11.3.2013

Väärä väri


Nyt kun olemme jo maaliskuussa, on uuden haastetehtävän aika. (kerroin siitä viimeksi täällä).
Nyt on kudottava mitä haluaa, mutta sellaisilla väreillä, joita ei yleensä käsitöissään tai vaatteissaan käytä.
Ja sehän on tämä:Turkoosia löytyy kodistaamme pieninä ripauksina sieltä ja täältä. Tämä dreijaamani kulho sai turkoosin lasituksen.


Turkoosinvihreän sormuksen tein vuosia sitten emalointikurssilla. 

Tämä oli joskus käsirengas, mutta suurin osa noista kivistä vieri parkkihallissa autojen alle, kun siimalanka meni poikki:-(

Tästä kynttilänjalasta olen aina pitänyt. Taisi olla lahja lapsuudenystävältä opiskeluboksiini.

Turkoosia tilpehööriä kyllä löytyy, 

mutta ei siis vaatetta!

Mars 20013 Fel färg! haastetehtävään kudoinkin pienen olkalaukun,


kun meidän 7veen läheinen ystävä toivoi saavansa samanlaisen kuin tämä 7veen perintökassi. Sen virkkasin joskus historiallisena aikana, joten samoja lankoja ei tietenkään enää ole.


Ja nyt jatkan rauhallisella harmaalla. Näistä tulee ranteenlämmittimet, kylmät kevättalven säät kun näyttävät jatkuvan.
14 kommenttia:

 1. Minä tykkään turkoosista väristä, on mm. pitkähihainen aika uusi t-paita turkoosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuo väri vaatteissa näyttää olevan ikäkysymys. Muistan kun äitini kutoi minulle turkoosin puseron, joka oli osittain palmikko-, osittain helmineuletta. Moni olisi sen halunnut ostaa:-) Turkoosin huivinkin ostin viime vuona, siis pieninä ripauksina käy vieläkin.

   Poista
 2. Jännää, sillä minullakaan ei ole juuri mitään turkoosia, erityisesti ei vaatteissa, mutta ei juuri muutenkaan. Ei muistaakseni edes asitoissa - ja nyt en voi mennä tarkistamaankaan, sillä olen työmatkalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kun tulet kotiin, teet inventaarion :-)

   Poista
 3. Mä olen tykännyt sinisestä koko elämäni ja nyt ykkösenä onkin just turkoosi :O) Keraaminen kulho ja rannerenkaan helmet on niin ihanat että! Olkalaukku on myös tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana en tykännyt sinisestä ollenkaan, mutta niin se maku muuttuu ja nyt löytyy sinistä minunkin ympäriltäni. Toivotaan, että se pikkutyttökin pitää laukusta.

   Poista
 4. Piristävän näköinen olkalaukku. Minulle on aina sanottu, että turkoosi sopii minulle. Jostain syystä en kuitenkaan kovinkaan paljon ole suosinut sitä. Oli minulla joskus nuoruudessa turkoosin värinen mekko ja muutamia T-paitoja, mutta tällä hetkellä ei kovinkaan paljon ole. Kai se johtuu siitä, että isäni yhteen aikaan osti minulle vain sinistä, niin että olin alta ja päältä sininen. Isä tykkäs väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan oli kiltti isä, kun osti sinulle vaatteita. Niin no, väärän värisiä, mutta kuitenkin. Vähitellen alan pitää tuosta olkalaukusta. Kumma juttu.

   Poista
 5. Türkis gehört in meine Lieblingsfarbskala, ich fand es aber ungemein interessant einfach mal etwas mit der falschen Farbe zu stricken und ich denke meine oragefarbenen Pulswärmer werde ich auch tatsächlich tragen. So wie du Kleinigkeiten in der Farbe türkis magst, finde ich auch ab und an ein bißchen warmes Rot sehr schön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja, so ist es: der Eine mag dies, der Andere mag das. Warme Farben, genau die, die du hast, mag ich sehr gerne.

   Poista
 6. Deine gedrehte Schale ist wunderschön. Ich mag türkis auch sehr gerne, besonders die Schmucksteine :-)
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön – wie du weisst, ist das Drehen nicht so leicht wie es aussieht. Wie viele Links mit schönen Kunstbildern und anderen hast du im Internet gefunden!
   LG

   Poista
 7. Turkoosi on yksi minun lempiväreistäni, juuri ostin turkoosin nahkarotsin kevääksi :) Ja maalasin eteisen seinät turkoosilla, on muuten pirteä.

  Todella kauniin sormuksen olet tehnyt, onnistunut emalointi. Tuollaisia kudottuja/virkattuja laukkuja olen miettinyt tekeväni. Onko niissä vuori vai onko niin tiivistä, ettei tarvitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa se "väärä väri" koski ennen kaikkea kutomisessa käytettyä väriä. Kuten näet on minullakin kauniita turkoosinvärisiä asioita ympärilläni:-) ei kuitenkaan vaatepuolella muuta kuin huivissa.
   Nuo laukut kun ovat lapsille, en ole laittanut vuorta ja lanka on kyllä sen verran paksua, että tiiviitäkin ne ovat. Tuon turkoosin kudoin viitosen puikoilla.

   Poista