20.10.2013

Oikullinen lokakuu

joka ei näytä tietävän, mikä sää sille parhaiten sopisi. Lähdimme jälleen muutamaksi päiväksi nauttimaan luonnonrauhasta ja yksinkertaisesta elämästä mökillemme.

Ensimmäinen päivä oli tällainen.

 Toinen päivä näytti tällaiselta,


 joten puuhella oli nyt ahkerassa käytössä. Ei ainakaan paleltu, vaikka ei tuo lumi oikein suunnitelmiimme sopinut.


No ei hätää, kolmantena ja neljäntenä päivänä näytti taas jo tällaiselta. 


Musiikillinen säätiedotus löytyy tästä linkistä, siellä on valinnanvaraa  oikulliselle lokakuullekin, joka näköjään voi olla aurinkoinen, luminen, myrskyinen, pakkastakin voi olla, joskus se on pilvinen, sateinen, sumuinen tai tuulinen eikä ihme, jos vielä jonakin päivänä ukkonenkin jyrisisi.





13.10.2013

Lokakuun idylli olisi ollut täydellinen

jos olisimme saaneet vain nauttia rauhassa kauniista päivistä vapaa-ajan asunnollamme.  Töitä oli kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, ainakin tuolla toisella perheenjäsenellä.


Onneksi illat pimenevät melko aikaisin, silloin viimeistään voi vetäytyä sisätiloihin ja ottaa rennommin.  Keittiön puuhella ja makuuhuoneen kakluuni lämmittävät sopivasti,  ei tässä palele ristikoita tehdessä, tai lukiessa, tai kuunnellessa radiota,


tai kutoessa. Kokeilumielessä aloitin pannan kutomisen Dropsin klik mallin mukaan, lokakuussa kun on  kudottava jotakin päätä ja korvia lämmittävää  Ravelryn kuukausihaasteessa En liten Stickutmaning 2013 ja ajattelin tämän olevan sopivin minun taidoilleni. Pian saan oikeaa lankaakin, sillä pistin tytön kaupungissa ostamaan ohjeessa vaadittavaa Alaska-lankaa, eihän täällä ole muuta kuin K-kauppa keskellä kylää.



Mieluiten kuuntelen jotain iPodiin lataamaani äänikirjaa käsitöitä tehdessäni. Nyt siellä on YLE Areenasta ladattu Teuvo Pakkalan Elsa klik  enkä malttaisi pitää taukoja sitä kuunnellessa. Tärkeä asia äänikirjoissa eli lukija on onneksi sama kuin aikaisemmin kuuntelemissani Juhani Ahon äänikirjoissa –  Erja Mantoa parempaa esittäjää ei voisi löytyä.



Tämä kirja kiinnostaa minua senkin takia, että halusin lukea ajasta, joka kertoo 1800-luvusta,  joka on ollut jo pitemmän aikaa lähellä sydäntäni. Olenhan seurannut esivanhempieni elämää erilaisia tietolähteitä käyttäen ja Kansalliskirjaston klik digitoiduista sanoma- ja aikakausilehdistä löytyy aina jotakin omastakin suvusta. Tällä kertaa halusin kuitenkin katsoa, mitä aikalaiset kirjoittivat Teuvo Pakkalasta ja Elsasta. Tuossa AIKA-lehdessä mainitaan, että Pakkalan teokset tulevat kestämään aikojen koetukset. Oikeassa olivat!


Mieluisia vieraita saimme eräänä päivänä, kun tämä rasavilli-ilopilleri-energiapakkaus tuli sinne luonnon helmaan tutkimaan muitakin hajuja kuin niitä tutuksi tulleita kaupungin "tuoksuja".



Syksyn lehdet kutsuvat aina lapsia ja koiria peuhaamaan ja  kyllä aikuistenkin on pakko niitä kengän kärjellä hiukan potkiskella.



Toistaiseksi sai maaseudun rauha jäädä odottamaan seuraavaa käyntiämme, lähdimme  siis kotiin ja taas vain huokailimme, miten kaunis syksyinen luonto voikaan olla. Nyt on ollut todella kesäisen tuntuista, mutta ensi viikolla on luvassa kylmää. En tykkää, en sitten yhtään!