7.12.2012

Blogillani on väärä nimi!


Mielellänihän minä ainakin yritän puuhastella luovasti, mutta  olenko näyttänyt koskaan, mikä on totuus?


Hiljattain saitte arvata, mitä noista nauhoista ja nahanpaloista ja muista tulee. No tässä on tulos. Pyydän, älkää menkö Malizin blogiin katsomaan, miltä tuon pitäisi näyttää.  Sormeni eivät totelleet ollenkaan. Valitettavasti.


Entä sitten tämä idea: varustaa piparkakkumökkien ikkunat "lasilla" eli hedelmäkarkeilla.  Ei ei, tulos näkyy alla. Olen kyllä nähnyt hienoja ikkunoita ja luulin, että tämä olisi helppoa. No, jäipä karkkia naposteltavaksi, kun en viitsinyt ensimmäisen pellillisen jälkeen jatkaa.


Eläintarha onnistui sentään hyvin!


Jatketaan! En tiedä, mistä meille on tullut iso pussillinen valkoisia mehupillejä. Minä, innokas ideoiden metsästäjä  luin jostakin, että ne ovat oivallista materiaalia himmeliin. Kestävät jopa kosteutta. Kiva, noitahan minä teenkin muutaman tuohon kuusen oksalle roikkumaan!
Sama tulos kuin käsirenkaan kanssa, sormet eivät totelleet. Jopa kuvakin epäonnistui. Tässä menettää pian uskon itseensä, joten

paras juoda iltapäiväkahvit (onnistuneen) piparitalon kera ja tutustua oppaan mukana vaikkapa Berliiniin,


ihailla  retro joulutähteä, joka saa taas vuosien jälkeen luoda keittiöön adventtiajan lämmintä tunnelmaa

ja seurata ystäviämme punatulkkuja ja huolehtia tarjoilusta, kun ne nyt ovat tulleet metsästä meitä tervehtimään.

14 kommenttia:

 1. Hienohan siitä tuli. Ei muuten kyllä koskaan tarvi hävetä mitään, jos vertaa Malizin tuotteisiin, hän on Profi ihan kaikessa ja mies vielä pahempi.
  Nuo pääsiäispuput nyt ei kyllä oikein sovi tähän vuodenaikaan. Minäkin tein pipareita, joita saa laittaa espressokupin reunaan. Laitoin siihen looraan ison lapun FINGER WEG, ettei toi kaveri mene syömään niitä.

  VastaaPoista
 2. :-D, melkein sama varoitus täällä piparien suhteen. Laitoin "joulupupuja", kun tiedän, että nuo pikkuipanat niin tykkää pupuista, vaikka koirat ovat vielä tärkeämpiä. Aina huolella valikoidaan se eläin. Laitanko punavalkoraitaisen kaulahuivin pupuille, jos idea menisi perille meillekin:-)
  Siis Maliz on uskomaton! Mietin sitä monta kertaa, kun tuota korua letitin. enkä saanut tasaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Liebe Clarissa,
  jetzt sei doch nicht so kritisch mit Dir, das Armband ist doch gut geworden, ich habe vielleicht den Zinndraht etwas dichter geflochten aber z.B. meine krummen und schiefen Stiche einfach nicht fotografiert ;-)
  Wir haben sowas doch beide zum ersten Mal gemacht und Übung macht die Meisterin.

  Die deutsche Übersetzung aus dem Finnischen ist ja oft ziemlich ungenau und manchmal sogar unverständlich, was Allu also wirklich geschrieben hat, weiß ich nicht so genau aber mein Mann hat sich sehr gefreut, zu lesen, dass er "noch schlimmer" ist als ich.

  Toll, was Du Dir für eine Mühe mit den Glasfenstern für die Haus-Plätzchen gemacht hast, ich bin zu faul, um überhaupt Weihnachtsgebäck zu backen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke für die ermutigenden Worte:-) Mit dem Armband habe ich mein Bestes getan, aber es war viel leichter die Haare unserer Töchter zu flechten als diesen Zinndraht.
   Die Übersetzungen sind manchmal recht lustig, aber Allu hat recht, ihr beide seid echte Profis, und Dein Mann ist noch schlimmer:-D

   Poista
 4. Hieno rannekoru siitä tuli.

  Minäkin tein pipareita, joita saa kupin reunaan. Piparkakkutalo sen sijaan päätyi bioastiaan ennen kuin tajusin, että koiralle olisi kyllä kelvannut. Rikkoontui niin moneen kertaan, etten enää jaksanut yrittää kasata, eikä apukädet olleet paikalla silloin. Noihin piparimökkeihin en keksi ikkunaa, mutta talon ikkunoiksi sopii vaikkapa liivatelehdet.

  Tuo retro tähti, se on niin täynnä muistoja. Voi kun löytäisin sellaisen jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvassa ehkä hienompi kuin oikeasti. Petyin kun se ei ollutkaan minun juttuni.
   Ennen tein aina piparkakkutalon, kunnes kävi kuten tuolle sinun omalle. Nyt saavat nämä pienet kelvata. Tiedän ja olen nähnyt, että nallekarkeista tulee hienot ikkunat, mutta ei noihin minun omiini.
   Meillä on yksi vanhempikin tuollainen tähti, mutta kun se on vähän repaleinen, en voi sitä sinulle lähettää:-(

   Poista
 5. Kuten jo edellä on vakuutettu, se käsikoru on ihan hieno. Minulla on ostettu käsikoru (siis pitäs olla jonku käsityötaitajan tekemä) eikä se paljon eroa tuosta sinun työstäsi. Korvikset olen itse tehnyt samoin kuin sellaisen mallin olen ommellut kankaalle. (Pakko tunnustaa, että reppu, johon se koriste tulee, on vieläkin kesken.) Tinalankaa on vain vaikea eka kerralla punoa kun siitä pitää saada niin tiukka.

  Ah, pipareita! Meilläkin tehdään jouluksi noita kupinreunsupipareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kuten Maliz tuossa totesi: Übung macht die Meisterin, joten toivoa on vielä.
   Ehkä saamme joskus vielä nähdä kuvan sinusta tuollainen hieno reppu selässäsi ties minkä maan kaupungin kadulla kulkemassa. Tee se nyt vaan valmiiksi.
   Tuo kupinreunuspipari on minusta kiva keksintö.

   Poista
 6. Mutta hieno se on, kieltämättä. Et kai ole joulustressin parissa, jos meinaat ettei sormet tottele. Ei ne kyllä tottelekaan aina. Minä tein appelsiinikakun ja koristelin, katastrofi siitä tuli, mutta maistui se sittenkin. Ihanaa...teillä on paljon mukavia jouluvieraita pihallanne. Meillä vierailevat vain talitintit ja sinitintit. Hyvää Kyllikin päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❀ Hyvää Kyllikin päivää Berliiniin! Ei voi syyttää joulustressiä,normaalia kömpelyyttä vain:-) Täällä oli pari päivää reilu pakkanen, jopa -17°C ja tinttikanta pieneni huomattavasti. Raukat kai paleltuivat.

   Poista
  2. No toivottavasti eivät kaikki tintit sentään paleltuneet ole. Iloitkaa kuitenkin noista punaisista punatulkuista sen ajan kunnes tintit taas palaavat. Hyvää toista adventtia.

   Poista
  3. Kiitos samoin.
   Jokunen tintti on jo palaillutkin ruokapaikoille. Kävivät varmaan välillä Berliinissä joulumarkkinoilla:-) J:n porukka oli viime viikon Lübeckissä ja pääsi siellä joulutunnelmaan kaiken kiireen keskellä.

   Poista
 7. besonders das Kekserl Backen gefällt mir, ich bin noch nicht soweit :-)
  LG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Und mir gefällt der Ausdruck "Kekserl Backen" :-)

   Poista