7.3.2010

Miten sen nyt sanoisin?

Jotenkin tästä blogistani on tullut enemmän ja enemmän kuvablogi. Tekstiä ei ole muuta kuin siteeksi.Ovatko sanat hukassa? Olisiko tehtävä kuten nuori ja jo nyt menestynyt monitaitoinen saksalainen kirjailija Helena Hegemann — lainaan tekstiä teidän muiden blogeista ja niitän suosiota  Luovan puuhastelun loistavalla sisällöllä.
Ehkä on parempi kuitenkin jatkaa kirjallisuuden lukemista ja  pitää huolta, että eivät sanat "unohdu", eivät kotimaiset sen enempää kuin englantilaisetkaan.

 Eräässä blogissa muistutettiin hiljattain tästä kirjasta  [linkki] ja nyt se on pian lukuvuorossa.

 Filosofiasta on aina hyötyä. Tämäkin pitää lukea loppuun. Tykkään kovasti!

 
  Tässä  kiinnitti huomiota ensin tuo kansi, mutta kun luin myös takakannen tekstin, luulen, että tulen pitämään kirjan sisällöstäkin.

" Nuoruuden seikkailut Italiassa tuoksuvat basilikalta ja tomaateilta ja jännitykseltä. En koskaan ole ymmärtänyt, miksi ruoasta pitäisi kertoa vain keittokirjoissa" sanoo tämä mainion keittokirjankin [linkki]  kirjoittaja Vivi-Ann Sjögren"
Nuo Mustaa kahvia, keksinmuruja 60-luvun muistot vievät ajatukset kirjaan, jonka haluaisin lukea uudestaan, mutta se on ihmeellisesti kadonnut pokkarihyllystäni (kyllä se siellä jonkun toisen kirjan takana varmaan piileksii). Siitähän on tehty tuo kuuluisa samanniminen filmi,

mutta kirjan minä haluaisin lukea.
Pitää kai jatkaa etsimistä, ehkä tämä musiikki houkuttelee kirjan esille.

11 kommenttia:

 1. Olipa kivaa musiikkia. Ja mielenkiintoista kirjallisuutta. Minä sain juuri lopetettua Washington Irwinin Erzählungen von Alhambra. Sen lukeminen jotenkin niin paljon aikaa. Oli vähän kuin olisi lukenut Tuhat ja yksi yötä. Mutta sain kuin sainkin luettua sen loppuun.

  VastaaPoista
 2. No niin, tietysti minäkin olen ajatellut, että pitäisi lukea toi toka ja kolmas kirja.

  VastaaPoista
 3. Sira: En usko, että tuota on suomennettu. Oli varmaan mielenkiintoinen kirja sinulle. Se kai kertoo Andalusiasta, tai olenko väärässä.

  Allu: No just niin!!

  VastaaPoista
 4. Vinkit pannaan korvan taa odottamaan syksyä tai jotain... Ihana kyllä tai ikävä kyllä, miten sen nyt ottaa, minulla on hyllyssä noin kahdeksan lahjakirjaa odottamassa lukemista, joten niiden kimpussa.
  Kuvablogit ovat mukavia! Itselläni on sanat olleet hukassa jo pitemmän aikaa. Töissä on pari oppilasta, jotka tuottavat... Sorgen, joten säästän parhaimmat sanani heille, jospa niistä olisi apua.

  VastaaPoista
 5. kato nyt tätäkin: Paras tosiaan säästää sanat niille, jotka niitä tarvitsevat. Ei siinä kuvat auta.
  Lisää aikaa, please, minullekin, kun tuo kirjapino kasvaa niin ihanasti/ikävästi.

  VastaaPoista
 6. Voi ei! Nämä_kirjat_haluan_lukea- listani kasvaa jälleen!
  Etenkin tuo Shaffer & Barrows vaatii nyt googlettamista.

  VastaaPoista
 7. Clarissa: Kirjassa kerrotaan Granadan Sierra Nevadan lähellä olevasta Alhambran linnasta, siellä kaikenlaisista mystisistä taruista,maurien ja andaluusialaisten elämästä, vähän siihen tapaan kuin kirjassa Tuhat ja yksi yötä - niin ainakin minusta tuntui, vaikka viimeistä kirjaa en olekaan lukenut loppuun ja siitä on aikaa kuin aloitin sen.

  VastaaPoista
 8. Nurkkalintu: Lisää tunteja vuorokauteen näyttää yksi jos toinenkin "kirjatoukka" tässä haluavan:)

  Sira: Näyttää olleen hyvä lukuelämys.

  VastaaPoista
 9. Huonoja uutisia kaikille lukutoukille: vuorokausi lyheni hiukan Chilen järistyksen seurauksena: http://www.dn.se/nyheter/varlden/skalvet-i-chile-forkortar-dygnet-1.1054703

  Terv. J

  VastaaPoista
 10. sansku: Ai oot näköjään lukenut perunankuorista. Hyvä että on hyvä:) En ole vielä aloittanut.

  J: No voi voi, kun tuota aikaa oli jo ennestään liian vähän. Harmi.

  VastaaPoista