huonoja/mitäänsanomattomia kirjoja kertyy väkisinkin, vaikka kuinka yrittäisi välttää sellaisia, joten tuossahan nekin tulee samalla käytyä läpi. Itse olen rankalla kädellä luopunut huonoista kirjoista, joten löydän vielä helposti haluamani. Yritin ehdottaa tällaista hommaa isäni "kirjastoon" jo silloin, kun käytössä oli vain kirjoituskone, mutta ei hän innostunut. Harmi!

  VastaaPoista
 6. Saga: On todellakin palkitseva homma. Silloin aikoinaan (sinun iässäsi) tunsi vielä kirjahyllynsä sisällön, nyt on eri asia, joten tämä on hyvä tehdä. Ehkä lapsetkin joskus tulevat olemaan siitä kiitollisia:) No voi tuota sinun isääsi! Olisihan siinä työtä ollut kirjoituskoneelle, mutta arvokasta tietoa olisit saanut.

  VastaaPoista
 7. Das ist ein wunderbarer Tipp, liebe Clarissa, ich wusste gar nicht, dass es so etwas gibt, endlich Übersicht! Das muss ich mit meinem Mann besprechen.

  LG

  VastaaPoista
 8. Huh mikä urakka! Mutta varmasti kivaa ja palkitsevaa puuhaa. Olen aina ajatellut, että kirjastonhoitaja olisi ollut yksi varsin mahdollinen ammatti. Tällä tavallahan sitä pääsisi leikkimään kotioloissa.

  VastaaPoista
 9. Wienermädel: Endlich Übersicht, dachte ich auch. Das ist ein Projekt mit viel Arbeit, aber ich habe keine Eile.

  Lumikko: Tämä "kirjastotäti" ei pidä mitään kiirettä, vaan palkitsee itsensä tärkeämpien töiden lomassa istahtamalla koneen äärelle tekemään tätä hauskaa hommaa:) Aikaa menee varmaan monta kuukautta.

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä idea luetteloida kirjat! Meillä käytetään tietokoneissa vain Linuxia, mutta sillekin löytyi helpolla ohjelma, joka on nimeltään Tellico. Tässäpä puuhaa ensi kesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta luetteloinnista on ollut jo monta kertaa hyötyä. Olen tyytyväinen, että tein sen. Vielä on kesken lasten kirjojen vieminen tuohon ohjelmaan ja miehen kirjat, joita on yksi seinällinen. Pitääpä vilkaista, miltä Tellico näyttää.

   Poista