1.10.2011

Lokakuu - puu, ruoho lakastuu

Vähitellen, vähitellen alkaa luonto näyttää tosissaan syksyn merkkejä.  Kuukausi on kulunut siitä, kun katselin ikkunasta tätä samaa maisemaa. Kovin suuria muutoksia ei siinä näytä tapahtuneen leudon syyskuun aikana, kuun  jonka viimeinen päiväkin oli lämmin kuin keskellä kesää.


Antaakohan tämä Kaarlo Sarkian runo totuudenmukaisemman kuvan lokakuusta ? 

LOKAKUUN YÖSSÄ


Noin kylmän valkeana
nous sirppi uudenkuun!
Noin näkyy virran vana
nyt läpi paljaan puun!

Noin usva-aaveet mataa
veen pintaa himmeää.
ja puista verta sataa,
mi martoon maahan jää.

Niin syys, niin syys on tullut!
Puu, ruoho lakastui.
Vain haavelinnut hullut
yömustaa vettä ui.

Mut vaikertelet turhaan
sa eessä viikatteen:
se tottunut on murhaan
niin moneen tuhanteen.

Noin nousee purevana
tuo sirppi kohtalon.
Vain puuttuu viime sana -
ja korjuu tehty on.Tuntuu väärältä päättää postaus noin synkkään runoon ja noin synkkään kuvaan, onhan syksy  väreissään niin uskomattoman kaunis. Taitavasti on   tämänkin "taulun" maalari sekoittanut paletissaan vihreää, keltaista, oranssia ja ruskeaa!
Valoisaa syksyn mieltä !

6 kommenttia:

 1. Hiljalleen alkaa olla se paras aika syksystä meneillään, jolloin kaiken väriloiston ja muun syksyn ihanuuden oikein imee itseensä joka hengenvedolla, joka katseella. Eilen illalla tuon kaiken vielä kruunasi auringonlaskun hento purppura. Näky oli niin satumainen, että pysähdyin pitkäksi aikaa vain ihastelemaan.

  Tänä aamuna oli tähdet seuranani. Tästä on hyvä aloittaa lokakuu. Värikylläistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä Sarkia on tuon runon kirjoittanut lokakuun loppupuolella. Alkuhan on erittäin värikästä vuodenaikaa. Tosin meillä tuntuu, että kesä vain jatkuu. Tänäänkin on luvassa hellepäivä. Tosin yöt ovat jo viileämpiä ja ulkona näkyy jo syksynkin merkkejä.
  Satumaista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Saga: Luonto on kyllä uskomattoman kaunis JUURI nyt. Puut, pensaat, heinät aivan kilpailevat keskenään, kuka saa koreimman ja kauneimman tittelin:)
  Aikaisin olit liikkeellä, kun sait ihailla tähtiäkin. Iloisenväristä viikonloppua sinulle!

  Sira: Varmaan hän kuvaili myöhäisempää lokakuuta, sillä pianhan tämä kauneus muuttuu vähän synkemmäksi. Nyt tästä kauneudesta pitää nauttia, sillä "Elämän tarkotus on murheen karkotus", kuten blogistasi tänään sain oppia:)
  Ein schönes Wochenende ☼

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että blogistani oli hyötyä. Niinhän se on, nautitaan siitä kaikesta kauneudesta, jota syksy voi tarjota. Siis nautinnollista viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. En ala, kirjoitin niin pitkän ja kauniin kommentin ja sitten se häipyi ja ehdotettiin, että tekisin itsekin blogin. Terveisiä helteisestä Kölnistä.

  VastaaPoista
 6. Allu: Hävytöntä sakkia tuolla bloggerissa:( Sullahan on jo hieno blogi! Kiitos terveisistä. Täälläkin on kaunista ja auringossa jopa lämmin.

  VastaaPoista