11.1.2017

Hyvää vuoden jatkoa!


Vuosi 2017 on lähtenyt reippaasti käyntiin, uudesta kalenteristakin on saanut  kääntää  jo pari sivua eteenpäin. Hyvä kun perässä on pysynyt!Ostin täksi vuodeksi melko ison ja monipuolisen Colour planner kalenterin jouluisella ostosmatkalla ja kuinka ollakaan, kun tulin kotiin, näin, että kannet olivat hiukan taittuneet ostoskassin pohjalla. Harmi! No ei se kauan harmittanut, kaapista löytyi vielä pala Gudrun Sjödénin kangasta ja nopeasti ompelin kalenterille uudet kannet peittämään ne taittuneet.Idea, joka on ollut mielessäni ainakin vuoden verran, on vihdoinkin päässyt toteutuksen asteelle! Tässä suunnittelemani väreistä ja lämpötiloista.Tässä projektiin tarvittavat langat.
Ja tässä aloitettu työ, yhdeksän päivän jälkeen.

Projekti, eli Temperature Blanket  on helppo toteuttaa, mutta aikaa siihen menee vuoden päivät:-) Tähän  torkkupeitteeseen virkataan vuoden jokaisena päivänä yksi!  rivi lämpötilaa vastaavalla värillä.  Idean olen saanut täältä [KLIK]
Mikä nautinto vuoden kuluttua, kun saan lekotella sohvalla kirjaa lukien pehmeän villaisen värikkään peiton alla:)
Leikin mielelläni väreillä ja suunnittelu olikin työn hauskin osa. Virkkaaminen on yksinkertaista  ja vaikka tässä on useita värejä, ei pääteltäviä lankoja tule ollenkaan tavalla, jonka opin linkissä olevalta videolta. Suunnitellessani kuvittelin, että Suomen talvet ovat kylmempiä kuin ne todellisuudessa ovat ja jouduin vaihtamaan väriskaalaa. Täältä [klik] katsoin viime vuoden tilastoja ja totesin, että vuoden yleisimmät lämpötilat ovat +20 asteesta -14 asteeseen.

Joululahjaksi saadussa valkoisessa amarylliksessa puhkeaa kukka toisensa jälkeen, niin upeaa ja kaunista♡

9 kommenttia:

 1. Tosi jännä idea tuo peitto. Meilläkin kukkii valkoinen amaryllis ja se on yhden kaverine mieleszä ihan mahdoton väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo raikkaanvalkoinen amaryllis piristää kivasti näinä pimeinä päivinä, on kontrasti kaikelle joulunpunaiselle. Selitä se nyt sille kaverille:))

   Poista
 2. Tuopa oli kiva idea ja minäkin opin uutta noista värien vaihteluista. Kiitos. Ihan tekee mieli itse alkaa kutoa... Meillä kukkii vain punaiset joulutähdet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjoittaa: ..värien vaihdoista...

   Poista
  2. Joo, kätevä ja yksinkertainen tapa päästä ikävästä lankojen päättelemisestä. Ota idea mukaasi ja tosiaan, monet näyttävät tekevän näitä kutomalla. Muistanko väärin, että oletkin joskus kutonut "langanlopuista" peitteen?

   Poista
  3. Joo, virkkasin ensin neliöitä ja yhdistelin sitten neliöt virkkaamalla toisiinsa. Ei sekään ollut hassumpaa.

   Poista
  4. Pitääkin etsiä se sun blogista, siellä sen varmaan näin kerran.

   Poista
 3. Tuo torkkupeitteen idea on aivan loistava! Voisin tehdä sellaisen jostain langasta, jossa on monta väriä. Sain sellaisen kerän joululahjaksi ohjeena tehdä sukat, mutta nytkin sain joulun aikana kolmet villasukat ja yhdet säärystimet, joten ei mulla ole käyttönä niin monille villasukille! Yhdestä kerästä ei toki peittoa tulisi.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Siitä saa sitten joskus tarkastella, kuinka kylmä tai kuuma se edellinen vuosi olikaan, minä kun muistan yleensä vain ne aurinkoiset lämpimät kesäpäivät ja aurinkoiset kylmät talvisäät. Sain juuri valmiiksi tytölle 11v tuollaisesta monivärilangasta kudotut sukat. On se hassua, kun langasta muodostuu raitoja aivan itsestään.

   Poista