11.1.2011

1. päivän nautinto

Saa nyt nähdä, mitä tästä tulee. Aloitanpa kuitenkin tällaisen projektin itseni kanssa: Sen sijaan, että motkottaisin, olisin kiukkuinen ja näkisin vain vikoja ympärilläni, yritän löytää joka päivästä jonkun hetken, jonkun asian, joka tuo nautintoa ja iloa itselleni.
On aivan turha hakea iloa tuottavia hetkiä kaukaa, tai odottaa, että joku toinen ne minulle järjestäisi.

Tämä hetki oli hyvä tänään. Vihdoinkin aikaa lukea viikonlopun Hesarin kulttuurisivuja. Turkkilaista jugurttia ja hunajaa. Paahtoleipää. Kynttilöitä. Kahvin tuoksua.

(Kun tämä projektini on loppu ja aivan säteilen elämäniloa niin että silmiänne häikäisee, voinkin aloittaa päinvastaisen — etsin vain vikoja ympäriltäni.  Se ei kuitenkaan tunnu yhtä hauskalta tehtävältä ja mitenkähän se vaikuttaa säteilyyni?)

7 kommenttia:

 1. Es sieht einfach nach einer gemütlichen Stunde aus, die man sich öfter gönnen sollte!
  Liebe Grüsse aus Wien

  VastaaPoista
 2. Parasta jatkaa vain noitten parhaitten asioiden katselemista. Pienistä iloista se onni alkaa. Yritänpä minäkin...Esim. että tämä aamupäivä on ihan minulle itselleni varattu. Ja iltapäiväkin, sillä silloin olen kampaajalla. Lisää pieniä onnen hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Aamiainen sanomalehden kanssa on hyvä avaus päivälle. Viime viikolla meni yksi päivä melkein pilalle, kun lehti ei jostain syystä tullut. Sinne voi kyllä soittaa ja päivän mittaan tuovat sitten lehden, mutta se ei ole sama asia kuin lukea sitä aamupalaa nauttiessa.
  Eihän siihen muiden ihmisten vikojen etsimiseen mitää Geiger-mittaria tarvitse, ne on helppo löytää ja sitten jää aikaa muuhunkin.

  VastaaPoista
 4. Wienermädel: Morgenstund hat Gold im Mund! Oder, wenn ich ehrlich wäre: Morgenstund hat Blei im Hintern. Leider.

  Sira: Onnen hetkiä siis sinullakin eikä tarvitse niitäkään kaukaa hakea. Toivotaan, että frisyyrikin onnistuu odotustesi mukaisesti.

  Allu: Katastrofi jos ei lehti tule!
  Onhan vikoja erittäin helppo löytää, mutta hyvä olisi, jos ei olisi tarvetta edes etsiä. Kriittinen saa kyllä olla ja pitääkin olla:)
  Menkää nyt tuohon toiseen blogiini katsomaan, mikä eilen teki minut iloiseksi: vihdoinkin uusi postaus ja muutenkin on ulkonäköä uudistettu.

  VastaaPoista
 5. Tuossa kuvassahan on monta erilaista nautintoa. On aina kiva, jos ihmiset osaavat nauttia pienistä asioista, siinä lähellä, tässä ja nyt.

  Vikoja on kyllä turha etsiä toisista, kyllä ne lähempää löytyy yleensä...Nimim. "Juuri tänään en pidä itsestäni ja toimintavoistani ollenkaan".

  VastaaPoista
 6. Paahtoleivän alla on nätti lautanen. Nam, jugurttia ja hunajaa (vaikka hunajasta en tykkääkään, jugurtin kanssa se on hyvää), lehden aukeamalla mielenikiintoinen juttu, kynttilän valoa... Aivan ihana hetki!

  VastaaPoista
 7. Susadim: Siihen yritän nyt keskittyä, pieniä arjen nautintoja tässä keräilen.
  Mitä vikaa sussa muka on? :)
  Nimim. "Huomenna pidät varmaan itsestäsi ja toimintavoistasi enemmän".

  kato nyt tätäkin: Ensiksi kiitos lautasen kehusta. olen sen itse tehnyt keramiikkakurssilla. Tosin, mallia otin Gudrun Sjödenin kuvioista. Meillä on tapana sanoa siellä, että pitää hyväksyä se, että kaikki on jo keksitty ennen meitä, vaikka luulemme tekevämme uniikkeja töitä.
  Sama juttu: hunaja:(, mutta hunaja ja jugurtti:P

  VastaaPoista