3.7.2011

Tehdäänpäs kirjanmerkki-muistikirja!

Minulle sopii oikein hyvin se, että säät  nyt hiukan viilenevät, tuo hellehän oli viedä kaikki voimat. Kunhan nyt saadaan tämä kotipuutarha kuntoon tai ainakin sinne päin, niin päästään lähtemään taas kesäpaikkaamme. Onneksi tyttären porukka leikkasi ruohot siellä käydessään, sillä siinähän se suurin urakka aina on, kun sinne saapuu. Suunnitelmissa on, että laiskottelen ja luen ja nautin. Ehkä kirjoittelen kirjeitäkin. Ihanaa, kun ei ole nettiä, ei tv:tä.


Oikeastaan ei saisi ottaa mukaan luettavaa, sillä kirjahyllyt siellä tarjoavat kyllä kylliksi kesälukemista.
Ja jos mieluista ei löydy, ei ole pitkä matka lähimpään kaupunkiin.

 Siellä on kirjasto, jonka hyllyistä olemme aina löytäneet sellaisiakin kirjoja, joita muualta ei ole saanut. Muistan aina ennen syksyn tullen kesämökkimatkojen loputtua, kuinka haikein mielin palautimme isot pinot kesän aikana luettua  tuonne "kultakaivokseen", joka  sijaitsee entisessä laivanvarustajan kodissa, vanhassa  1800-luvulta olevassa rakennuksessa. Jo tuo ympäristö houkutteli hakemaan hyllystä mielenkiintoisen kirjan ja istahtamaan  kristallikruunun alle kiiltävän pöydän äärelle sitä selaamaan.Talvisin emme täällä käy, joten on vaikea sanoa, lämmitetäänkö nurkissa olevia kauniita kaakeliuuneja, tai saavatko ne olla vain koristeena.

**************
Minun pitää aina muistaa, että blogini nimi on Luovaa puuhastelua, joka velvoittaa silloin tällöin esittelemään jonkun vinkin. Kun kirjoista on nyt puhe, sopii tämä aiheeseen:

Olen askarrellut tällaisia vihkomaisia kirjanmerkkejä, joihin sain idean - en taaskaan omasta päästäni, vaan täältä [linkki]. Tähän muutaman sivun  ohueen vihkoon on hyvä samalla kirjoittaa lyhyitä muistiinpanoja luettavana olevasta kirjasta. Minulla on paha tapa kirjoittaa niitä lippusille ja lappusille, jotka häviävät ties minne. Tämä oli siis juuri minua varten suunniteltu.


Tässä oli pakko oppia tällainen yksinkertainen kirjansidontatapa. Näytti vaikealta, oli helppoa!


Ja nyt on kirjanmerkki päässyt ensimmäiseen työhönsä. En tiedä onko Leif Erikssonin toimittamaa kirjaa I stället för en blomma käännetty suomeksi, mutta  ideana tämä on hieno. Kun sen antaa lahjaksi,  annetaan  samalla sekä runo että kukka ja mikä parasta nämä kukat eivät kuihdu. Kiitti vaan R.

Vihreään kirjanmerkkivihkoon tulee varmaan  paljon muistiinpanoja, sillä Eckhart Tollella on tässä Läsnäolon voima-kirjassaan hienoa ajatuksia, joita on hyvä miettiä jälkeen päin hiukan tarkemmin.13 kommenttia:

 1. Jännä idea tuo kirjanmerkki. Mulla on kirjanmerkkinä sellainen ihan "tavallinen" kirjanmerkki ja siinä lukee "Ein Zeichen gegen das Vergessen". www.alzheimerinfo.de :-))
  Mitäs me sitten tehdään, kun sä lähdet sinne kartanoosi eikä ole nettiä eikä tule uusia postauksia eikä kommentteja. En ala.

  VastaaPoista
 2. Allu: Älä murehdi, kommentteja ainakin tulee. Kun on tämä kotimökki täällä puutarhoineen jne. ei siellä kartanossa koskaan pitkiä aikoja olla yhteen menoon nykyään. Mennään ja tullaan vaan vähän väliä.

  VastaaPoista
 3. Kesäpaikkanne kuulostaa just hyvältä, vaikka eipä tuossa ympärivuotisessakaan mitään vikaa tunnu olevan. Kivan kummitusmainen tuo ylin kirjahylly/kirjekuva.

  VastaaPoista
 4. Lumikko: Vanhoja kirjoja vanhassa kirjakaapissa vanhan kirjeen peitossa - onhan siinä ainesta vaikka jännitysromaaniin. Hämähäkinseittejä en saanut kuvaan mukaan, mutta kyllä siellä niitäkin on, varmaan.

  VastaaPoista
 5. Oikein ihanaa rentoutuslomaa kesäpaikassanne (jonka läheinen kirjasto kuulostaa hyvin hurmaavalta)! Hauskoja nuo kirjanmerkit. Minä en tee muistiinpanoja lukiessani juuri koskaan, mutta kyllähän se olisi kirjabloggaajalle ihan hyödyksi. :)

  VastaaPoista
 6. Karoliina: Kiitos. Kirjasto on kyllä "paras" Suomessa:).
  Toivottavasti noihin muistioihin tulee mielenkiintoisia merkintöjä. Usein käy niin, että unohdan jonkun hyvän ajatuksen lukemastani kirjasta ja sitten etsin, etsin enkä löydä.
  Ei tuo Allun kirjanmerkkikään hassumpi ole:)

  VastaaPoista
 7. Mulla on kirjanmerkkeinä kaikkea mahdollista; itsetehtyjä, kuitteja, lehdestä repäistyjä paloja, kortteja, karkkipapereita -mitä vaan lähimpänä nyt sattuu olemaan. Tämä kirjanmerkki on kyllä loistava idea! Runokirjojen sisäkanteen olen kirjannut parhaitten sivunumeroita ylös, mutta näinhän sen voi myös tehdä. Ei muuta kuin askartelemaan!

  VastaaPoista
 8. Kirjalahjojen mukaanhan näitä pitää tehdä myös.

  VastaaPoista
 9. Toivotaan sinne kesäpaikkaan sopivasti sadepäiviä, että pitää lähteä kaupunkiin hakemaan läjäpäin kirjoja, joita saa lukea sängyssä sateen ropistessa ikkunaan.

  T. J, joka meinaa hankkia sinne kaupungin kirjastoon kirjastokortin vielä tänä kesänä

  VastaaPoista
 10. Danke für den Tipp, vielleicht finde ich Zeit zum Basteln!
  Liebe Grüsse und ein paar von den heutigen Sonnenstrahlen schicke ich mit

  VastaaPoista
 11. Kirjallisuuden merkeissä terveiset Kajaanista, jossa parhaillaan vietetään Eino Leinon päiviä. Tarjolla on niin paljon ettei oikein tiedä, minne päin tästä lähtisi. Katsomme kuitenkin kohta puoliin Kajaanin markkinakadun läpi ja mietitään sitten jatkoa. Lämpimät terveiset täältä päin.

  VastaaPoista
 12. Saga: Läheltä piti etten laittanut kuvaan mukaan niitä tavallisia "kirjanmerkkejäni" eli samoja kuin sinulla näyttää olevan. On minulla kyllä tavallisiakin Aarikasta alkaen, voisin halutessani perustaa pienen kirjanmerkkimyymälän:-)

  Joo tämä on hyvä idea lahjakirjan kaveriksi!

  J: Nyt ei satanut, mutta just noinhan se oli aikoinaan. Ulkona satoi kaatamalla ja kaikilla meillä oli nenä kiinni kirjassa.

  Wienermädel: Vielen Dank für die Sonnenstrahlen. Heute hatten wir 30 Grad:-)

  Sira: Täälläkin on koko viikon menossa kaikenlaiset markkinat ja muut, mutta eivät ne vedä vertoja Eino Leinon päiville siellä teillä. Aurinkoista kesän jatkoa teillekin.

  VastaaPoista
 13. Laitoin sinulle haasteen blogiini, jos jaksat vielä yhteen vastata. :)

  VastaaPoista