23.6.2010

Ajetaan me tandem.. eikun Helkamilla...

Små cyklar som far omkring, 
dom hörs nästan ingenting, 
lite rassel och lite pling, 
rassel, rassel, rassel och pling.

Nyt kun on aikaa ja säätkin ovat olleet mitä hienoimmat, on ollut oikein nautinto ajella pyörällä pitkin kyläteitä. Helkama Kaunottareni on ollut lähtövalmiina läpi vuoden, miehen Husqvarna taas on ollut lepotilassa autotallissa ties kuinka kauan, hän kun on käyttänyt muita pyöriä (kuinkahan monta tuolla onkaan)  Ikää sillä on aika monta vuosikymmentä enemmän kuin minun pyörälläni, mutta tässäkään tapauksessa ei ikä haittaa sitten yhtään! Reipasta vauhtia olemme polkeneet pitkin hiljaisia teitä. On kuunneltu lintujen laulua ja kurkien huutoa.


On se vaan hienoa, kun saa vaikka joka päivä valita eri reitin ja uudet maisemat. Joku pelto alkaa olla keltaisenaan rypsistä, kuminapelto loistaa taas valkoisena ja ojat ovat täynnä luonnonkukkia.
Mitä olemme tehneet pyöräretkien jälkeen? No, hypänneet autoon tietenkin ja ajaneet saman reitin kuin juuri pyörillä, sillä olen välttämättä halunnut tietää, kuinka monta kilometriä olemme pyöräilleet kunakin kertana.Voi miten nopeasti nuo 14-15 kilometriä autolla taittuvat ja kuinka paljon jää näkemättä,  mutta miten pehmeät ja mukavat nuo auton istuimet ovatkaan! Siihen kaivataan  parannusta....

....siispä lähdettiin kaupunkiin ostoksille. Pyörän satulaan löytyi geeli-istuinsuoja ja rikkinäisen matkamittarin tilalle uusi, halpa ja yksinkertainen, joka kestää, minkä kestää.
Autossa sain lukea kaikessa rauhassa kuljettajan ohjatessa turvallisesti kotiin päin. Kelpaa nyt seuraavalla kerralla istahtaa pyörän satulaan ja ajaa vaikka toiset 15km eikä tunnu missään.
Menipä myöhään tämä postaaminen, kun blogger reistaili ja pysähtyi kuvia ladatessa:(

8 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia, ei voi muuta sanoa. Jos uusi satula ei riitä peffan pehmusteeksi, sun pitää ostaa Tempur-Sattelauflage
  http://www.proidee.de/shop/SID_A9eqPUwS7fo7tbwKWNTsxEw3J7TJ?FUNKTION=suche_variabel_verarbeitung&SUCHTEXT=50113032. Mulla on Tempur-tyyny sängyssä, mutta satulatyynyä en ole vielä tarvinnut, kun on noita pehmusteita ilmeisesti riittävästi omasta takaa.
  Minäkin ajelin eilen pyörällä ja ihailin kyllä omiakin maisemia miten miljoonakaupungissakin voi ajella metsien ja niittyjen ja puistojen läpi eikä vain pakokaasujen välissä. Kävin nimittäin keskustassa kirjakaupassa. :-))

  VastaaPoista
 2. Piti vielä kysyä, että millä ohjelmalla saat omalla käsialalla nuo tekstit kuviin? Nimimerkki (Uus)Avuton

  VastaaPoista
 3. Allu: Vai kävit niin kaukana kirjakaupassa:)
  Tuo fontti ei ole minun omani, vaan ladattu täältä: http://lifeartmedia.com/aliedwardsfont
  Olen joskus ladannut koneeseeni omankin käsialan täältä: http://www.yourfonts.com/
  Oikestaan tein ne scrapbooking-juttujani varten, mutta muutenkin on tullut käytettyä.

  VastaaPoista
 4. Voi mitä kesäunelmaa (ja vielä yhdessä rakkaan kanssa)! Autoillessa jää paljon näkemättä, mutta myös haistamatta. Se kun jotenkin olennaisesti liittyy siihen tunnelmaan, sekä kukkaset että lehmänlanta =)

  Kaksi kurkea :D Jos lintubongaus oikeasti kiinnostaa, niin kannattaa liittyä BirdLife Finlandin jäseneksi. Liittymisen yhteydessä saa tuhdin tietopaketin ja mm. listan oman alueen lintukannasta (ettet flamingoja bongaile pelloiltanne...)

  VastaaPoista
 5. Susadim: Hajuista puheenollen - nenästä oli kyllä pidettävä kiinni erään sikalan tai mikä lie kohdalla, muuten sai kyllä nauttia kukkien, metsän ja heinän vienosta tuoksusta:)
  Mies on käynyt keväisin lintubongauskurssilaisten kanssa seuraamassa lintujen saapumista. Taidan ehdottaa hänelle tuota liittymistä. BirdLife-yhteystiedot ovatkin jo keväästä alkaen olleet tässä koneessa muistiin laitettuna.
  Hei, olivatkohan nuo kuitenkin flamingoja. Wau:))

  VastaaPoista
 6. Voi kun ihanan kesäistä! Meillä ei ole olltu juuri yhtään pyöräilyilmoja - taitavat olla kaikki kauniit säät siellä SUomessa ;-)

  Kauhean kiva kunjaksoit kommentoida blogissani, vaikka en ole aikoihin käynytkään "kylässä"! Ilahdutti kovasti!

  VastaaPoista
 7. ♥ maaria: Kuules kun se laukku ihastutti niin Kassi-Alma-Clarissaa. Varsinkin se kuinka ne on valmistettu ja tietenkin myös ulkonäkö.
  Käyn aina välillä vilkaisemassa, mitä olet saanut käsilläsi aikaiseksi. Kommentointini on jäänyt retuperälle:(

  VastaaPoista
 8. Danke, dass du uns auf deine Fahrradtour mitgenommen hast! Wunderschön sieht es aus! ich freue mich auch schon wieder auf die Fahradtouren im Norden.
  Dank deiner Links zu den finnischen Liedern, kann nun meine Tochter "ihahaa ihanaa" auswendig und ist mächtig stolz darauf.
  Trevlig Midsommar!
  Liebe Grüsse
  Doris

  VastaaPoista