14.2.2015

Kirjat lähellä sydäntäni

joten näin ystävänpäivänä ajttelin muistaa niitäkin ja antaa näille aina mukana seuraaville ystäville omin käsin tehdyt lahjat.


Punaisen sydänkirjanmerkin annan Xinranin kirjalle Kiinan kadotetut tyttäret. Xinran kertoo omakohtaisistakin kokemuksistaan, siitä, mikä voi pahimmassa tapauksessa olla tyttölapsen kohtalo maassa, jossa "tyttövauva ei ole lapsi".


Toisen sydänkirjanmerkin saa kirja, joka on todella lähellä sydäntäni. Löysin sen etsittyäni aikani eräästä nettiantikvariaatista ja voin vain sanoa, että kirja on minulle suuri aarre Aikaisemmin tiesin,  että Edla-sukulaiseni lähti vuonna 1903 Himalajalle ja historiallisista lehdistäkin olin lukenut hänestä, mutta nyt tiedän paljon enemmän ja kunnioitukseni on todella suuri tätä rohkeaa naista kohtaan. Kuinkahan monen lapsen hengen hän oli mukana pelastamassa noissa karuissa, alkeellisissa oloissa.
Parhaillaan luen Hannu Väisäsen kirjaa Taivaanvartijat [KLIK].  Kuten hänen kolmessa aikaisemmassa omaelämänkerrallisessa romaanissaan, riittää tässäkin värikkäästi kerrottua luovan työn ylistystä, huumoria unohtamatta. Se sai nyt tällaisen kauniin keväisen kukkakirjanmerkin:-)Jatkan nyt kuitenkin sydämillä, päivän teemassa pysyäkseni.Bente Presterud Røvik on tehnyt kirjan, josta  löytyy 127 erilaista sydämen muotoista ideaa annettavaksi sille, joka on lähellä sydäntä.
 Eipä mikään pöllömpi idea tämäkään, sydämestä on sekin tehty!
Nämä ystävyydestä kertovat pikku runot löytyvät Leena Järvenpään kirjasta Muistoa minulta pyysit.....  Sain kirjan muutama vuosi sitten parhaalta lapsuudenystävältäni. Vaikka emme enää niin tapailekaan, tuntuu kuin olisimme edelleen yhtä läheisiä kuin aina ennenkin. Tuonkaltainen ystävyys ei koskaan katoa.


Ja nyt menen antamaan Mr Clarissalle suukon.

Tällaisen!
8 kommenttia:

 1. Kiinan kadotetut tyttäret aion lukea, mutta mikä on tuo kirja Edlasta, et maininnut? Tosi kiinnostavaa varmasti lukea omasta sukulaisestaan. Ei voi kun hattua nostaa naiselle, joka tuohon aikaan on lähtenyt tuollaiseen työhön maailman ääriin!

  Sinulle ojennan kiitoskukkasen näin ystävänpäivänä! Kiitos pitkästä ja antoisasta blogiystävyydestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edlasta kerron ehkö joskus myöhemmin – materiaalia tuosta sitkeästä, uhkarohkeasta naisesta on kertynyt kylliksi. Tuo kirja toi lisää autenttista tietoa, koska kirjoittaja oli samanaikaisesti samoilla seuduilla, tosin sukulaiseni ehti olla siellä paljon pitempään, yli 50 vuotta ennen Suomeen paluutaan.
   Kiitos kukkasesta, ojennan sellaisen myös sinulle muistokirjan säkeen kera:
   "Kun pieni lintu lentää
   sun ikkunasi luo,
   niin muista että minulta
   se terveisiä tuo"

   Poista
 2. Mr. Clarissa sai nyt sitten Schokokuss, joka oli ennen Negerkuss tai Mohrenkopf, ne nimet ei ole enää sallittuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muuttivat nimen ja samalla myös rasian karikatyyriset kuvat. Onneksi makuun ei tarvinnut puuttua.

   Poista
 3. Siinäpä olikin sydämiä kirjavinkkeineen vaikka millä mitalla ja Mr. Clarissakin sain niiden lisäksi suukon (vai suukot?) Ystävät, ne ovat tärkeitä elämässä, ne tekevät tavallisestakin päivästä erityisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luova puuhastelu, ystävänpäivä ja rakkaus kirjoihin tuli yhdistettyä nyt näin. Jaa-a kuinkahan monta hän sai? ☺.

   Poista
 4. Hienoja kirjoja, suurimmaksi osaksi myös minun makuuni. Eikö olekin kiva lukea sukulaisesta tai henkilöstä, jonka tuntee tai on tuntenut? Kiinan kadotettuja tyttäriä en kyllä ole ajatellut lukea, kun en kestä ikäviä kirjoja vapaa-ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon mielenkiintoista, uutta tietoa sain sukulaisestani tuon kirjan sivuilta. Harmittaa, kun näin, että YLE Teemalla on aikoinaan näytetty muutamaan kertaan dokumenttifilmi Himalajalta [klik], siinä kun kuljettiin Edlankin jalanjäljissä.

   Poista