29.6.2014

Leikki on lasten työtä

ja se leikkiminen voi olla aivan oikeaakin työtä, kuten saimme tässä eräänä päivänä nähdä.


Puutarhassa riittää aina tekemistä. Maa on nyt rutikuiva pitkän sateettoman kauden jälkeen eikä siinä muu auta, kuin kastella kunnolla, tuumi kesälomaa viettävä 8vee.


Seuraavana aamuna, kun haimme pikkupojatkin kaveriksi, jatkui ahkerointi. Lapset juoksivat autosta suoraa päätä puutarhaan ja aloittivat rikkaruohojen kitkemisen. Näytti olevan mieluista työtä, kun he tekivät sen ihan oma-aloitteisesti. Miltähän  tuo sama työ olisi maistunut, jos käsky olisi tullut muualta:-)


Päivänkakkarat aikovat vallata kaikki kukkapenkit, samoin lemmikit ja varsinkin leinikit pitkine juurineen. Ei hätää, tälle porukalle se ei ole mikään ongelma.


 Välillä on mehupaussi paikallaan!


Leikin avulla lapset eläytyvät erilaisiin rooleihin ja oppivat senkin kautta tuntemaan ympäröivää maailmaa. Nämä Monster High-hahmot ovat nyt pikkutyttöjen kiinnostuksen kohteina, tuskin  kuitenkaan roolimalleina. 


Mitähän näistä peleistä oppii? No ainakin nopeaa reagointia ja siinä aikuiset jäävät auttamatta häviölle.



iPadista voi katsoa Pikku Kakkosta ja Muumeja ja  pelejä löytyy joka lähtöön, mutta  tästä oman arvonsa tuntevasta viisivuotiaasta on tulossa samanlainen vanhojen oikeiden pelien ystävä kuin noista kahdesta isommasta – "kuka tulee pelaamaan Afrikan tähteä, Dominoa, Monopolia?" on tuttu pyyntö nykyään.  Jotenkin tuntuu niin hyvältä, kun kaikkea vanhaa ei heitetä romukoppaan. Sen takia jopa minä, en mikään peli-ihminen, suostun pelikaveriksi. Tammeen saavat pyytää kaveriksi tuon perheen innokkaamman pelaajan.




20.6.2014

Jatketaan väriteemaa


Tällä hetkellä puutarhassamme on  melko paljon erilaisia punaisen vivahteita.


Löytyy karmiininpunaista,


ruusunpunaista,

lohenpunaista,

verenpunaista



ja purkanväristäkin löytyy –  ainakin puutarhapöydän äärellä avatusta kirjekuoresta, tämä käsinvärjätty lanka kun on nimeltään Bubbelgum. 
Mikä yllätys olikaan, kun sain Ravelryn En liten stickutmaning 2013 arvonnassa näin hienon palkinnon. Kerroin siitä kuukausittain, esimerkiksi täällä KLIK, kannatti siis olla ahkera! Saa nähdä, mitä langasta keksin tehdä.



Oranssipunaista näkyy  kartassa, josta voi todeta, että vielä on täällä Länsi-Suomessa ollut suhteellisen lämmintä, mutta pian on luvassa aivan toisenlaista säätä.



Tulee siis kiire saada 8veelle toinenkin ranneke valmiiksi. tytön äitihän sai jo aikaisemmin samanlaiset KLIK



Juhannusruusu tuokoon viestin  keskikesän juhlasta, juhannuksesta. Ehkä emme voi nauttia siitä luonnon helmassa, mutta onhan meillä katto päämme päällä, valon juhlaa voi viettää rattoisasti sisätiloissakin. Ja hyvänen aika, eihän kesä nyt tähän lopu!



5.6.2014

Päivän väri olkoon sininen, punainen ja myös sinipunainen



Kuten jatkuvasti toitotan, eivät nämä kolmenkymmenen asteen lämpötilat ole minua varten.


Niinpä sekä Rentoakankaali (Ajuga reptans),


 että itse akk... tai siis rouva ottivatkin hiukan rennommin tämän päivän. Pitäähän puutarhasta nauttiakin välillä eikä vain rehkiä hiki hatussa. Voi, miten nuo yrtit tuoksuvatkaan!!



Lobelia kuuluu pakollisiin kesäkukkiimme, tässä se sai valloittaa yksin tuon linnan, mutta viihtyyhän se hyvin yhdessä muiden kanssakin.


Lemmikki, nimikkokukkani. Tai niin ainakin kouluaikojen ruotsinopettajamme tiesi kertoa. Mielihyvin uskon tuohon tarinaan.


Vaatimaton ja sievä kesän aikainen kukkija, mutta mikä tämän nimi nyt onkaan, en muista.


Alkukesän suosikkini on kyllä kukkiva omenapuu, mutta niin kovin lyhyt on sen kukinta-aika!



Syreeninkukka on kaunis lilanvärisenä,



 valkoinen on myös yhtä kaunis, vaikka tämä kuva ei sitä todistakaan. Taisi olla liian kirkas aurinko.



Ei kesää ilman orvokkeja eikä laventelia!



Näitä laventeliruukkuja minulla on senkin takia  puutarhassa siellä täällä, kun luin, että kissat eivät laventelin tuoksusta pidä ☺. Toivottavasti naapuritalon neljä kissaa ovat myös tätä mieltä!

Alkukesän kukkamuistot on nyt tallennettu iloksi ainakin itselleni,  ehkä myös muille.