6.8.2010

Project 365

Nyt on kulunut seitsemän kuukautta siitä, kun aloitin erään projekteistani. Tässä Project 365 :ssä on tarkoitus dokumentoida yksi kokonainen vuosi. Aivan arkipäiväisistä asioista otetaan kuva ja kirjoitetaan lyhyt teksti vuoden jokaisesta päivästä. Kymmenen vuoden kuluttua on kiva ihmetellä, että olipa elämä "antiikkista"  vuonna 2010.
Merete Mazzarella siteeraa uusimmassa kirjassaan Delacroix'ta  "Jag tror att jag är herre över de dagar jag skrivit ner, även om de passerat. Men de som detta papper inte nämner, de är som om de aldrig funnits." Eli "uskon, että minulla on omassa hallinnassani päivät, joista olen kirjoittanut, vaikka ne olisi jo ohitettu. Mutta päivät, joita ei tällä paperilla mainita ovat kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan." Olen siis kuin Delacroix, mutta nykyaikaisempana versiona minulla on mukana kuvatkin.

Nyt nämä päivät ovat kansien sisällä. Osa 1 sisältää puolen vuoden kuvat ja selostuksen, vuoden lopussa seuraa Osa 2. Kun olin tehnyt sivut, lähetin ne netin kautta Ifoloriin ja viikossa tuli hyvälle paperille painettu  kirja kotiin. On pakko sanoa, että olin iloisesti yllättynyt ja niin olivat kaikki muutkin sitä selanneet. Onneksi minulla oli valmiina myös blogikuvia, ei tarvinnut aina miettiä, mistä kertoo. Ja onneksi Ifolorilla on vähän väliä tarjouksia, joten kalliskaan ei tuo kirja ole. Joskus olin viikon, pari jäljessä, silloin oli todella tylsä tehdä "rästihommia". Parasta on ottaa kuvat valmiiksi ja sitten vaikkapa viikonloppuna kirjoittaa tekstit. Tulos kyllä palkitsi kaiken ikävän ja vaivan. Ja kun pidän kovasti sommittelemisesta ja värien kanssa leikkimisestä, voi sanoa, että tämä on "minun juttuni".


                 

3 kommenttia:

 1. Vau, onpas hiano! En ossais moista.

  VastaaPoista
 2. Ohoh, oletpas ollut hurjan ahkera 365 projektin kanssa! (En minä vaan jaksaisi/viitsisi/muistaisi...) Kivoja kyllä nuo Ifolorin kirjat, oma matkakirja odottaa tekoaan...mutta onhan tässä lomaa vielä jäljellä ;D

  VastaaPoista
 3. Allu: Ossaisit kyllä, ei oo vaikeaa.

  Susadim: Tällainen jääräpää jaksaa/viitsii/muistaa, kun on päättänyt toteuttaa ideoitaan. Ahkeraksi en itseäni kehuisi.

  VastaaPoista