24.10.2009

Uusi harrastus....

....tai mikä tämä nyt on. Siis se, että kuljen kamera mukana ja näppäilen kuvia sieltä sun täältä. Pikkutyttökin, joka on meitä ilahduttamassa viikonlopun, ihmetteli, että miksi pitää ottaa postauskuvia koko ajan. En keksinyt siihen mitään järkevää vastausta.


Tässä niitä krumeluureja nyt on, joista eilen kerroin. Jos kysyy, mitä sivuilla  lukee, hän kyllä tietää, mitä on kirjoittanut.
Huvittavaa on, että kirjassa Tove Jansson Sanat kuvat elämä, jota parhaillaan luen, on melkein samanlainen sivu Toven päiväkirjamerkinnöistä, mutta niitä ymmärtävät muutkin kuin taiteilija itse, onhan ne kirjoitettu aikuisena.

Tälle 4-vuotiaalle "koulutytölle" toimme varastossa olleen pulpetin, jonka hänen äitinsä sai suunnilleen saman ikäisenä. Joku koulu lakkautettiin aikoinaan ja sieltä tuokin hankittiin. Pitääpä kunnostaa sitä hiukan, niin saa tyttö viedä sen kotiin omaan huoneeseensa. 


Mitä muuta teimme tänään? No, askarreltiin tietenkin, sillä onneksi minulla on pieni kaveri, joka myös pitää siitä. Kotoa hän toi mukanaan korutarvikkeita, joista väkerrettiin kauniita asioita.
Olin nähnyt täällä kätevän ohjeen Pixikirjojen säilyttämistä ja mukana kuljettamista varten. Tuumasta toimeen, sellaisen siis ompelin ja tyttö oli onnellinen.


Kuten kaikki muukin tänään, oli myös ruoka lapsiystävällistä, eli Feta-kasvispyöryköitä.
n. 7 porkkanaa raastettuna
1 sipuli hienonnettuna
200 g fetajuustoa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl olivviöljyä
1-2 kananmunaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Kaikki ainekset sekoitetaan käsin massaksi. Muotoillaan pyöryköiksi uunipellille. 225 astetta.20 - 30 min. Olen ehkä laittanut ohjeen jo ennenkin, mutta ei se mitään, sillä näitä kannattaa
tosiaan tehdä. Sopivat hyvin bulgurin kanssa!   Ohjeen olen löytänyt Lunni leipoo-blogista.


Sitten vielä : S. lähettää terveiset Berliiniin. Muumipalapelit ovat aina vaan yhtä hauskoja!  Tack!

8 kommenttia:

 1. Huhhui miten täysi kalenteri! Ehkä pikku taiteilijatar oppii tuon ihanan pulpetin äärellä myös ajankäytön kultaista keskitietä :D

  Nuo feta-kasvispyörykät tulee testiin hetimmiten. Ihan hurahtanut fetaan juuri nyt. Tänään tein pikkupiirakoita pääsosassa feta ja feta...olikohan siinä muutakin..?!

  VastaaPoista
 2. Ihana toi vanha pulpetti ja söpö koulutyttö teillä. En tiennyt, että Suomessakin on pixikirjoja, niitä aikanaan luettiin varalapsellemme.

  VastaaPoista
 3. Susadim: Kiva kun sanoit taiteilijatar, se hänestä tulee isona eli se on nyt hänen toiveammattinsa. Tässä välillä se oli roska-auton kuljettaja, osin kai vieläkin, koska oma roska-autokin on mukana.

  Allu: Olen aina tykännyt noista. Ostettiin aikoinaan pulpetit ja iso liitutaulu ja iloa niistä on ollut, pulpeteista myös silmän iloa.

  VastaaPoista
 4. Me veimme viime kesänä ihan samanlaisen pulpetin, tosin kunnostettu, Suomeen, jossa se nyt vintillä odottaa seuraavaa käyttäjää.
  S:lle terveiset. Minäkin tykkään muumeista.
  Ja fetapullia tulen tekemään - ihania ja varmaan maistuvat.
  Jatka vain tätä uutta harrastustasi, se on kiva.

  VastaaPoista
 5. Liebe Clarissa, ich komme immer wieder zu dir schmökern, aber die Google-Übersetzung ist so abenteuerlich, es ist wirklich lustig.
  Schönen Sonntagabend

  VastaaPoista
 6. Sira: Saa nyt nähdä riittääkö intoa juosta "kamera kaulassa roikkuen" pitkin päivää.

  Wienermädel: Ich habe die deutsche Übersetzung gelesen aber nichts verstanden. Zum Glück habe ich recht viele Fotos, die auch etwas erzählen können.

  VastaaPoista
 7. Suomen mummo lähetti myös meidän lapsille suomalaisia pixi-kirjoja, tuli kivasti kirjekuoressa.

  Otat kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 8. kato nyt tätäkin: Tosikäteviä lähettää ja lasten käteen niin sopivan kokoisia esimerkiksi autossakin lukiessa.Helppo ottaa mukaan.
  Kiitos kehuista!

  VastaaPoista