19.2.2013

Nyt jumppaamaan

Yleensä ideani syntyvät istuessani saunan lauteilla, lämmössä, sen kummempia miettimättä. Aika huvittavaa. Niinkin on kyllä käynyt, että unohdan idean, kun tulen saunasta ulos.


Tänään sain idean kuitenkin ulkona kävelylenkillämme, muutaman asteen pakkasessa. Ajattelin yhdistää kaksi asiaa – kerron hiukan lehdistäni löytyvästä jutusta Aivojumppa virkistää ja sen lisäksi kuvitan jutun opettelemalla kuvankäsittelyohjelman hienouksien käyttöä. En jaksa lukea ohjeita, mutta tekemällähän oppii. 
Aivojumpan keksi Paul Dennison. Tutkimusten mukaan se virkistää, tehostaa näkemistä, kuulemista ja muistamista, sekä parantaa keskittymiskykyä. Niin ainakin lukee noissa Kodin Kuvalehden ja Hesarin lehtileikkeissä. Netistä löytyy paljon tietoa  asiasta, mm. täältä  [Linkki].
Nyt sitten jumppaamaan!

Aivonapit
Hiero solisluiden alapuolella olevia aivonappeja peukalolla ja etu- ja keskisormella ja pidä toista kättä vatsan päällä.
Vaikutus: Terävöittää havaintokykyä lisäämällä verenkiertoa silmissä ja aivoissa.


 Ristikäynti
Marssi paikallasi ja kosketa vasemmalla kädellä oikean jalan polvea ja päinvastoin.
Vaikutus: kehittää tasapainoa ja parantaa aivopuoliskojen yhteistoimintaa. Energiakahdeksikko
Aseta nilkat ristikkäin. Käsivarret suorana eteen, kämmenselät vastakkain ja peukalot alaspäin. Nosta ranne toisen yli, aseta kämmenet vastakkain ja sormet ristiin. Vie ristissä olevat kädet alakautta rinnalle lepäämään. Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään, hengitä suun kautta ulos. Rentoudu. Avaa nilkkasi ja aseta jalat vierekkäin. Avaa kädet ja aseta sormenpäät vastakkain. keskity hengittämään rauhallisesti.
Vaikutus: Poistaa stressiä, rauhoittaa, helpottaa muistamista ja lisää myönteisyyttä.


Laiska 8
Nosta ensin vasen kätesi peukalo pystyssä eteen. Pidä katse koko ajan peukalossa ja piirrä ilmaan isoa kahdeksikkoa. Aloita vasemmalla kädellä kahdeksikon keskeltä, sitten sama oikealla kädellä 3-5 kierrosta ja sama vielä molemmilla käsillä kädet ristissä, peukalot ristikkäin.
Vaikutus: Yhdistää vasenta ja oikeaa aivopuoliskoa. Lisää silmän ja käden yhteistyötä.


Ajattelumyssy
Ota napakka ote korvista ja hiero korvalehtiä sormenpäillä. Vedä ja venytä korvalehtien poimuja auki ylhäältä alkaen. Hiero korvat ylhäältä alas ainakin kolme kertaa.
Vaikutus: Virkistää mieltä, ajattelemista ja muistamista.


Mitä uutta opin kuvien tekemisestä? Ohjelman avulla opin lisää kuvieni värittämisestä, opin käyttämään "leimoja" ja muita tehosteita, mutta värikyniä, maaleja, siveltimiä, paperia ei tämä nykytekniikka voita, vaikka olikin kiva leimata Marimekon tunikat jumppaajille.


5 kommenttia:

 1. Minna: Kiitos jumppavinkistä ja kauniista kuvituksesta. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. kohteessa
  Clarissa:Ole hyvä vain, kannattaa ainakin kokeilla. Kerro sitten auttoiko johonkin "vaivaan":-))

  Allu:Kyllä sä osaat! Millä ohjelmalla teet noita kuvia?
  Clarissa:Fotosoppiahan minä käytän, mutta luulen, että gimp on melkein samanlainen. Minulle oli uutta nyt tuo kuvion siirtäminen kuvaan, siis tässä Marimekkojen, sitä halusin tässä samalla harjoitella, värittänyt olen ennenkin. Piirtäminen ei ainakaan minulta käy näillä ohjelmilla, piirsin siis ensin nopeasti nuo jumppaajat paperille ja skannasin. Mikä ohjelma sinulla nyt onkaan?
  Allu:Heh heh, eihän mulla ole mitään ohjelmaa. Pienennän kuvat ilmaisella Picmonkeylla. Fotosopin se kummipoika vuosia sitten asensi, mutta en osannut käyttää ja nyt se on jotenkin mennyt umpeen. Jotkut kehuu kovasti Lightroomia, mutta enhän mä sellaisia osaisi kuitenkaan käyttää, joten taidan olla edelleen ilman.

  Wienermädel:Da kann ich leider nur bewundernd zuschauen, ich habe auch fotoshop, aber meine Versuche sind kläglich und ein Kurs sinnlos, denn bis ich die Anwendung benötige, habe ich sie vergessen :-) Liebe Grüsse
  Clarissa:Auch für mich wäre ein Kurs völlig sinnlos! Nur Übung macht den Meister, sagt man und in meinem Fall stimmt es. Also nicht, dass ich ein Meister wäre, aber es lohnt sich zu üben:-))

  J: Harmi kun työpäivä on ohi tältä päivältä. Tuota pitää päästä kokeilemaan pian. Terv. J
  Clarissa:Kokeile huomenna töissä, jos aivot väsyvät eikä ajatus juokse. Valikoi parhaiten sopiva, vaikkapa aivonapit, vaihdellen molemmilla käsillä. Saa nähdä, luistavatko työt sen jälkeen paremmin:-)

  Helena Ruotsala: Tuota jumppaa voin miekin töissä harrastaa - ja odottaa, mitä vaikutuksia sillä on. Itse en osaa käyttää mitään kuvaohjelmia, kaikki kuvat ovat käsittelemättömiä, paitsi julkaisussa sitten joku muu tekee niille jotain. Hieno kuvasarja!
  Clarissa:Kannattaa varmaan kokeilla pienen tauon pitämistä siinä työn lomassa ja jumpata aivojakin. Kai se joku muu on pienentänyt kuvatiedostojen kokoa, muuten blogger täyttyy vähitellen. Siihen minä tuota ohjelmaa enimmäkseen käytän.
  Helena Ruotsala:Taidan ottaa tämän ohjelmaan, toivottavasti muistan. :)
  Clarissa:Aha, epäilet, että et muista, no siinä auttaakin sitten tuo Energiakahdeksikko sekä Ajattelumyssy:-)) Jumppaa aivot notkeiksi oli se Hesarin artikkelin otsikko.

  VastaaPoista
 2. Nämä jumppaohjeet täytyy ottaa talteen,kun vihdoinkin aukesi sivu. Olet todella nähnyt vaivaa, mutta se kannatti. Kiitos sinulle ohjeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tiedät jääräpäisyyteni, joten työ oli tehtävä eikä se sitten vienyt kuin puolisen tuntia. Kiva kun selvisi syy näkymättömyyteen. Halusin mukaan kaikki kommentitkin, ne tulivat nyt sitten tuossa muodossa. Täällä on tänään jo tehty pikkupoikien kanssa lumilyhtyjä ja muita, kun vihdoinkin on suojalumi ja aurinko lämmittää.

   Poista
  2. Työskenteltyä aamupäivän tietokoneen ääressä tein sen jälkeen antamasi jumppaohjeet. Nyt lähden hakemaan ulkoa D-vitamiinia, kun aurinkokin ilmestyi.
   Teille mukavia lumileikkejä pikkupoikien kanssa.

   Poista
  3. Mukava kuulla, että jumppaohjeet on otettu käyttöön!

   Poista