29.1.2015

Tilannekatsaus


OSA 1 – LUMI

 Lunta pellolla


Lunta kaupungin kaduilla


Lunta jäällä


Lunta metsässä


Lunta kuvakirjan kannessa


Lunta ikkunan takana


Ja toisenkin ikkunan 

(Juuri nyt tuolla ulkona sataa vettä. Saa nähdä, miten lumen käy)


OSA 2 – NÄPERTELY


Sain tällaisen lahjapaketin rakkailta lapsiltani. Vielä on harkinnassa, mitä tuosta mustavalkoisesta kankaasta olisi tulossa, ideoita kyllä jo on.



Muistikirja ja kynä kuuluvat yhteen, mutta  se kynä on useimmiten  missä milloinkin, kun sitä tarvitsee ja niinpä ompelin kätevän kynänpidikkeen kuminauhasta. Nyt on kynä aina mukana. Idea ei ole tietenkään oma, vaan täältä [KLIK].


9veeltä sain hienon näyttökynän puhelintani varten. Hän oli kuullut, kuinka valitin näppäinten pientä kokoa kirjoittaessani tekstiviestiä tai muuta.  Koska myös tämä kynä on aina väärässä paikassa, ompelin sillekin oman kotelon. Ja jälleen on idea muualta kuin omasta päästäni [KLIK]




Jo kauan olen haaveillut hankkivani tällaisen kaiverrustyökalun terineen ja nyt sen tein.  Aika näyttää, mitä ryhdyn näillä kaivertamaan. Täällä on taiteilija, jonka työt ainakin ovat kovin inspiroivia,   ja jälleen  |KLIK]



Jos haluaa mennä sieltä, missä aita on matalin, voi kuvan tietenkin fotoshopata leimauskuvaksi:-)) Mutta missä on silloin luomisen ilo ja oman käden jälki – eivät lähimaillakaan!




15.1.2015

Pieni keramiikan oppitunti ;-)


1. Mennään  metsään ennen lumen tuloa.


2. Tuodaan metsästä puolukanvarpuja, mustikanvarsia, puutarhastakin siepataan mukaan kuivunutta rakuunaa ym.


3. Otetaan esille savi ja työvälineet.



4. Kahvipaussi, sillä nyt tulikin tenkkapoo, miten tästä eteenpäin? Omat ideat kun ovat useimmiten vähissä, on paras pitää tauko





5. ja miettiä, mitä on nähnyt muiden tekevän. Oppiihan sitä matkiessaankin, toteamme aina keramiikkaporukkalaisten kesken. Tässä siis yksi matkittu idea.



6. Tässä toinen ja kuten näkyy, puolukanlehdet ja muut sopivat hyvin enkeleidenkin vaatteisiin. Ne alkuperäiset näkemäni olivat hempeillä akryyliväreillä maalattuja, mutta näillä lasiteväreillä sain enkeleihin oman leimani.



7. Sinisävyisellä oksiidilla maalattuun sydämeenkin jäi koristeeksi muutama pieni oksa.



8. Matti Myöhäisiltä on lumi peittänyt alleen puolukan- ja mustikanvarvut, mutta löytyyhän luonnosta muutakin materiaalia savitöitä koristamaan.




4.1.2015

Luonnossa luminen ilta




Tuo Eino Leinon runo ja siitä sävelletty Loirin esittämä laulu on pyörinyt päässäni koko päivän eikä ihme. Aamulla kun vilkaisin ulos, näin vain valkoista, valkoista, kaikkialla. Omenapuut, karviaispensaat, luumupuu, viinimarjapensaat joutuvat nyt totuttelemaant talviasuunsa.


En tietenkään saanut ikuistettua lumipeitteistä luontoa sellaisena kuin se oikeasti oli. Paikoitellen taipuivat jopa isot koivut lumen painosta tien yli ja saimme ajaa niiden alitse melkein kuin tunnelissa.


 
Totesimme naapuikaupunkiin lähtiessämme, että näin suuria lumimassoja emme ole ennen nähneet. Taisi olla pienelle pokkarilleni aivan liian mahtava urakka, kuten kuva osoittaa






Lumisena alkoi tammikuu, kuten pitääkin. Hiukan on luvattu pakkasasteita ja aurinkoa muutamaksi päiväksi. Nautitaan niistä, ennen kuin loskakelit pilaavat kaiken.



******************

Ai niin, olin vähällä unohtaa:
 

halusin vielä kertoa, että  kuluva vuoteni  näyttää tältä, eli mielenkiintoistelta!