12.9.2011

Sadepäivän ratoksi...


ja piristykseksi muistelen eilistä kesäpäivää.

Tässä kuva tältä päivältä, kun katsoin yläkerran ikkunasta ulos ja sade ropisi niin, että luulin saavani sen katon läpi niskaani. Kuva näyttää kyllä valehtelevan.

 Eilen  sain ottaa uusimman Country Living-lehden  mukaani ulos ja nauttia sen kuvista. Aurinko lämmitti kuin keskellä kesää.

 Kun ei oltu omassa kesäparatiisissamme, piti ihailla näitä rauhaa huokuvia kuvia. Juttu kertoo kaupungista maaseudun rauhaan muuttaneesta perheestä. Jälleen kerran ymmärsin, kuinka etuoikeutettuja olemme, kun saamme valita , vietämmekö aikaamme kotona maaseudulla markettien ja mukavuuksien keskellä, tai  toisessa "kodissamme" maaseudulla omassa rauhassamme ja ilman mitään mukavuuksia.  Tai no,  emme tietenkään ole vapaita kuin taivaan linnut oleskelemaan siellä noin vain, aina on asioita hoidettavana, töitä tehtävänä.


Ja kun emme enää viljele mitään kesäpaikassamme, on lähiruokaakin helpompi saada täältä kotikulmilta, kuten viherkaalia, jota saamme omasta maasta ja puolukoita tuosta viereisestä metsästä. Perunat ja porkkanat haetaan tutulta viljelijältä (joka on jättänyt opettajantyönsä viljelläkseen luonnonmukaisesti yhtä ja toista meillekin hyödyllistä  ). Kukkaparat, jotka ovat kärsineet jo aikaisemmin reiluista sadekuuroista, eivät voi tänään yhtään paremmin. Pian on aika siirtää ne autotallin ikkunalle keräämmään uusia voimia ilahduttaakseen meitä taas ensi kesänä.


14 kommenttia:

 1. Kyllä tänään onkin satanut! Mutta syyskuussa sadekin tuntuu raikkaalta, ehkä hivenen lohdulliseltakin. Marrassade onkin sitten asia erikseen...

  Country Living on yksi suosikkilehdistäni. Britit osaavat aina!

  VastaaPoista
 2. On teillä kyllä aika paratiisimaiset olot siellä. Viherkaalia, nam nam.

  VastaaPoista
 3. ja, dem ist nichts hinzuzufügen. Jetzt in der Erntezeit dürfen wir das Landleben besonders geniessen, wenn es auch viel Arbeit macht.
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
 4. Meidät sade saavutti vasta tunti sitten. Country Living on ihana lehti, se on tullut minulle nyt vuoden tilattuna. Nyt pitäisi päättää, uusiako tilaus. Olen vähän kahden vaiheilla; toisaalta tuntuu, että voisin tyytyä ostamaan silloin tällöin irtonumeron.

  Onnekkaita olette, kun on "kahdenlaista" maaseutua valittavana!

  VastaaPoista
 5. Lähiruoka on kova sana nyt ja hyvä niin. Ihmiset alkavat havahtua siihen pikkuhiljaa. Rossokin on ottanut listalleen lähiruokaa, ihan periaatteen vuoksi taidan käydä syömässä ja kannattamassa tuota kampanjaa.

  VastaaPoista
 6. Katja: Nyt on pimeä ilta ja sade ropisee edelleen kattoon, sanoisinko kodikkaasti:)
  Britit ne osaavat! Tuotakin lehteä olen selannut jo alusta loppuun ja lopusta alkuun,ties kuinka monta kertaa.

  Allu: Muistathan myös tämän, oli kerran jopa blogissani

  Grünkohlpesto

  Wienermädel: Geniessen - doch, aber bei Regenwetter, wie heute, macht Gartenarbeit keinen Spaß:(

  Lumikko: Se on kai se Katia-hurrikaani, jonka jälkimainingeista me nyt saamme "nauttia".
  Olen tehnyt jo jonkin aikaa niin, että ostelen irtonumeroita tuosta ja muista sisustuslehdistä silloin kun olen sillä päällä, että huvittaa.

  Saga: Kouluruokailuunkin yritetään saada enemmän lähiruokaa, mutta enemmän taidetaan laskea, mistä saa halvinta:( Hyvä Rosso!

  VastaaPoista
 7. Sateen jälkeen kyllä paistaa taas...
  Mutta tuo puolukkamalja on ihan samanlainen kuin meilläkin (niin tai meidän maljassa on kyllä pieni vika). Kyllä teillä on siellä molemmissa niin kotona kuin kesäpaikassakin hienot oltavat. Todellinen paratiisi!

  VastaaPoista
 8. Sira:Tänään on satanut kaatamalla, edelleen, juuri nytkin tulee kuin saavista:)
  Muista, että tässä blogissa näet kesäparatiisistamme vain parhaat puolet. Siellä on paljon pitäisi, pitäisi-juttuja. Mutta me viihdytään kuitenkin.

  VastaaPoista
 9. Mulla on ongelmia comment notificationin kanssa. Voitko vastata tähän vaikka blaa blaa, kun testailen, mikä toimii ja mikä ei. Kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Nyt tuli notification, joko sattuma tai olen sitten taas ollut nero ja saanut asian kuntoon. Vihaan näitä teknisiä ongelmia, kun ei ole omaa hotlinea enää niinkuin töissä oli.

  VastaaPoista
 11. Allu: Sovitaan niin, että kallistutaan nerouden puolelle!

  VastaaPoista
 12. Pehmeitä pisaroita sinnekin ja ihania sadonkorjuun hetkiä!

  VastaaPoista
 13. Maarit: Tänään oli ihmeen leuto ja lämmin päivä. Puutarhatyötkin maistuivat ja satoa korjattiin.

  VastaaPoista