20.5.2010

Kateudesta vihreä


  Yhtäkkiä näen ikkunassa peilikuvani:
jalat pöydällä, kädessä kirja,
mukavannäköinen asento.
Ja se hymyilee.
Minä vilpittömästi kadehdin sitä.
Eeva Kilpi

Kadehdin, sillä tuo kuva ei ole aivan aito. Voi olla, että jopa hymyilen, mutta taitaa olla pinnallista hymyä, sillä kaikki pitämiset ja sinne menemiset ja tänne osallistumiset vaivaavat mieltä. Puutarhatyötkin odottavat minun osuuttani, mutta kuka jaksaa kyykkiä työpäivän jälkeen tuolla 28° helteessä.  Ikuisuudelta tuntuu edessä olevat kaksi viikkoa, mutta sen jälkeen alkaa vapaus ja sitten onkin toisten vuoro olla kateudesta vihreitä.

10 kommenttia:

 1. Samma här, kaksi viikkoa :) Kiire ei ole paras kaveri ja väistämättä paljon kasaantuu juuri näille viimeisille viikoille. Taitaa kuitenkin nuo viikot kulua ennen kuin ehditään kissaa sanoa. Ja huomenna on taas jo perjantai!

  VastaaPoista
 2. Susadim: Niin, samassa veneessä ollaan:) Kummallista että on koko ajan perjantai tai vaihtoehtoisesti maanantai.

  VastaaPoista
 3. Onko siellä vielä niin lämmin? Meillä oli tänään kymmenen asteen tienoilla. Illan suomen kurssin osallistujien kanssa juteltiin, säistä sun muista, kaikki olivat selvillä tästä lämpötilaerosta...
  Meidän pikkupiha rehottaa hurjasti. Naapurit ovat joskus ottaneet vapaata töistä, että ovat saaneet nurmikon täydelliseen kuntoon viikonlopun kunniaksi. Meistä ei kyllä ole samaan ;-)

  VastaaPoista
 4. Siis tuon kuumuusongelman voisi helposti hoitaa niin että lähetät tänne 8 astetta ja jo sujuu työt helpommin, kun on enää +20C.

  VastaaPoista
 5. kato nyt tätäkin ja Allu: Tein nyt niin, että lähetin 8° sinne Saksan suuntaan. Olkaa hyvä! Ajattelin ,että huominen pyöräretki sujuisi mukavammin hiukan viileämmässä säässä.

  VastaaPoista
 6. Kuulin, että viikonlopuksi on luvattu siellä viileämpää, joten eiköhän ne puutarhatyötkin ala maistua. Ja kaksi viikkoa on lyhyt aika loppujen lopuksi, aika menee pian siivillä. Joten hymyillä voit edelleenkin!

  VastaaPoista
 7. Sira: Tuliko se liika lämpö täältä sinne Saksanmaalle. Pyöräretki on nyt takana ja oli mukava ajaa hiukan viileämmässä säässä. Juu, nyt voi hymyillen tehdä puutarhatöitä!

  VastaaPoista
 8. En tiedä miten Bärliinissä on, mutta meille tuli ainakin se lämpö niin että kiitos vaan.

  VastaaPoista
 9. Allu: Ole hyvä vaan. Sähän lausut ihan kuin Mr. Clarissa: Bärlin

  VastaaPoista
 10. Kiitos Clarissa, että lähetit lämpöä vähän tännekin päin. Berliiniin on luvattu lämpöistä helluntaita, joten nautitaan nyt täysin simauksin noiden viileiden ja sateisten päivien jälkeen vähän auringostakin. Tuota nautintoa häiritsee kylläkin kovat pakkaushommat, mutta eiköhän me siitä selvitä vanhalla rutiinilla.

  VastaaPoista