30.7.2009

Metsä on täynnänsä mustikkaa...Aina on joku perheenjäsenistä tuossa mustikkametsässä, kun niitä nyt kerrankin on.

Ja huomenna leivotaan!


Ohje on löytynyt Kirsin keittiöstä.

11 kommenttia:

 1. Voi apua en ehdi mustikkametsään ja niitä on nyt tosiaan reilusti. Mustikkapiirakka on ihan superherkkua! Yhtään piirakkakuvaa et kyllä ruutuun lätkäise, täällä ollaan muuten liian katkeria :)

  VastaaPoista
 2. Minä en halua mennä metsään hirvikärpästen ja itikoiden syötäväksi...


  vaikkakin tykkään marjoista..mutta nuo ötökät ällöttää...

  VastaaPoista
 3. Vielä tuosta mustikkaviitomasta...heräsi mielenkiinto käytätkö viittomia esim. työssäsi? Itse olen käyttänyt/käytän, mutta niin paljon aina unohtuu ja tulee käytettyä aina vaan samoja viittomia.

  VastaaPoista
 4. oi miten ihana etta saatte kayda mustikkametsassa. taas kerran sorruin taalla ostamaan mustikoita siina toivossa etta ne olisivatkin hyvia. suuri pettymys taas. ne on sellaisia hurjan isoja mauttomia cultivated ones. ei sama kun villit suomen metsassa kasvaneet. nyyh.

  VastaaPoista
 5. Vau, mikä saalis! Viimeksi, kun olin marjametsässä, ei hirvikärpäsiä vielä tunnettu. Siitä on siis aikaa, täällä Saksassahan ei ole mitään jokamiehenoikeuksia, enkä muutenkaan tiedä hyviä marjapaikkoja.

  VastaaPoista
 6. Susadim: No en sitten lätkäise niitä kuvia tänne. Tuota ihanaa mustikkatorttua syötiin juuri kahvin kera!
  Kyllä, viittomista on hyötyä työssäni. Pitäisi käyttää enemmän, kun taito ruostuu niin helposti.

  Krisse: Tule sitten tänne poimimaan, pois sieltä hirvikärpästen luota. Hyi, ne olivat inhottavia. On niitä tosin jo täälläkin päin, mutta tulevat vasta myöhään syyskesällä.Silloin en metsään mene!

  Sansku: Täällähän käy usein niin, että halla vie mustikankukat ja noita mustikkavuosia on aika harvoin.Monet viljelevät itse ja saavat sitten noita mauttomia isoja marjoja, jotka oikeastaan sopivat vain koristeeksi.

  kato nyt tätäkin: En tiedä, minne päin Suomea olette tulossa, mutta onneksi niitä hirvikärpäsiä ei vielä joka paikassa ole. Idästä päinhän ne ovat tulleet.Antoisia marjamatkoja teillekin.

  VastaaPoista
 7. Onpas komeat mustikkamaisemat teillä. Pitää varmaan alkaa teititellä tuollaisia metsänomistajia. Mekin nähtiin kyllä aika paljon mustikoita Schwarzwaldissa ja ystävämme Jii innostui niistä niin, että heittäytyi kuin koppakuoriainen selälleen mustikan varpujen päälle ja vaimo Gee oli kamalan mielissään nähdessään miehen uudet mustikkaiset housut. Onneksi söin kotiin tulessa pakastimesta raparperipiirakkaa, muuten olisi tullut nälkä tosta sun piirakkakuvasta.

  VastaaPoista
 8. Sinuttele vaan jatkossakin. Onhan se hienoa, kun mustikkametsät ovat tuossa melkein nenän alla,varsinkin nyt kun niitä marjoja on.

  VastaaPoista
 9. Ich kann es nicht glauben, so viele Heidelbeeren! Ich kaufte sie letzte Woche am Bauernmarkt, obwohl, Kenner wissen hier Plätze - ich nicht.

  Liebe Grüße

  VastaaPoista
 10. Wienermädel: Heidelbeeren sind wirklich köstlich! Zum Glück wachsen sie bei mir nur ein paar Schritte hinter unserem Haus.
  Liebe Grüsse.

  VastaaPoista
 11. Ooh, da hätte ich auch gerne mitgeholfen - beim Pflücken und beim Essen.
  Wie herrlich, wenn man so einen wundervollen Blaubeerenwald direkt hinter dem Hasu hat! Da beneide ich dich fast ein wenig.
  Liebe Grüsse
  Doris

  VastaaPoista