24.9.2011

Tunnustuksia ruusujen kera


Anna Elina Vielä yksi rivi...-blogista muisti minua kauniilla ruusuilla. Lämpimät kiitokset!  Tunnustukseen liittyen on nyt vastattava viiteen kysymykseen  eli kerrottava viisi lempiasiaa. Onneksi mukaan on tullut uusia blogiystäviä, joten voin hyvällä omallatunnolla lainata entisiäkin vastauksiani:)

1. Lempiruoka : Kala ja kasvisruoat, esim. parsakaalipaistos on hyvää. 250g parsakaalia - 1dl kermaa - 2dl raejuustoa - 2dl juustoraastetta - 2dl porkkanaraastetta - 1 hienonnettu sipuli. Parsakaali keitetään ja laitetaan voideltuun uunivuokaan. Päälle muut ainekset hyvin sekoitettuina 150° n.15min. Lisänä riisiä.
(Vastaus postauksestani 1.11.2010)

2. Lempimakeinen : Tumma suklaa tai melkein kaikki Fazerin suklaat ja Brunbergin Brenda-patukat.

3. Lempilukeminen : Tähän kysymykseen en pysty vastaamaan, sillä lempikirjoja on vuosien varrella kertynyt jo niin suuret määrät.  Tämä kirja  kesämökin puutarhapöydällä on yksi näistä monista, eli Gabriel Garcia Márquezin Sadan vuoden yksinäisyys ja sitten kestosuosikkini, joista olen kertonut aikaisemmin:

4. Lempipaikka käsitöille: Voi kun suren sitä, että vanha "rakas" käsityönopettajani ei ole enää täällä näkemässä tätä ihmettä: Clarissa tekee vapaaehtoisesti käsitöitä ja jopa onnistuu niissä ja kaiken lisäksi etsii usein vähän erilaisempia ja vaikeampia malleja. Taitaa olla jonkinlainen haaste itselleni. Joka tapauksessa, täällä niitä käsitöitä teen, sohvannurkassa istuen ja


 usein samalla kuunnellen iPodista musiikkia, tai kuten juuri nyt Juhani Ahon Papin rouva-äänikirjaa. Kirja tuntuu nyt aivan uudelta, sillä siitä kun sen olen lukenut, on monen monta vuotta.

5. Lempielokuva: En kehtaa vastata samalla tavalla kuin Anna Elina, joten yritän keksiä oman vastausversioni. Oikeastaan tyttö tuli sitten apuun ja muistutti katsomisen arvoisesta filmistä Muumi ja punainen pyrstötähti.  Luulisin myös, että Aki Kaurismäen uutuus Le Havre kuuluisi  tähän joukkoon, mutta sitä en ole vielä nähnyt.

Ojennan ruusukimpun kaikille, jotka ruusuista pitävät. Olkaa hyvä ja muistakaa sitten myös ne viisi lempiasiaa!!

12 kommenttia:

 1. Le Havre -leffa tarjoilee rosoisia tunnelmia ja epätäydellisiä ihmiskuvia kera Kaurismäen huumorin -juuri minun makuuni, tykkäsin kovasti ja poistuin hymy huulilla. Uskoisin sinunkin siitä pitävän, suosittelen lämpimästi!

  Minun ehdoton lempileffani on ollut jo vuosia Kieslowskin "Sininen", samoin "Veronican kaksoiselämää".

  VastaaPoista
 2. Saga: Vastauksesi olivat ruusukimpun arvoisia:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kimpusta, ilahduttaa! Ja uskon, ettet pahastu, vaikken saisikaan aikaiseksi vastata, edellinenkin jäänyt. Mutta tiedäthän sinä jo minut ja pienoisen antipatiani näitä kohtaan:)

  VastaaPoista
 4. Saga: Mutta sinähän vastasit jo ihan riittävästi, sillä katsos, tuo antipatia ei ole minullekaan vieras tunne. Kysy vaikka Allulta:)
  Ruusujahan on toki aina hienoa saada!

  VastaaPoista
 5. Kiva kun vastasit. Ja oikein mukava, kun kerroit lempiasioistasi myös kuvin. Parsakaalipaistos kuulostaa hyvältä. Nam!

  VastaaPoista
 6. Anna Elina: Kuten varmaan olet huomannutkin, tukin noita kuvia joka paikkaan:) Kannattaa kyllä kokeilla tuota parsakaalivuokaa!

  VastaaPoista
 7. Papin rouva äänikirjana on varmasti hieno! Olen ottanut sinulta joskus aiemmin jo talteen tuon parsakaalipaistoksen ohjeen ja viimeksi eilen sähköistä reseptikansiotani selatessani ajattelin, että pitää nyt ehdottomasti kokeilla sitä pian! :) Olen tehnyt sinulta myös kaalipestoa, joka oli namia. <3

  VastaaPoista
 8. Tuo Kaurismäen elokuvaa menee täälläkin ja olemme päättäneet suomalaisten naisten kanssa mennä sitä lokakuun puolivälissä katsomaan. Toivottavasti menee vielä silloin.
  Ja tuo parsakaalipaistos on hyvää. Se voisi olla vaikkapa minunkin lempiruokaani.
  Ahon Papin rouvan olen kyllä lukenut, mutta siitäpä on aikaa...

  VastaaPoista
 9. Karoliina: Olen jo miettinyt, onko minulla aivan turhaan melko hieno keittokirjakokoelma, kun netistä löytyy usein ne parhaat reseptit:)

  Sira: Ai, Le Havre näytetään nyt sielläkin. Toivottavasti ehditte!
  On niin paljon kirjoja, joita pitäisi lukea uudestaan, kun vain olisi aikaa. Tuo äänikirjasysteemi on hyvä. Voi kuunnella vaikkapa kävelylenkillä, jos autojen melu estää kuuntelemasta lintujen konserttia:)

  VastaaPoista
 10. Ihan samaa olen miettinyt, sillä kokkaan käytännössä aina läppärin ja lähinnä blogeista bongattujen reseptien avulla. Tosin meidän keittiössä on myös se paha puute, että siellä ei ole tilaa keittokirjoille. Eihän niitä tule ikinä haettua yläkerrasta selailtavaksi, ja tähän ollaan viime aikoina yritetty keksiä jotakin ratkaisua.

  VastaaPoista