Minä teen meillä ruoat ja jos kysyn, mitä tekisin, on vakiovastaus : jotain oikein hyvää!
Kun nyt viimeksi kuulin tuon vastauksen, satuin lukemaan Hälsans Kök-mainosta ja siinä olevaa ruokaohjetta, taisi olla Kodin Kuvalehdessä. Kaapista löytyi ainekset ja niin valmistin meille maukkaan, kauniinvärisen vegetaarisen version chili con carnesta.
Chili sin carneen tarvitaan kuten kuvasta näkyy, paprikaa, sipulia, öljyä, tomaattimurskaa, kidneypapuja, soijakasvismureketta (muistuttaa jauhelihaa), chilirouhetta, paprikajauhetta, pippuria ja suolaa.
Silputtu sipuli ruskistetaan hetken öljyssä, lisätään paprikanpalat ja mausteet. Lisätään mureke ja paistetaan sekoittaen muutama minuutti. Lisätään pavut ja tomaattimurska ja annetaan kiehua n. 10 min.Maustetaan suolalla ja pippurilla.
ja niin saatiin tässä talossa taas "jotain oikein hyvää"
Kuva Hälsans Kök
Kuulostaa hyvältä. Chili con carne oli viime vuosituhannella yksi vakioruoka, pitäiskin tehdä taas.
VastaaPoistaAllu: Paluu historiaan kannattaa!
VastaaPoistaTykkäisin, ja miehellenikin maistuu, mutta lapset eivät tykkää pavuista. Mutta linssit onneksi maistuvat!
VastaaPoistakato nyt tätäkin: Ei ne pavut lapsille useinkaan maistu, vaikka olisivat erimakuisia ja -värisiä. Paras kai keittää ja tarjoilla ne erikseen. Kun ikää tulee, muuttuu lastenkin maku - on se tässä vuosien varrella nähty. Onneksi.
VastaaPoistaNäyttää hyvältä. Taidan yrittää tehdä itsekin, vaikkakin olemme vähän jo kyllästyneet kidney-papuihin, kun yhteen aikaan tuli syötyä niitä niin paljon. Mutta jospa nyt taas tauon jälkeen maistuisi.
VastaaPoistaSira: Just nuo pavut ovat meillä sellaista suositeltua terveysruokaa, kuten kikherneetkin, mutta kaikkeenhan kyllästyy, jos liian usein syö.
VastaaPoista