3.2.2012

Hyvää kieliopinpäivää (på svenska)


Pakkanen paukkuu tänäänkin. On siinä hyvätkin puolensa - voi rauhassa tyhjentää pakastimen nostamalla laatikot vain ulos, antaa kaapin sulaa kaikessa rauhassa ja keksiä sillä välin muuta tekemistä.
Voi vaikkapa miettiä, mitä teemapäiviä viettäisi. Runebergin päivää on liian aikaista juhlia, samoin tyttären syntymäpäivää, mutta kun tänään vietetään tuolla naapurimaassa Kielioppipäivää (kyllä se vähitellen Suomeenkin rantautuu), niin voisin leipoa herkullisen Kielioppileivoksen.


Ohje löytyy tuosta linkistä.


Toinen vaihtoehto on viettää Kansallista Sähköpostin Siivouspäivää.  Siinä onkin melkoisesti töitä, joten taidan aloittaa heti, tai ehkä  keitän ensin itselleni iltapäiväkahvit.Iloista teemapäivien viettoa!

8 kommenttia:

 1. Onnea syntymäpäivälapselle. Minä lähden tästä leipomaan kirsikkakakkua Lasse Lasse litenin huomisia 1v-päiviä varten.

  VastaaPoista
 2. H. kiittää onnitteluista:-) Leivot varmaan _sitä_ kirsikkakakkua. Nam. Kokeiltu on.
  Lasse Lasse litenille hauskaa 1v-päivää!

  VastaaPoista
 3. Minä aloitin tuolla ensimmäisellä. Niin tai en se minä ollut vaan mies minun käskystäni. Itselläni oli parempaa puuhaa just silloin.
  Täytyi käyttää hyväkseen tämä meidän pakkanen.

  VastaaPoista
 4. Ei ole _se_ kakku, mutta aika lailla saman tyylinen. Tähän tulee kaurahiutaleita ja mantelia, ei lainkaan jauhoja. Kokeilen eka kertaa.

  VastaaPoista
 5. Sira: Hyvä kun totteli. Täällä yks meinas hermostua, kun luuli, että jää ilman ruokaa:-)) Nopeastihan tuo tyhjentäminen meni eikä kiirettäkään ollut tuoda ruokia takaisin sisälle pakkasesta, joten ruoka tuli melkein ajallaan pöytään.

  Allu: No sitten vain raporttia odottamaan, oliko hyvää.

  VastaaPoista
 6. Hih, mulla on onneksi sähköposti suht siistinä, mutta kielioppia on aina hyvä huoltaa. :) Ja pakastimenkin voisi muuten sulattaa.. Siinäpä sopiva puuha sunnuntaille! (Kun ehdin jo miettiä, mitähän sitä tekisi [muuta kuin äänestäisi Haavistoa], kun yksi kyläilyreissu peruuntui.)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ich habe auf diesen http://virtuoosi.pkky.fi/opri/taso1/keittio1.htm#KEITTI%C3%96
  Link geklickt und versucht, eine Ähnlichkeit mit ungarisch zu finden, konnte aber keine Ähnlichkeiten feststellen.
  Es muss schon sehr lange her sein, dass diese beiden Sprachen verwandt waren!
  LG

  VastaaPoista
 8. Karoliina: En ymmärrä, kuinka tuohon minun sähköpostiini kerääntyy niin paljon turhaa. Päätän aina poistaa heti, mutta toteuttamisen asteelle päätös ei ole vielä ehtinyt.
  Äänestin jo tiistaina, joten huomenna saa vain jännittää. Pidetään peukkuja, vai mitä!

  Wienermädel: Einige gemeinsame Wörter gibt es noch, z.B. k é z = k ä s i , v é r = v e r i, m é z = m e s i, v a j = v o i....Hier ein Link mit ganz viel Text.
  LG

  VastaaPoista