15.10.2017

O niin kuin omena, B niin kuin Bujo



Omenasato on tänä syksynä ollut uskomaton! Kesämökiltä haimme juuri nämä viimeiset punaposket, vielä on kuitenkin yksi puu täällä kotipuutarhassa melkein koskematon!

Pakasteet ovat jo ääriään myöten täynnä herkullisia soseita. Joidenkin päälle on merkattu Omena, joidenkin päälle Fibel, riippuen siitä kumpi meistä on pitänyt kynää kädessä:)

Kieliluotsin lokikirjasta löysin lisää juttua omenasta, kannattaa vilkaista!

 


Miten nautinkaan näistä kauniista syksyisistä päivistä. Ehkä on vain hyvä, että välillä on harmaata ja sateista?






Kesä hujahti ohi menemisineen ja tulemisineen ja nyt syksyn tultua tuntuu kuin mielestä olisi pois pyyhitty kaikki työt, projektit, hauskat ja vähemmän hauskat tehtävät. Sen vain tietää, että pitäisi sitä ja pitäisi tätä. Paras siis ottaa aika ja tehtävät haltuun ja Bujoilun voima auttakoon minua siinä.

Täältä [klik] löytyy idean kehittäjä Ryder Carroll, hän halusi kehittää systeemin, joka  pitää tärkeä asiat muistissa ja kasassa, kaikki yhdessä paikassa.
Aion pitää bujoni selkeän yksinkertaisena, mutta näitä suurella työllä ja innolla tehtyjä taitavia sivuja voi tietenkin käydä välillä ihailemassa.




5 kommenttia:

 1. Saksassa oli huono omppuvuosi ja omenat on kalliita.
  Aika hieno tuo journal, mutta multa menis sen tekemiseen enemmän aikaa kuin kaikkien siihen merkittäviin projekteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan voi bujoiluun käyttää aikaa paljonkin, mutta minä aion tehdä sen nopeasti, samaan tapaan kuin tuossa opasvideossa.
   Siteeraan Miia Pöllästä "Bujo ei vie aikaa, vaan luo sitä. Perusbujoilu on nopeaa ja yksinkertaista":-)

   Poista
 2. Onpa hyvännäköisiä omenia. Meilläkin oli puu täynnä omenia, mutta hyvin pieniä - eivät ehtineet kasvaa, kun puukin kukki vasta juhannuksen aikaan. Otin kuitenkin sangollisen pikkuomenia mukaani ja tein niistä hyvää omenamehua ja omenahilloa, osan pihlajanmarjojen kanssa. Muutenkin satotuotanto oli antoisa tänä vuonna, vaikka kaikki vähän myöhässä. Vatutkin alkoivat kypsyä kun lähtömme läheni, mutta ehdin kuitenkin saada niitäkin mukaan. Puolukat jäivät metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhässähän kaikki oli täälläkin, onneksi saatiin kuitenkin reilusti satoa sitten kun saatiin. Harmi kun teiltä jäi puolukat metsään, meille tulee huomenna pieni puolukanpoimija vanhempineen, pelastavt viimeiset ennen talven tuloa.

   Poista
 3. Komeita satoja pienelle puolukanpoimijalle ja muillekin...on hyvä kerätä puolukat pois ennen lumentuloa. Ruukissa asti oli jo ensi lumi tulossa! - Meidän korkeudella on vielä lämpoasteita, nyt +12.

  VastaaPoista