21.1.2010

"Kirjaostoksilla"


Lähdimme tässä muutama päivä sitten kaupunkiin kirja-aleen ja samalla muitakin ostoksia tekemään. Muuten oli ostoskeskuksessa hiljaista, mutta kirjakauppa oli täynnä asiakkaita. Kierreltiin, etsittiin, tuskailtiin, kun ei löytynyt mitään mieluista. Onkohan itsekritiikki vihdoinkin kasvanut, onkohan niin, että vähitellen ymmärtää, että kirjakaupasta voi lähteä tyhjinkin käsin.  No ei nyt aivan, sillä viime tipassa löysimme kumpikin kirjan kotiin viemisiksi.Lisäksi löysin kansioita, joihin voin tehdä tuota aloittamaani projektia 365 . Tyhjin käsin ei siis tarvinnut kotiin tulla kirjakaupastakaan, vaikka kirjasaalis oli olematon.
Seuraavana päivänä esitteli Hesari Kevään kirjat 2010. Siinä löytyi koko sivun verran kirjallisuutta eri aloilta,  Lama ei ole leikannut julkaistavien kirjojen määrää oli otsikkona. Ilahduttavaa. Pakkohan oli heti kahlata läpi nuo uutuudet ja löytyi sieltä yhtä sun toista, joten kevään mittaan on  asiaa kirjastoon tai kirjakauppaan .....


....tai näköjään jo aikaisemmin, sillä tuo Auringon kehrä olisi huomenna Perjantaipokkari, jos haluaa pokkaripassiinsa leiman.

7 kommenttia:

 1. Axel Scheffler -nimi kuulosti heti tutulta, ja kuvitus vieläkin tutummalta. Lasten kirjahyllyssä on sellainen kirja kuin Die Schnecke und der Buckelwal. Oikein mukava (vaikka sen ääneen lukeminen onkin ollut miehen tehtävä, minä olen lukenut lapsiell vain suomalaisia kirjoja).

  VastaaPoista
 2. Hieno tuo sun 365 projektisti, mutta harmi, jos et näytät meille, nyyh.
  En muuten tunne yhtään noista toivekirjoista.
  Nimimerkki "Sivistymätönkö"

  VastaaPoista
 3. Eivät nuo sinun toivekirjasi olleet minullekaan tuttuja. Ovatko ne aivan uusia? Vai olenko minäkin sivistymätön? Muuten sulla on todella mielenkiintoinen projekti.

  VastaaPoista
 4. kato nyt tätäkin: Noissa Schefflerin kuvissa on niin upeat värit ja muutenkin pidän niistä. Tuo kirja on suomeksikin, nimeltään Etana ja valas maailman merillä. Hienoa, että teillä on omat "lukuvuorot".

  Allu: Katsotaan nyt, luultavasti tulen näyttämään aina silloin tällöin 365-projektia täälläkin. Kuivaa vain kyyneleesi:)
  No ethän nyt SINÄ ole sivistymätön, mutta kerron vähän näistä, vaikka en tykkää tuputtaa omia mieltymyksiäni muille. Oma makunsa on kaikilla kuitenkin.
  Orhan Pamukin Viattomuuden museo. Luin että "hänen tuotannossaan romaani kuuluu ehdottomasti merkittävimpien teosten joukkoon".
  Carol Schields Kaiken keskellä MARY SWANN. "Hykerryttävän tarkkanäköinen parodia kirjamaailmasta". Pidän kanadalaisista kirjailijoista, Schieldsin lisäksi esim. Margaret Atwoodista.
  Hannu Väisäsen kirja on omaelämänkertatrilogian päätösjakso.
  Doris Lessing Varjossa vaeltaja – Omaelämäkerran toinen osa. Olen lukenut hänen kirjojaan aina, siis tämäkin on "pakko" lukea.

  VastaaPoista
 5. Sira: Silmälasit nenälle:) Kirjoitin että ne ovat KEVÄÄN 2010 KIRJOJA, ehkä eivät kaikki ole vielä kaupoissakaan.
  Laitapa Sira sinäkin projekti alulle. 365 päivän kuluttua voit esitellä H:lle, mitä on päivien aikana tapahtunut.

  VastaaPoista
 6. Sama pettymys tuli eilen kirjakaupassa, vain yksi löysi tiensä kotiin. Tosin yritän ihan tietoisestikin olla kriittinen niin kirja kuin muissakin ostoksissa, ettei kaikkea roskaa kotiin kulkeudu...

  VastaaPoista
 7. Susadim: Sitä on itseensä niin tyytyväinen, kun osaa hiukan jarrutella tuota ostoinnostusta.
  Nimimerkki "Tavaroihin hukkuva"

  VastaaPoista