19.9.2017

Syksyn värejä ja kirjalöytöTänään keitin puolukka-omenahilloa, kirpeän raikasta, mukana hiukan vaniljaa.


Vielä ovat pihlajat punaisenaan marjoista, pian tulevat tilhet ja tyhjentävät puut hetkessä.


Ulkona luonnossa kävellessä jaksan yhä uudelleen ihmetellä, kuinka monta vihreän eri vivahdetta löytyykään!


Oreganot/mäkimeiramit odottavat vielä yrttimaalla.Tässä yksi "tekosyy", miksi ikkunat ovat vielä pesemättä. Aitoristikki kutoi taidokkaan verkon ikkunan ulkopuolelle. Oli mielenkiintoista seurata sen touhuja, kunnes rankkasade rikkoi koko hienouden. 


Kesäkuun postaukseni (oi miten aika rientää!) otsikko oli Kesän värejä ja kirjayllätys. Tällä kertaa ei kirja ole yllätys, vaan kirja, joka löytyy omasta kirjahyllystä. 
Katsoin Aamu-tv:n ohjelmaa Kirjojen Suomi 101 kirjaa [KLIK] ja sieltä haastattelun Sally Salmisen romaanista Katriina. Olin tuonut lapsuudenkodista mukanani tämän kirjan ja olin lukenutkin sen joskus aivan nuorena, mutta mitään ei ollut jäänyt siitä mieleen. Vuosien varrella olen aikonut monta kertaa lukea Katriinan uudelleen ja kiitos tämän kirjallisuusohjelman tein sen nyt. Luen sitä parhaillaan aina ennen nukkumaan menoa ja 
aamukahvipöydän keskusteluaiheena meillä onkin sitten  Katriinan elämä suurine suruineen ja pienine iloineen. 


Runokirjoja minulla on jo aika monta, mutta kirjahyllyni uusin tulokas, tämä upea runoteos Katso pohjoista taivasta,  on arvokas lisä tällaiselle runoja rakastavalle. Täällä [KLIK] enemmän  Jenni Haukion toimittamasta teoksesta.

Symbolit toistuvat, aina samat:
kuutamoyöt, kevät, sumu, koivut ja mustarastaat,
syysaamujen kuura, pihlajat,
kuoleman värit ja tuoksu,
kaikki mikä sinällään ei merkitse muka mitään.

Joka pakahduttaa sanattomaksi aina kun sen aistii.

-Hannu Salakka-

4 kommenttia:

 1. Oi kun saisi puolukoita, isä niitä mulle aina lähetti eläessään ja samoin hapankoppuja, mutta nyt niitä saa täältäkin. Katrina on nimeltä ainakin tuttu, mutta en osaa mennä vannomaan olisinko lukenut vai onko jopa koulussa käsitelty. Jenni Haukion kirjan ostin kesällä Suomesta mukaan, se on hieno. Ja aika hieno tuo hämähäkin seitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähettäisin sinulle puolukoita, mutta kun nuo postimaksut ovat niin uskomattoman korkeita nykyään:) Tuli tosiaan mieleen, että "ennen vanhaan" läheteltiin helposti omenoita ja muita herkkuja suuriakin määriä postin kautta. Se oli sitä aikaa, kun palvelu pelasi eikä mahdollisimman suuri voitto ollut tärkein asia.

   Poista
 2. Kävin tänään metsässä ja nautin syksyn väreistä, löysin suppiksiakin vaikka tarkoitukseni ei ollutkaan sienestää. :)
  Sain tuon Haukion toimittaman runoteoksen kesällä synttärilahjaksi; aika hyvä valikoima runoja, vähän liian miehinen tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn värit, mutta kesäinen sää, lopultakin.
   Mielestäni sait hienon kirjan lahjaksi. Olihan siinä mukana joitakin esimerkiksi sotaan liittyviä runoja, mutta en löytänyt siitä erikoisen suurempaa miehisyyttä, kun nyt oikein etsimällä etsin.

   Poista