1.12.2012

Jouluinen ovikranssi

sieltä tuli –  siis adventtikalenterin ensimmäisen luukun takaa.


Tämä on espoolaiselta partiolaistontulta ostettu kalenteri, mutta on meillä muitakin. Eilen tuli postissa iso kirjekuori 7veeltä. Hän oli tapansa mukaan tehnyt joulukalenterin itse ja huumoria kun hänellä riittää,  teemana olivat hiiret. Tyttö tietää, että inhoan niitä,  joten mikä sen hauskempaa kuin kiusoitella minua. Hiiriä vain vilisi kalenterin kuvassa ja kuten arvata saattaa, sellainen löytyi myös ensimmäisen luukun takaa. Onneksi meitä avaajia on kaksi.




Joulukorttejakin alkaa jo tulla, tai siis yksi on jo tullut ☺.

Tänään on pikkujoulu ja vanha traditio elää  vielä tällä paikkakunnalla. Lapset väsäävät itse kortintapaisia, joita sitten pimeän tullen heittävät ulko-oven taakse samalla kun soittavat ovikelloa, pitävät vähän meteliä ja juoksevat sitten kiireesti  piiloon. Muutama sellainen yllätys saatiin tänä iltana.




Vuosi sitten oli tarkoitus kutoa tuon yhden ja ainoan joulupallon seuraksi muitakin, mutta se jäi vain aikomukseksi. Nyt aion olla ahkerampi ja niinpä kudon aina välillä  kerroksen, pari ja saan toteutettua aikomukseni. Näissähän on esikuvana Pohjoismaiden ja Baltian maiden perinteiset neulemallit.  Sattumalta näin lehdessä sukat, jotka oli kudottu samalla kuviolla kuin tuohon palloon  tuleva. Rohkaistuin, sillä tämä minun työni on kyllä huomattavasti yksinkertaisempi.




Ja aamulla sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä,  joulun odotus voi alkaa.


12 kommenttia:

 1. Sinulla on tunnelmallisia kuvia, tai siis kuvat kertovat, että teillä on jo joulutunnelmaa! On mullakin kaksi joulukalenteria, toinen vuosia vanha, mutta joka on niin hieno, että saa kelvata vuodesta toiseen ja toinen on uusi.

  Samanlaiset adventtikynttilät meillä ovat. Huomenna on tarkoitus laittaa jouluseimi paikalleen. En tänään jaksanut, kun olin töissä. Mukavaa 1. adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, mukavaa ja rauhallista 1.adventtia!
   Minun pitäisi pyyhkiä pölyt kirjakaapin päältä, että voisin laittaa jouluseimen paikalleen. Ehkä teen nyt niin, että laitan Jeesus-lapsen olkivuoteelleen vasta jouluna, kuten katolisissa maissa on tapana. Minusta oli niin kaunista, kun esimerkiksi Wienissä oli jouluseimi hyvin monen liikkeen näyteikkunalla. Miksei meilläkin?

   Poista
 2. Mainio muksu tuo 7 vee :)

  Meilläkin on peräti 3 joulukalenteria ja aamuisin oikein kisataan kumpi kerkeää aukaista :) Hyvä, että on lapsenmieli tallella kaikkien elämänkolhujen jälkeen.

  Viime joulun aikaan katselin kateellisena tuota tekemääsi joulupalloa ja ajattelin, etten ikinä osaisi tehdä sellaista. Nyt ajattelin, että vosin tehdäkin! Tai vielä enemmän polttelee nuo sukat, upeat! Pitääkin etsiä joku tuonsorttinen ohje.

  Jouluseimestä haaveilen, minusta ne on tosi hienoja. Olisi kiva täydentää sitä vuosi vuodelta. Aloitankin tänä vuonna, jos vain löydän jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hän mainio ja nyt oikein nauttii ideansa onnistumisesta:-))
   Tänään tuli Hesarin hauska joulukalenteri, jota jo odotin ja Wienistä tuli sähköpostiin tällainen. Lisää iloa siis meillekin lapsenmielisille.
   Nyt voit jatkaa sukankutomista, edelliset olivatkin hienot, joten taitoa näyttää olevan.

   Poista
 3. Kauniita palloja. Minullekaan ei kiitos hiirikalenteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman pallon aion tehdä. Pitää vielä miettiä, minne ne ripustan. Ehkä kuusenoksalle lasipurkkiin keittiötä piristämään. Ai, sinullakin hiirikammo:-)

   Poista
 4. Ihania jouluisia askareita ja koristeita! Tuo hiirikalenteri voi ehkä vähentää kammoasi hiireihein. Se on varmaan ihan mukava. Hiireilläkin on joulunsa. Pääasia vain ettei ne pyri ihmisten asuntoihin. Mukavaa adventtiaikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen on saatava joulutunnelma kotiin ja tänä vuonna aion olla valmis ajoissa, että saa vain nauttia sitten joulunalusviikolla.
   S lohdutti kyllä minua hiukan, että ei joka luukun takaa hiirtä löydy:-)

   Poista
 5. Apua, meillä ei näy vielä mitään jouluista, nyt lähden heti hommiin. Eiköhän se hiirifobia parane tuollaisella kalenterilla. Noita joulupalloja näkyy muuten täällä kirjakaupassa, ihan samantyylisiä kuvioita, mutta ne on tietenkin koneella kudottu polyesterilangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada itseni siirtymään jouluntunnelmavaihteelle, ehkä tämä blogi auttaa siinä.
   En tiedä tuosta fobiasta, tyttö varmaan pettyisi, jos tämä pelkoni paranisi.
   Nuo pallontekijät ovat kyllä tunnettuja ympäri maailmaa, olivat eilen taas Ruotsin tv:ssä kertomassa maailmanvalloituksestaan. Ehkä heitä jopa kopioidaan. Muuten he suunnittelevat kauniita neulevaatteita.

   Poista
 6. Einen schönen Advent mit all deinen wunderbaren Dekorationen wünsche ich dir aus Wien

  VastaaPoista