5.1.2021

Ja joulun jälkeen vaihtui sitten vuosi

 


 
Keittokirjojeni joukosta  löytyi "aarre", Anna Olsonin Kokbok vuodelta 1909, miehen isoäidin ahkerasti käyttämä. Sivuilta löytyi hänen muistiinpanojaan muistakin asioista kuin ruokaan liittyvistä, kuten esim. kuka on kenenkin kummi!!

 
 

Uusi vuosi toi meille Hilda-kissan muutamaksi päiväksi. Ja kun saatiin hiukan pakkasia ja luntakin olivat talitiaiset ja muut siivekkäät ahkerina lintulaudoilla.  Hildallehan se oli juhlaa! Lieneekö ajatellut mielessään, että "oivan paistin mä tuosta saisin, jos vain....."



Toivotaan, että saisimme pitää edes tämän ohuen lumipeitteen, mielikin heti piristyi kun harmaat aamut ja päivät  muuttuivat valoisammiksi.



2 kommenttia:

  1. Ihana toi vanha keittokirja. Meillä on kanssa Allumiehen esi-isän kirjoja ja käsinkirjoitettuja merkintöjä, oli Konditor ammatiltaan. Reseptit tyyliin että "man nehme 1 Kg Butter und 10 Eier".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, reilusti voita ja reilusti munia ja reilusti sokeria, mutta siitä olin yllättynyt, kuinka erikoisiakin ruokia tämä isoäiti teki. Alleviivatut otsikot ja ruoasta tahriintuneet sivut kertovat, että heillä syötiin muutakin kuin "perunoita ja soosia". No sittenhän tulivat sotavuodet ja oli syötävä sitä mitä oli saatavilla.

      Poista