6.4.2015

Olihan meilläkin

pääsiäinen, vaikka se ei blogissani ole näkynytkään. Miten se sitten näkyi täällä kotona?


 Narsissit ovat viihtyneet ulkona jo pitkän aikaaja sisällä vain oman aikansa eli reilun viikon. Onko pääsiäistä ilman pajunkissoja? Ei! Onko pääsiäistä ilman (saksalaisia) suklaatipuja tai -pupuja? Ei, sillä........
......... pääsiäiseen kuuluu herkuttelu ja  pajunkissatkin voivat olla tällaisia suussasulavia suklaisia. Herkullinen juustokakku kruunasi yhtä herkullisen pääsiäisaterian, kun olimme tervehtimässä pikkutrulleja, 7 ja 5vee,  jotka ylpeänä esittelivät karkkisaalistaan. Täällähän pääsiäisnoidat, -puput, -kissat ja kaikenlaiset muut versiot entisajan pääsiäistrulleista  kulkevat pääsiäislauantaina. 

 Vihreät koivunoksat ja vihreä pääsiäisruoho tuovat aina mukanaan iloisen viestin kesän lähestymisestä.11 kommenttia:

 1. Mitä ihanuuksia bongasinkaan kuvista; Fazerin peltipurkki toisessa kuvassa ja seuraavassa keramiikkapupu, lopuissa herkkuja, joita nyt tekee taas hillittömästi mieli, kun ei osaa lopettaa herkuttelua monen päivän jälkeen. Juuri tuon juustokakun ohjetta katsoin myös, mutta en tehnyt. Muutoinkin pääsiäinen meni vähän ohi, kun mies oli ja on edelleen yövuoroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peltipurkki on kulkenut mukana lapsuuden ajoilta saakka, mistähän lienee peräisin? Jos nyt kuitenkin haluat jatkaa herkuttelua, suosittelen tuota juustokakkua, niin herkullista oli ja pajunkissathan voi korvata kukilla tms. Ehkä yövuorolainenkin ilahtuisi:-)

   Poista
 2. Tosi kiva Fazern purkki.
  Me saatiin eka kertaa riisillä värjättyjä munia, en ole ennen kuullutkaan moisesta :
  http://www.myfoxatlanta.com/story/28713559/how-to-dye-your-easter-eggs-with-rice
  Pääsiäisen kohokohta oli tosin, kun 4v (9veen veli) kysyi eilen, milloin hän voisi tulla meille yöksi, siis 4v haluaa meille yöksi. Viimeksi tavattiin joulukuussa! Aika rohkea kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta minullekin tuo riisillä värjääminen. Me saimme kurkumalla värjättyjä munia, kauniita olivat nekin. Ennen värjättiin vain sipulinkuorilla.
   Mikä luottamuksen- ja kunnianosoitus 4veeltä. Saatte olla ylpeitä!

   Poista
 3. Todella kiva purkki ja sopii niin ajankohtaan. Ja todella hieno kakku ja kiva keramiikkapupu, pidän siitä. Ja todella koko blogisivusi toi niin aurinkoisen tunnelaman, että mielikin kohosi sen mukana. Meidän pääsiäisemme meni aivan hiljaisesti ohi, pääsiäisyllätys "pupun" tuomien makeisten ohella lienee ollut puistossa kohtaamamme kettuperhe. Pääsiäismunat olivat valmiiksi ruskeita, joten ei tarvinnut niitä maalata.

  VastaaPoista
 4. Anteeksi; piti kirjoittaa tunnelman, eikä mitään tunne-lamaa. Sormet ovat vielä aamuhorroksissaan,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko minulla sitten lukihäiriö tai mikä, sillä tunnelaman luin heti tunnelmaksi:-) Kiva, jos toin aurinkoa sinne blogin kautta, tänään voisin lähetää sitä ilmateitse, sillä täällä on melkein kesäpäivä. vaikka taitaa teitäkin aurinko hemmotella. Innostuin ahertamaan jo kukkapenkkien kimpussa ja aurinko jopa lämmitti niin, että hiki tuli liian lämpimissä vaatteissa.

   Poista
 5. Kiitos. Aurinkoa oli eilen ihan riittämiin eikä tuulikaan enää niin kylmä ollut. Tänä aamuna on jo paljon lämpimämpää heti aamutuimaan, tosin vaalean harmaat pilvet peittävät auringon; ei kuitenkaan sada. Mukavaa puuhastelua puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhastelut puutarhassa saavat tänään odottaa, jos en halua lähteä myrskytuulen matkaan. Aurinkoa kyllä riittäisi.

   Poista
 6. Minullekin pääsiäisen on herkkutteluaikaa. Saatiin naapurista loistavaa perinneruokaa pari kertaa ja itsekin teimme hyvää ruokaa sekä meille, että vieraille, mutta ei meillä tuollaisia herkku-Fazerin purkkeja ole! Suklaata ja kakkuja kylläkin... Sisko paistoi vielä pari iltaa sitten amerikkalaisia pannukakkuja eli paksuja lättyjä, jotka olivat ihania minun puutarhan (ohöh!) kirsikkahillon kanssa. Upea tuo jänis yhdessä kuvassa. Onko se sinun tekemä?

  No nyt täällä etelässä sataa vettä, mutta onneksi narsissit ja krookukset kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessani myytiin karkkeja tuollaisista peltipurkeista, nykyään se näyttää ilahduttavan kovasti pikkutrulleja, jotka tulevat ovelle pannuineen. Täällä meillä ei kirsikkamehusta tullut hyytelöä, kuten tarkoitus oli, no, maistuu se mehunakin. Jänis on itse tehty, mutta idea siihen matkittu muualta.
   Nyt alkoi sade täälläkin, ei olisi päivemmällä uskonut, kun oli niin kesäistä ja aurinkoista.

   Poista