16.5.2010

Etelänmatkalla

Pitkä viikonloppu on nyt takana ja niin on myös matka etelään,  pääkaupunkiseudulle. Mielenkiintoista oli seurata, miten luonto alkoi viheriöidä enemmän ja enemmän ajettuamme vain pari kolme tuntia.


Matkan varrelta:  Komeita pohjalaisrakennuksia Isossakyrössä ja vanha kivikirkko, 1500-luvulta.
Jalasjärvelle tultaessa näimme järven rannalla penkin, joka  houkutteli meidät pysähtymään. Miten rauhoittavaa oli kuunnella laineiden hiljaista liplatusta ja lintujen laulua.


Paikka, jossa aina pysähdymme etelään päin ajaessamme. Frantsilan Kehäkukka Hämeenkyrössä, Pappilanjoen rannalla. Täällä saimme ihailla valkovuokkoja, joita jo siellä täällä oli  matkan varrella näkynytkin.


Tulimme Tampereelle, jonka tunnusmerkki on Nesinnaula, kuten aikoinaan eräs bussinkuljettaja meitä matkalaisia opasti. (Ei tämä suomenkieli niin helppoa ole täysin ruotsinkieliselle, joten älkäämme naurako). Hämeenlinnassa olivat puut jo melkein kesäisen vihreitä.


 Nyt olimme jo pitkällä. Jaa, missäs nyt olimmekaan, kun tienviitoissa luki Kehä III, Kehä II, Kehä I. No onneksi emme olleet ensi kertaa matkassa, tie oli tuttu ja perille saavuimme väsyneinä, mutta tyytyväisinä, 420 km ajettuamme. Mikä meitä odotti? Mikäpä muu kuin imuri, Tolu, siivousämpäri ja lattiamoppi :-(


Talossa on ollut putki- ja kaikenlainen muukin remontti, eikä tullut kuuloonkaan, että siinä rakennuspölyssä olisi voinut aivastelematta oleskella, ties mitä myrkyllisiä "asbesteja" olisi sisäänsä hengittänyt. Ei auttanut muu kuin ottaa siivousvälineet käteen ja laulaa  kuorossa: Hei yhteispelillä se sujuu, yhteispelillä se käy ja niin edelleen.
Valmista tuli! Vihdoinkin saimme istahtaa parvekkeelle, rentoutua matkan päälle, lukea ja seurata pääskysten lentoa taivaalla. Kaksi pääskystä kävi moneen kertaan aivan lähellä tervehtimässä ja olen "varma", että ne olivat nämä kasvattimme [linkki].


Tämän kertainen etelänmatkamme oli olosuhteiden pakosta siivousmatka, eipä siinä parin, kolmen päivän aikana ehtinyt eikä jaksanut "kulttuuririentoihin" osallistua. Ensi kerralla on taas erilainen ohjelma.
Paluumatkalla pysähdyimme jälleen Hämeenkyrössä. Oi, miten luonto oli muuttunut näin lyhyessä ajassa. Käenkaali kukki kauniina Sijanpuistossa. Puistossa on pieni Silja-veistos, joka kuvaa F.E. Sillanpään Nuorena Nukkuneen Siljaa.
Juustoportissa [linkki] kuuluu myös pysähtyä ja nauttia kahvit  leipäjuuston ja  lakkahillon kera.

9 kommenttia:

 1. Höh, en ymmärrä. Mitä te siivositte??? Siis käytte etelässä siivoamassa? Kuuluuko myös Köln reviiriinne? Olis töitä. Kivoja matkakuvia ja arvaa, mikä heti osui silmään: niin vähän liikennettä!! Meiltä meni eilen matkaan Frankfurt-Köln = 200 km nelisen tuntia, tosin ajeltiin sitten GPS:n avulla metsäteitä, kun moottoritiet oli täynnä ruuhkaa. Tuota kehätie-viittaa olen aina ihaillut ja miettinyt, miten ulkomaalaiset sen tajuaa, kun itselläkin on joskus ongelmia. Vantaan lentokentältä ei ollut viimeksi edes Tampereelle viittaa.

  VastaaPoista
 2. Niinpä näytti puut vielä paljaalta Hämeenkyrön kuvissa, mutta sittenhän sieltä paljastuikin, että kevät etenee...Tämä sama meillä on edessä pian, mutta päinvastaisessa järjestyksessä, eli lähdemme kesästä ja saavumme kevääseen. Noista etelänkuvista en tuntenut paikkaa, missä tämä reviirinne sijaitsee. Yritin katsella puiden latvoja, mutta eivät ne kertoneet mitään.
  Siivouksesta tuli mieleen tämä. Täällä siivotaan lähtiessä, niin että kotimiesten ei tarvitse tulla siivottomaan asuntoon. Suomessa taas siivotaan kaikki talven aikaan kerääntyneet pölyt ja öttiäiset pois silmistä. Siivousta siis riittää. Mutta sehan on vain elämää.

  VastaaPoista
 3. Juustoportilla en olekaan käynyt, täytyypä seuraavan kerran jarrutella sopivassa kohden. Juustoportin leipäjuusto on juuri sitä parasta leipäjuustoa.

  VastaaPoista
 4. sansku:)Kiva että pidit. Milloin tulet seuraavan kerran Suomeen?

  Allu: Siivousfirma C & Mr.C siivosi pääkaupunkiseudun "kesämökkinsä", joka sijaitsee erään talon 6.kerroksessa. Valitan, reviiri ei mene senttiäkään tuon asunnon ulkopuolelle.
  Avasitpa silmäni: missä kaikki autot olivat, kun otin nuo kuvat:-O sillä ruuhkaa kyllä oli ihan riittävästi.

  Sira: Näillä helteillä (26°) taitaa kesä ehtiä ennen teitä, toivottavasti ei.
  Vai et tuntenut puiden latvoja.No kun ajat 11 minuuttia Helsingin keskustasta ja katsot tarkkaan noita tienviittoja, niin löydät perille:)

  VastaaPoista
 5. Susadim: Suosittelen! Muutenkin siellä on laaja valikoima juustoja. Yritä sitten välttää noita bussimatkalaisia. Mitkä jonot, kun asiakkaita on kymmenittäin kassalla leipäjuusto kainalossa.

  VastaaPoista
 6. Heh, sinä kävit etelässä, minä kävin pohjoisessa! Ja koneen laskeutuessa torstaina lentokentälle ihmettelin lehdettömiä puita. Sunnuntaina lähtiessäni oli sitten jo niin vihreää... kevät tulee Suomessa kyllä sellaisessa hujauksessa.

  VastaaPoista
 7. kato nyt tätäkin: Kas kun ei tavattu!
  Kiitos, kun et vienyt lämpöä mennessäsi:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Clarissa ohjeista. Eiköhän nuo viitat näyttäne perille. Pitäkää vain aurinkoa vielä siellä, niin että saamme edes vähän sitä. Täällä tämä toukokuu ei tunnu näyttävän sitä parhainta puolta.

  VastaaPoista