2.8.2011

Unelma, joka toteutui jo kauan sitten......

......on tämä kesäpaikkamme. Siellä ei ole tv:tä, ei tietokonetta, ei juoksevaa vettä, siispä ei pesukoneita, ei sisävessaa, mikrouunikin annettiin pois,  mutta sen sijaan siellä on...

pihalla vanha aitta,

ja aitan  hirsiseinillä taidenäyttely. (Jäänne lasten leikkimökkikaudelta)Keittiössä vanha puuhella, talon sydän, joka sai uuden asun, eli valkoista ja mustaa maalia pintaansa.Ikkunoissa kaunista ja raikastaja puulaatikolla kaunista ja käytännöllistä. Silmä lepää molemmissa. Kannu ja kynttilänjalka löytyivät nettiputiikista Talo maalla.


Verhoja en ommellut tällä :)


Jykevä saviruukku pitää oven kutsuvasti auki, mutta kauniilla säällä


voidaan iltapäiväkahvit juoda täällä, tai


ison kuusen varjossa täällä.  Asiaan kuuluvat ainakin kerran kesässä lähikaupungin leipomon herkulliset munkkipossut. 

11 kommenttia:

 1. Oih, miten kaikki on ihanaa! Etenkin aitta ja hella. <3

  VastaaPoista
 2. Karoliina: Kiitos kehuista! Hella on nyt tämän hetken suurin ilon aiheeni - kun vihdoinkin sain sen maalattua.

  VastaaPoista
 3. Ihana unelma on, en yhtään ihmettele että viihdytte! Suosikkini on tuo toiseksi alimman kuvan pöytä ja tuoli. Siinähän on maitotonkka kukkamaljakkona ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana unelma! Mukavia ja rentouttavia lomapäiviä ja terveiset Kainuusta. T. Sira

  VastaaPoista
 5. Kaunista, kotoista ja viihtyisää. Etenkin hella sekä pöytä pihalla maitotonkkineen ja tuoleineen ilahduttavat silmääni. Juuri tuollainen kesäpaikan pitää ollakin. Ei liikaa ylellisyyksiä. (Tuollaisesta unelmoin itsekin, mutta jää varmaan unelmaksi, kun jo asutaan maalla.)

  VastaaPoista
 6. Onneksi osaat arvostaa kesäpaikkanne tuomaa iloa, muutoin saattaisin olla kateellinen, koska tuo on minun pitkäaikainen haaveeni. Väliin ihan oikeasti sydämeen sattuu ja tirautan itkut, kun en voi tuota haavetta nyt toteuttaa.

  Tykkään niiiiiiiin paljon puuhelloista, ihana tuo teidän, kattiloineen päivineen! Onhan se käytössä? Tuollaiset laatikolliset pöydät on kivoja, mulla on sellainen keittiön pöytänä. Ilahduttaa silmääni joka päivä.

  VastaaPoista
 7. Lumikko: Jo kauan ennen kuin nuo ruosteiset maitotonkat ja -hinkit tulivat "muotiin" pidin niissä kukkia tuolla kesämökillä.
  Ymmärrän että pisti meijeritytön silmään;)Juu, pöytä on hyvää tekoa ja kaunis.

  Sira: Kiitos samoin! Vielä saatte nauttia pitkään Kainuun kauniista maisemista :)

  Anna Elina: Meillä näyttää olevan sama maku - sekä hella että vanha tukeva pöytä ovat minunkin suosikkejani.
  Voit muuten aivan hyvin unelmoida edelleenkin. Me asumme maaseudulla ja lähdemme maalle kesäpaikkaan:D

  Saga: Olin noin kolmekymppinen, kun hankimme tuon kesäparatiisin, joten aivan hyvin ehdit vielä joskus toteuttaa haaveesi. Uskon että sen teetkin.
  Hellaan laitetaan tuli aina heti kun tulemme perille. Siinä lämmitetään vesi ja keitetään ruoka mieluummin kuin sähkölevyillä. Kunnon leivinuunikin tuohon sivuun on muurattu, vaikka sitä ei ole tullut käytettyä montaa kertaa.
  Tuo talon mukana tullut pöytä oli meilläkin ensin keittiönpöytänä. En aio pilata sitä syyssateissa, joten sisälle se pääsee ennen niitä. Saa nyt olla tuossa aikansa, ilona silmälle.

  VastaaPoista
 8. Aikamoinen paratiisi sieltä löytyy!

  VastaaPoista
 9. Allu: Ja kaiken lisäksi vielä siellä paistaa AINA aurinko;) Matkalla voi sataa tai olla pilvistä, mutta perillä on sitten sininen taivas. Mystistä.

  VastaaPoista
 10. So ein schöner Spaziergang durch die alte Zeit

  LG aus dem total verregneten Sommer

  VastaaPoista
 11. Wienermädel: Ja, wie von den guten alten Zeiten ist unser Sommerhaus, wie auch diese Bilder zeigen.
  LG

  VastaaPoista