31.1.2010

Asetelma / Stilleben

 

Esteettinen ja ekologinen näkemys siivoamisesta voisi tämä taulu olla nimeltään.
Esteettisyyttä siinä edustavat vanha  "hopeatarjotin" ja  pyyheliina, jossa on miehen isoäidin  kauniisti kirjailemat nimikirjaimet ja taitavasti virkattu reunapitsi. Tämä pyyheliina ei nyt pääse edustamaan ekologisuutta tai kierrätystä, koska sitä ja muita tämän isoäidin kirjontatöitä harvoin malttaa käyttää Puinen tiskiharja ottakoon sen roolin, samoin tuo tekeillä oleva tiskirätti. 
Näitä on nyt näkynyt siellä sun täällä ja koska tuon Bambu-langan antibakteerisista ominaisuuksistakin on niin paljon puhuttu, pitää minunkin tuollaisia tehdä. Saa sitten nähdä, mitä pidän. Ekologisuutta tässä kuvassa edustaa vielä oreganon tuoksuinen keittiösaippuapullo.

Ja — tiskaamisestakin voi kiittää. Eipä olisi heti tullut mieleen, mutta näinhän se on:

Thank God for dirty dishes
they have a tale to tell;
while others may go hungry,
we´re eating very well.
Kirjoittaja tuntematon

 

Lisää ekologisuutta. Puulla lämmittäminen on myös sitä, voidaan kai sanoa, mutta kun kylmänä talviaamuna, kuten tänään, herää siihen, että öljypannu on pysähtynyt ja patterit kylmät, ei heti osaa ajatella asiaa siltä kannalta.Onneksi meillä on mahdollisuus lämmittää pannua myös puilla ja onneksi mies on ollut ahkera hakkaamaan halkoja. Ei siis kestänyt kauaakaan, kun tuli rätisi reippaasti uunin kätköissä ja koti oli jälleen lämmin.

10 kommenttia:

 1. Olen virkannut tiskirättejä puuvilla-bambu langasta ja muunlaisia en enää käytäkään, ne on tosi hyviä. Et taatusti pety, kuulut sitten mihin tiskirättikoulukuntaan tahansa :)

  VastaaPoista
 2. Susadim: Luotan sinuun ja liityn siis puuvilla-bambu-tiskirättikoulukuntaan!

  VastaaPoista
 3. Minunkin pitäisi sitten varmaan virkata. Kuulostaa juuri sopivan pieneltä hommalta, jota ehtisi väkertää muiden hommien lomassa.
  Asetelma on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 4. kato nyt tätäkin: Vai pidit asetelmasta. Samat sanat blogistasi.

  VastaaPoista
 5. Taisi olla meilläkin tuollainen tarjotin. Ihanat pitsit ja monogrammit pyyheliinassa. Saakohan täältäkin bambulankaa, pitänee katsoa.

  VastaaPoista
 6. Bambulangasta en ole kuullutkaan. Pitääpä katsella, löydänkö sellaista. Jos löydän, niin varmasti ostan ja teen sellaisen rätin.
  Pitsi monogrammeineen näyttää vähän samanlaiselta kuin anoppini tekemässä lakanassa, josta myöhemmin tein enkelinpuvun H:lle. Se on nyt siinä tallella.

  VastaaPoista
 7. Vielä piti lisätä se, että puulla lämmittäminen on egologista, vaikka meillä päin aina siitä saarnataan, ettei saisi puilla lämmittää. Huomautuksia tulee naapureilta, mutta ei me siitä välitetä.

  VastaaPoista
 8. Allu: Puuvillalankakin käy, mutta bambu on parempaa (siinäkin on osa puuvillaa).

  Sira: Hieno tapa uusiokäyttää noita vanhoja kauniita käsitöitä!
  Puun polttamisesta ollaan tosiaan kaikenlaista mieltä; että siitä tulee pienhiukkasia ilmaan, että ilma saastuu kesäisin, kun joka niemen nokassa on sauna, jonka kiuas lämpenee puulla jne., mutta mikä onkaan parempi kuin puulla lämmitettävä sauna;)

  VastaaPoista
 9. Tottahan tuo on, että tiskipöydälle kertyneistä astioistakin saa kiittää!
  Ja pursuavasta likapyykkikorista, ja.... =)

  Olen kutonut unisukkia Bambu-langasta. Nyt täytynee kokeilla tiskirättejä. Mitähän olisivat käsipyyhkeet bambulangasta?

  VastaaPoista
 10. Nurkkalintu: ....ja siitäkin että on ollut harmaa, tylsä aivan tavallinen päivä olisi syytä kiittää.
  Bambulangasta unisukat, hieno idea! Käsipyyhkeitä olen nähnyt joissakin blogeissa.

  VastaaPoista