14.8.2010

+30°C

Helteinen kesä sen kun jatkuu, sopii kyllä minulle. Ehkä ei kuitenkaan aivan niin helteisenä kuin tänään. Kun on 30 astetta, on parasta olla tekemättä mitään muuta kuin istua ja nauttia lämmöstä.

Kesäiset työt kuitenkin jatkuvat ja siksi olikin hyvä, kun eilen oli muutama aste viileämpää. Pensaat on tyhjennetty punaisista, valkoisista ja mustista viinimarjoista. Pakastin täyttyy uhkaavasti, vielä kun saisi karviaismarjat sinne mahtumaan, ai niin ja omenatkin jossain muodossa ja ja..... satoa riittää. Vielä on edessä puolukka-aika, kanttarellejakaan ei voi metsään jättää.

Neitoperhonen näyttää pitävän tästä lämpimästä kesästä, sillä niitä on nyt enemmän kuin koskaan. Oregano ja echinacea eli punahattu ovat niiden lempiruokailupaikkoja.Sellaisia ahmatteja ovat, että eivät  huomaa kameraakaan pelätä.
Tämä ei nyt ole kesäistä puuhastelua, sillä tätä voi tehdä ympäri vuoden. Olen niin tyytyväinen, kun...
....ensimmäinen Etiopia-nuttuni on valmistunut ja toinenkin on alullaan. Täällä [linkki] kerroin, kun aloitin tätä ensimmäistä, sieltä pääsee myös katsomaan lisätietoa projektista. Ohje on tässä [linkki]
Ilokseni otti blogiystäväni Susadim haasteen vastaan ja on jo esitellyt omansa. Kukahan seuraavaksi? Tarvetta nutuille on ja lankaa löytyy varmaan joka kodista tuo n.75 gr. Langan tulisi olla villalankaa, joka lämmittää kylminä öinä, päivällä kuumuudessa se hengittää ja on on viileämpää. Esimerkiksi Nalle ja 7-veljestä ovat sopivampia kuin  täysin keinokuituiset, jotka hiostavat Etiopian helteissä.


Tämän toisen nutun teen pyöröneuleena, ihan vaan uteliaisuudesta. Harvoin jaksan tehdä samaa asiaa kaksi kertaa peräkkäin . Kärsimätön luonne kai. Kuinka ollakaan, mies toi  langan värisiä vadelmia tuosta puutarhan nurkasta "ahkeralle kutojalle".

8 kommenttia:

 1. Punaherukat näyttää niin herkullisilta ja suoraan puskasta syötynä ne onkin parhaita.

  Meneekö sulla nuttuun vain 75g lankaa? Mulla taitaa mennä paljon enemmän...mitähän mä teen väärin? Olen tehnyt seiska veikasta kaksi nuttua ja nyt ajattelin ostaa Nalle-lankaa seuraavaksi. Se kun on hiukan ohuempaa, niin saattaisi sopia vielä paremmin. Tosi siististi olet nutun neulonut. Toivottavasti projekti jatkuu, koska syys -ja talvi-iltoina olisi mukava näitä tehdä. Vinkkaa, jos törmäät vastaavanlaisiin projekteihin joskus!

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia. kiva etta olet paatynyt isokokoisiin kuviin. :)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti parhaita suoraan puskasta. Heti tuli vesi kielelle. Karviaisilla saa onneksi tuolla ulkona vielä herkutella.
  En ole punninnut lankamäärää, vaan luotan tietoihin, joita toiset nutuntekijät ovat antaneet. Tuonkin nutun tein langasta, jonka löysin kaapistani, en tiedä paljonko siinä oli.
  Ilman muuta kerron vastaavista jutuista, kerro sinäkin!

  VastaaPoista
 4. Sansku: Sun mieliksi:) No tykkäään toki itsekin.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, miten ne saa noin isoksi??
  Luulin, että olit tehnyt langasta pampuloita, mutta ne olikin vadelmia. Meillä ei ole tänään enää kuuma, vain +23C.

  VastaaPoista
 6. Nyt juuri täällä on vain +19°C, ehkä tuosta vielä lämpenee, ainakin on aurinkoista.
  Isot kuvat ovat hyviä, kun ei ole mitään sanottavaa;)
  Kun ensin olen ladannut kuvan postaukseen, on siinä mahdollisuus valita koko: pieni-keskikoko-suuri-erittäin suuri. Onkohan sinulla joku vanha versio edelleen, jossa ei näin voinut kuvan kokoa muuttaa?

  VastaaPoista
 7. Voitko sanoa, kuinka monta cm tuon nutun leveys on???

  VastaaPoista
 8. Allu: Oho, täällähän oli kysymys. Kävin mittaamassa. Leveys on VENYTTÄMÄTTÄ sitä resorineulosta n. 20 cm. Olkapäiltä n. 25cm, kun se on sitä ainaoikein-neulosta. Nyt teen paksummasta langasta, niin tulee hiukan leveämpi. Onhan ne lapsetkin eri kokoisia siellä.

  VastaaPoista