3.11.2008

Esittelyvuorossa tänään… / Och idag visar vi….


… vanhat leikkikalumme vuosikymmenien takaa.
….våra gamla leksaker som vi lekte med för länge, länge sedan.
Marja-nukke, jonka sain jouluna, kun olin ehkä 6 vuoden ikäinen. Äiti oli sen tehnyt ja vaatteet olivat oikeat vauvan vaatteet.
Dockan Marja som jag fick när jag var 6 år. Mamma hade gjort den och på sig hade den riktiga babykläder.Marjan vaatteita, myös äidin ompelemia.
 Marjas kläder som mamma också hade sytt

Nukkekodin huonekaluja, jotka sain kun täytin 7 vuotta. Luulin, että sain saappaat isossa laatikossa ja siellä olikin tämä ihanuus. Osa on jo mennyt rikki, esim. jalkalamppu, johon sai valon.
Möbler till mitt dockhus som jag fick när jag fyllde 7 år. Jag fick en stor låda och trodde att det fanns stövlar i den, men där fanns ju de här härliga möblerna som saknar redan några delar, t.ex. en golvlampa som lyste
 

Anja-nukke, jolla oli kauniita vaatteita, jotka äitini oli ommellut
Dockan Anja som hade mycket kläder som mamma hade syttMuistikirjaan piti aina saada uusia kiiltokuvia. Kirjakaupassa oli jokaisen kiiltokuvan takana hinta ja sitten valikoitiin tarkkaan, mitä kuvia halusi ostaa.
Pojat keräsivät autonkuvia, joita sai kahvipaketin mukana.
Varje flicka hade ett minnesalbum där hon klistrade in sina glansbilder. Det var roligt att gå till bokhandeln och välja ut vilka glansbilder man ville ha. Varje bild hade pris på baksidan och man köpte inte så många på samma gång. Pojkar samlade på bilmärken som kom med ett kaffepaket.
Polle on kestänyt monet leikit ja kestää edelleen
Pålle har varit med i många lekar och är det fortvarande.Uudet vanhanaikaiset nukenvaunut, joissa pikkutyttö kuljettaa nukkejaan ja pikkupoika autojaan.
Nygammal dockvagn. Lillflickan tycker att det är bra att ha dockor i den och lillpojken igen har där sina bilar

13 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Voi, tuo polle on ihana. Minulla oli kirja Polle-nimisestä hevosesta. Täällä kotona ei ole tallella kuin nalle ja hiihtävä karhu, josta pitäisikin yrittää tehdä pieni filminpätkä. Minun nukkeni oli ruotsalainen, joku isän esperantotuttava Ruotsista oli sen lähettänyt ja sillä oli kihara tukka. Minne lienee raukka joutunut.

  VastaaPoista
 2. Ein schöner Post mit Puppenkleidern, Autos und Enkelkindern und Hund! Jetzt kenn e ich mich schon ein bisschen aus in deiner Familie, glaube ich!

  VastaaPoista
 3. Allu: Mies sai Pollen ihan pikkupoikana, joten ikää sillä on jo reippaasti ja aina vain jaksaa laukata. Nämä lelut ovat säästyneet, kun ovat olleet laatikossa komeron nurkassa, mutta kyllä sinun kiharatukkaisella monta kohtalotoveria on.
  Wienermädel:Mein Mann und ich haben mit diesen Spiezeugen gespielt, als wir Kider waren. Sie sind also schon "antik". Enkelkinder und der Hund sind neuere Varianten :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun olen kateellinen niille ihmisille joilla on lapsuuden leluja mm. laitettu talteen. Minulla ei ole mitään muistoja (konkreettisia) lapsuudestani. Kaikki tavarat ajan myötä heitetty ties minne. Se on harmillista....Sinulla ihania tavaroita..

  VastaaPoista
 5. Ihania vanhoja muistoja sinulla onkin paljon tallella. Niitä on kiva katsella ja muistella ja vaalia tästä eteenkinpäin.

  VastaaPoista
 6. Krisse: Minua harmittaa niin kauhean paljon se, että kirjat, joita minulla oli lapsena on ajan myötä heitetty ties minne. Onneksi nämä lelut ovat tallessa. Niiden myötä tulee kaikenlaisia muistoja mieleen kaukaisista ajoista.

  Eija: Juuri noin ajattelen minäkin.

  VastaaPoista
 7. Ännu en underbar samling!! Jag blir lika imponerad varje gång. Du är som en levande historiebok! =) Vilka fina leksaker och vilka minnen de måste bära med sej. Lite annat än vad barnen leker med idag...
  Ha det bra!

  VastaaPoista
 8. Ich kann es zwar nicht lesen, aber was ich da auf den Bildern sehe, es sind ja echte Schmuckstücke. Könnten Schildkröt-Püppchen sein, die Autos vielleicht von Schuco und das Schaukelpferd ist klasse. All diese Sachen hätte ich auch gerne...
  Lieben Gruß in den hohen Norden
  Kvelli

  VastaaPoista
 9. Was für ein süsses Baby! Die Spielsachen sind wunderschön!
  Alles Liebe, Maria

  VastaaPoista
 10. Karina: Jag skrattade gott när jag läste om den levande historieboken :))

  Kvelli: Ja, die Autos sind von Schuco.( Made in U.S.-Zone Germany!)

  Maria: Das Baby ist meine Puppe, die meine Mutter vor vielen, vielen Jahren gemacht hat. Die anderen sind Spielsachen, mit denen ich oder mein Mann gespielt haben. Schöne Erinnerungen aus der Kindheit.

  VastaaPoista
 11. Kultaa ja kunniaa blogissani sinulle kivoista kommenteista.

  VastaaPoista
 12. Du har en award att hämta i min blogg! =)
  Trevlig helg!

  VastaaPoista
 13. Ja ich erinnere mich, wir hatten auch solche Puppen als wir klein waren! Schöne Spielsachen!
  Vielen Dank für Deinen Besuch auf meinem Blog!

  VastaaPoista