8.3.2019

Mikä päivä?

No perjantai, 8. maaliskuuta, hieno päivä eli Kansainvälinen naistenpäivä!


Olkoon päiväsi
täynnä ylpeyttä siitä,
kuka olet
ja iloista odotusta siitä,
mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Hyvää Naistenpäivää!


Tänään onkin sopiva päivä suositella Vappu Taipaleen kirjaa Vanha ja vireä – Virkistyskirja naisille. Todella lukemisen arvoinen. 


Ja täältä [klik] löytyy  kuunneltavaksi toisen viisaan naisen, Minna Canthin äänikirja. Viimeksi kuuntelin hänen kirjoittamansa Köyhää kansaa.  Kannattaa kuunnella, emme ehkä enää valittaisi aivan pikkuasioista,


kuten siitä, että kevät kääntyi takatalveksi. Aamupäivä kului siis lumitöissä ja lintujen ruokkimisessa, eiväthän nuo raukat löytäneet paksun lumipeitteen alta mitään suuhun pantavaa:)




10 kommenttia:

  1. Nyt tiedän mitä kuuntelen ensi yönä, kun en saa (taas) nukuttua, kuuntelen Minna Chanthia, kiitos vinkistä. Tänään on muuten Berliinissä oikein virallinen juhlapäivä, ainoana Saksassa. Heillä on muutenkin niin paljon vähemmän pyhäpäiviä, niin saavat juhlia naisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikä nyt vie yöunet? Toivottavasti on ohimenevää.
      Muistan ihmetelleeni, kun kirjekaverini Itä-Berliinistä lähetti aina naistenpäiväkortteja. Tuo Kansainvälinen naistenpäivähän ei ole enää se sosialistinen DDR:n aikainen, kuten toki tiedätkin,vaan vuodesta 1975 alkaen vietetty YK:n julistama juhlapäivä ihan hyvän asian puolesta, kunhan ei sitä muuteta vain kaupalliseksi.

      Poista
    2. No on tässä vähän kaikenlaista sairautta itsellä ja kaverilla.

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Hyvä että kevättä odottavista siivekkäistä ystävistä vielä huolehditaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä:) Tuo siivekkäiden ruokkiminen tuottaa aina molemminpuolista iloa, me saamme seurata niiden touhuja ja ne ovat tyytyväisiä saatuaan vatsansa täyteen - varsinkin tänään, kun saatiin lisää lunta jälleen kerran.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Taidan siirtyä vähitellen minäkin noihin äänikirjoihin. Muuten sain käsiini muutaman kirjeen Minna Canthin ja kaukaisen sukulaiseni Aleksanteri Järvenpään kirjeenvaihdosta. Järvenpää on minun isoisäni isän siskon poika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mielenkiintoista! Oletko muuten jo käynyt Minnan salongissa?[klik]

      Poista
  4. No sieltähän se Aleksanteri Järvenpääkin löytyy….

    VastaaPoista
  5. Kamalaa, en ole käynyt täällä melkein kuukauteen! Toivottavasti sulla oli kiva Minna Canthin päivä. Kohta on pääsiäinen, sopivaa mennä maalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat! Kamalaa kun olen ollut laiska blogien lukija minäkin, kiva kun kävit:)

      Poista