27.2.2009

Kalevalan päivä

--> 28.2. eli tänään vietetään Kalevalan päivää - suomalaisen kulttuurin päivää. Aikoinaan luettiin koulussa Kalevala kannesta kanteen, opeteltiin runoja ulkoa, analysoitiin, mutta mitä jäi mieleen. Nimiä, runonpätkiä, Sammon taonta, mutta osaammeko vastata, jos joku kysyy, mitä kansalliseepoksessamme oikein kerrotaan.
Nopeimmin pääsee selville Kalevalan tapahtumista, kun katsoo, mitä täällä kerrotaan. Pitääpä siis ensin vilkaista sinne ja sitten aion ottaa esille suuren ja painavan Juhla-Kalevalan ja lueskelen sitä samalla kun saan nauttia Akseli Gallen-Kallelan kuvituksesta.TÄÄLLÄ voit testata, ketä Kalevalan henkilöä muistutat. Olisitko kuten nuo edellä olevat
tai ehkä kuten Väinämöinen, Ilmarinen, Lemminkäinen tai Louhi kenties?


EDIT: Testi on näköjään poistettu em.  sivuilta.

6 kommenttia:

 1. Testasinpa itseni ja yllätyksekseni muistutin Ainoa. No jaa...Jotain samaa voi ollakin. Oletko lukenut Aulis Rintalan "Kalevala nykysuomeksi". Sain sen synttärilahjaksi pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
 2. Sira: No sittenhän meitä on ainakin kaksi Ainoa!
  En ole lukenut tuota kirjaa, pitääpä tutustua.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että ehdin vilkaista blogiisi ja näin, että on Kalevalan päivä ja saatoin loistaa kirjallisuusseminaarissa, kun osasin sanoa, että tänään on Kalevan päivä, ihan niinkuin olisin sen muka itse tiennyt.
  Hauskaa sunnuntaita (Suomessa on nyt jo sunnuntai!) toivottelee nimimerkki Louhi

  VastaaPoista
 4. Allu: Siinä taas näemme: nämä blogit ovat todella hyviä tietolähteitä. Käyttäkäämme niitä siis hyväksemme.

  VastaaPoista
 5. Go´kväll!! Oj, vad du är påläst och kulturell dagen till ära. =) Jag har aldrig varit så intresserad av sånt...men jag hinner vel bli. ;-)
  Hoppas du haft ett skönt sportlov!?
  Sköt om dej, kram

  VastaaPoista
 6. Karina: Hmmm... jag låtsades vara lite mera kulturell så här på Kalevaladagen:)Jag kan nog medge att det vat roligt att skriva det där och att på samma gång ta lite reda på allt, vad som hör till Kalevala. I skolan var det ju "pakkopulla" på min tid och jag hade glömt det mesta.
  Har du sett den nya "fina" bloggen clarissa-scraps. Linken hittar du i den här bloggen.

  VastaaPoista