10.1.2010

Tammikuu on pakkasherranAlmanakan mukaan on nyt edessä pitkä kausi ilman ylimääräisiä pyhiä. Loppiainen on takana ja selkäviikot ovat alkaneet. Kaikenlainen herkuttelu ja laiskottelu saa jäädä, nyt tartutaan taas työhön! Härkäviikoiksikin tätä ajanjaksoa sen johdosta kutsutaan.  Kun nyt eletään tätä sydäntalven aikaa ja kun illat ovat vielä pimeitä ja pakkaset ovat paukkuneet nurkissa, on ollut hyvä istua sohvan nurkassa, ottaa esille puikot ja lankaa. Enää muutama kerros ja niin on tämäkin työ valmis.


Ihanan pehmeä Puro-langasta kudottu Baktus-huivi

Lumesta ei ole puutetta todellakaan tänä talvena. Jos pitää hiihtämisestä, ei muuta kuin monot jalkaan ja sukset  kohti hiihtokeskuksen mäkiä ja latuja. J+J sinne lähtivätkin ja punaposkisina ja iloisina tulivat sitten takaisin. Jaksavat taas istua viikon sisällä ja ahertaa
.Jos pitää korkeasta pulkkamäestä, niin ei muuta kuin pulkka mukaan ja menoksi. Näin teki 4-vuotia ja lähetti siitä kuvan todisteeksi.


Edit: 4vee pääsi äitinsä kanssa paikallisen sanomalehden etusivullekin.

7 kommenttia:

 1. Ihanat hiihtomaastot teillä. Ystävämme Mike hiihtelee täälläkin lähipelloilla, mutta meistä lunta on kuitenkin vähän liian vähän. Kellarissa olisi kyllä sellaiset antiikkiset sukset ja monot, joilla voisi kiinnittää ihmisten huomiota.
  Olen useamman kerran jo ehtinyt törmätä baktus-huiviin. Mitä se oikein tarkoittaa? Minulle tulee sanasta baktus mieleen lastenkirja Karius & Baktus, jota luin meidän varalapselle, se käsitteli hampaita.
  Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Niin Clarissa, siitä sitten vaan monot jalkaan ja suksien päälle. Otapa esimerkkiä J&J:ltä. Minäkin olen jo hiihdellyt kahtena päivänä ja meinaan lähteä tänäänkin. Pulkkamäkikin oisi kiva, kelkka ja potkuri ovat kellarissa. Mutta jospa sen kuitenkin jätän väliin. Huivissa on mukavat värit.

  VastaaPoista
 3. Allu: Neulebloggaajan ABC:tä siteeratakseni: Baktus-huivi valloitti norjalaiset neuleblogit vuonna 2008. Vuonna 2009 se valloitti muun maailman. Baktus on erittäin yksinkertainen ainaoikeinneuletta oleva huivi. Baktuksen voi toteuttaa mistä tahansa itseä miellyttävästä langasta. Jos Baktuksen neuloo sileänä neuleena, kyseessä on Karius. Baktus ja Karius ovat norjalaisessa lastensadussa esiintyviä hammaspeikkoja. (Tuttuja satuja meillekin)
  Ha det så bra!

  Sira: Monot ovat kaupassa ja samoin sukset ja sinne kauppaan on niin pitkä matka. Minä se vaan pyöräilen (joo, on talvirengas, ainakin edessä).
  Tuo Novitan Puro-lanka on itsessään monenväriseksi värjätty ja kun sitä on niin kehuttu, halusin kokeilla. Ihana kutoa todellakin.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on ihanan talvista. KOulussa vain on lämmitys osittain rikki, eikä ole mukavaa olla ja istua, jos viluttaa...

  VastaaPoista
 5. kato nyt tätäkin: Näyttää siltä, että lämmitykset ja ilmastoinnit eivät pysy mukana vauhdissa. Kylmää, lämmintä, lämmintä, kylmää — sekaisinhan siitä menee mikä ja kuka vaan.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuva mäenlaskusta. Ja hyviä mäenlaskuilmoja eteenpäinkin. Minäkin kävin tänään taas hiihtämässä (huom. joka päivä tulee lenkki suksilla) ja puistoon oli tehty jopa valmiit ladut koneellisesti. Toivottavasti säät jatkuvat suotuisasti näin hiihdon merkeissä. Autotiet kyllä ovat surkeat.

  VastaaPoista
 7. Sira: On varmaan harvinaista herkkua tuo, että Berliinissä saa näinkin kauan hiihtää ja oikein tehdyillä laduilla. Toivotaan nyt sinne sitten talvista säätä edelleenkin.

  VastaaPoista