2.2.2009

Ideoita ja inspiraatiota etsimässä / Letar inspiration, tips och idéer


Blogini on nimeltään Luovaa puuhastelua, mutta tuo luovuus on ollut kyllä hukassa jo jonkin aikaa. Mikähän auttaisi? Tiedän kyllä, että usein auttaa lenkki ulkona raikkaassa ilmassa, mutta… Uusia ideoita voi myös putkahtaa rauhallisen meditoinnin jälkeen, kun mieli on tyhjentynyt kaikesta turhasta, mutta aina ei ole mahdollisuutta siihenkään. Useimmiten auttaa se, kun ottaa pensselin/ kynän/ virkkausneulan / puikot tai muut luovaan työhön tarvittavat ”työkalut” käsiinsä ja ryhtyy sanoista tekoihin.
Inspiraatiota voi etsiä tietenkin lehdistä ja kirjoista, kuten minä aion nyt tehdä. Kerrankin on tullut paljon postia. Viime viikolla sain mieluisan kirjan ”Kuningattaren kaupungissa”. Oikeastaan se on sisustus- ja lifestylekirja, mutta kuitenkin paljon enemmän. Se sisältää inspiroivia, kauniita kuvia ja mielenkiintoisia kertomuksia loviisalaiskodeista ja niiden asukkaista. Jokainen talo on yli 100 vuotta vanha. Silmä lepää noita kauniita kuvia katsellessa. Sitä paitsi, Loviisa on meidän perheellemme läheinen kaupunki.
 

Min Blog heter ”Pysslande och sysslande”, men hur kan jag pyssla och skapa någonting, om jag är helt utan idéer och inspiration. Jag vet nog att det hjälper om jag tar mig en promenad ute i friska luften, men….Nya idéer får man också efter en lugn meditationsstund när man bara slappnar av och försöker tömma huvudet på onödiga tankar, men inte är det så enkelt heller. Oftast hjälper det att man bara tar penseln/pennan/virknålen/stickorna eller annat, vad man ska ha i händerna och börjar arbeta utan att tänka för mycket.
Naturligtvis går det att leta efter inspiration i tidningar och böcker, som jag nu tänker göra. För en gångs skull har jag fått ganska mycket post.
Förra veckan fick jag en bok, jag har längtat efter ”I drottningens stad”. Den är egentligen en inrednings- och lifestylebok, men den är ändå mycket mera. Där finns inspirerande, vackra bilder och intressanta berättelser om hemmen och deras invånare i Lovisa. Varje hus är åtminstone 100 år gammalt. Ögonen vilar på bokens vackra bilder. Dessutom, Lovisa är en kär stad för vår familj

Posti toi myös Ihana-lehden , josta voi ammentaa niitä puuttuvia ideoita.
Med posten kom också tidningen Ihana med mera idéer. Det är bara att ösa på. 
Posti toi vielä muutakin: Brigitte Woman-lehden. , joka sisältää juttua laidasta laitaan., inspiroivia ja vähemmän inspiroivia.
Och så fick jag ännu en tidning, Brigitte Woman , som innehåller artiklar och bilder om allt möjligt, inspirerande och mindre inspirerande.

6 kommenttia:

 1. Habe ein bißchen geschaut, nix verstanden, aber die Augen erfreut!

  Liebe Grüße

  VastaaPoista
 2. No onpas teillä kiva postipoika, kun tuo noin kivoja juttuja. Kirja kuulostaa aivan ihanalta, pitääpä maaliskuun Suomen reissulla katsella sitä Akateemisessa.

  VastaaPoista
 3. Danke, daran habe ich noch gar nicht gedacht, dass Herr Google Finnisch auch kann!
  Die Übersetzung war lustig zu lesen, aber hilfreich.

  VastaaPoista
 4. Wienermädel: Finnisch zu verstehen ist für eine Österreicherin schwer, da die Sprache gar nicht mit der Deutschen verwandt ist. Schwedisch ist ein bisschen leihter, glaube ich. Gut, dass herr Google hilfen kann!

  Allu: Hyvä kirja tosiaan, mutta sen hinta oli omituinen. Huomasin sen metsästäessäni sitä. Akateemisen kirjakaupan verkkokaupan kautta maksoi vain 19,90 € + pm 4 €, kun toisissa verkkokaupoissa hinta oli noin 40€ ja enemmäm ja huippuna Suomalainen kirjakauppa täällä kotikaupungissa ,siellä olisin saanut maksaa kirjasta 54,55€.

  VastaaPoista
 5. OLISIPA MEILLEKIN TULLUT NOIN KIVAA POSTIA..MUTTA LASKUJA VAAN..:-))

  TÄYTYNEE MENNÄ KIRJASTOON HAKEMAAN LUKEMISTA..

  HYVÄÄ TIISTAI ILTAA TOIVOTTAA KRISSEVINON

  VastaaPoista
 6. Krisse: No kerrankin tuli vähän enemmän muutakin postia kuin niitä ikuisia laskuja.
  Kirjasto on lapsuudesta saakka ollut minulle aarreaitta ja perinne jatkuu. Meidän 3-vuotias tyllerömme käy äitinsä kanssa kerran viikossa lainaamassa kirjoja (useimmiten Muumikirjoja). Hän kysyi kirjastotädeiltä, saisiko hänkin kirjastokortin. Saihan hän.

  VastaaPoista