15.1.2015

Pieni keramiikan oppitunti ;-)


1. Mennään  metsään ennen lumen tuloa.


2. Tuodaan metsästä puolukanvarpuja, mustikanvarsia, puutarhastakin siepataan mukaan kuivunutta rakuunaa ym.


3. Otetaan esille savi ja työvälineet.4. Kahvipaussi, sillä nyt tulikin tenkkapoo, miten tästä eteenpäin? Omat ideat kun ovat useimmiten vähissä, on paras pitää tauko

5. ja miettiä, mitä on nähnyt muiden tekevän. Oppiihan sitä matkiessaankin, toteamme aina keramiikkaporukkalaisten kesken. Tässä siis yksi matkittu idea.6. Tässä toinen ja kuten näkyy, puolukanlehdet ja muut sopivat hyvin enkeleidenkin vaatteisiin. Ne alkuperäiset näkemäni olivat hempeillä akryyliväreillä maalattuja, mutta näillä lasiteväreillä sain enkeleihin oman leimani.7. Sinisävyisellä oksiidilla maalattuun sydämeenkin jäi koristeeksi muutama pieni oksa.8. Matti Myöhäisiltä on lumi peittänyt alleen puolukan- ja mustikanvarvut, mutta löytyyhän luonnosta muutakin materiaalia savitöitä koristamaan.
14 kommenttia:

 1. Voisit tulla tänne ja laittaa putiikin pystyyn ja myydä tuotantoasi. Ilmoittaudupa tänne: http://www.keramion.de/toepfermarkt.php

  VastaaPoista
 2. Dompfaff alakuvassa on söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo täyttänässä ilmoittautumislomaketta, mutta sitten luin: Hobbykeramiker werden nicht zugelassen, sama koskee varmaan meitä matkijoitakin :-(
   Nuo punatulkut ovat munkin mielestä niin söpöjä, mutta aikamoisia tappelupukareita ne ovat. Kiva nimi saksaksi, domherre på svenska.

   Poista
 3. Ihastelen täällä kättesi töitä, ihania!
  Ystävättäreni harrastaa samoja asioita. Sain joululahjaksi lautasen, jossa kuviointiin oli käytetty kotitekoista pitsiä samaan tapaan kuin olit käyttänyt kasveja. Kaunis tulos sekin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos:-) Pitseillä saakin kauniita kuvioita keramiikkaan, minulla on myös siten tehtyjä lautasia ja muitakin esineitä.
   Hyvää sunnuntaita, joka täällä meillä on nyt harmaa ja suojasäinen.

   Poista
 4. Tässähän oli hieno alku keramiikanteolle. Kun vain pääsisi sen alkuportin ylitse. Ihania teoksia, eikä matkiminen ole lainkaan haitaksi. Kivaa työskentelyä edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti on Berliinissä mahdollisuus keramiikan harrastamiseen, joten nyt alan tässä innolla odotella kättesi töitä. Kesää kohti kun ollaan menossa, voit pitää taukoa sukkien kutomisessa:-)

   Poista
  2. Sukkatauko on jo meneillään. Nyt täytyy keskittyä villatakin kutomiseen tyttärelle. Sen jälkeen ajatellaan asiat uusiksi.

   Poista
  3. Voi että, kun ihailen kykyäsi keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Minä kun huidon sinne ja tänne melkein samaan aikaan, mutta kun pää on täynnä ideoista (myös näitä matkittuja) en malta olla ryhtymättä sanoista tekoihin. Puolustuksekseni sanon, että ei täältä montaa keskeneräistä työtä kuitenkaan löydy.
   Nyt heräsi uteliaisuus: minkähänlaista villatakkia kudot?

   Poista
  4. Ja mitä vielä...keskittyä yhteen asiaan kerralla. Kunpa sen voisikin. H. toivoo aivan yksinkertaista villatakkia, marinen sinistä. Langanostossa oli vähän vaikeutta löytää sopivan sininen. Hyllyllä oli vain 2 50 gramman kerää. Valitsin jo toista sinistä, mutta otin kuitenkin kuvan ja lähetin tytölle. Ei hyväksynyt. Joten kysäisin lopulta myyjältä, joka katsoi ensin koneelta ja lopulta juoksi jonnekin varastoon josta sitten väri löytyi. Nyt täytyy vain jostain saada villatakin perusohje.

   Poista
 5. Voi kateus aina kun näen näitä savitöitäsi! Haluaisin niin kovasti itsekin tehdä ja osata tehdä noin hienoja. Vaan kun en sitten millään halua mihinkään ryhmään lähteä tekemään, tämä taiteilija tarvitsee työrauhan :)

  Punatulkut on viihtyneet meillä taas koko talven sankoin joukoin ja joka päivä jaksamme iloisesti hihkaista "puntsuja!" kun tulevat syömään. Ensi viikonloppuna onkin taas pihabongauksen aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin erakkomaisuutesi luomistyössä, koska olen itse samanlainen. Parhaat työt teen kotona keittiön pöydän ääressä, kerran viikossa menen tapaamaan ryhmäläisiä ja valitan koko ajan, että ei onnistu, mun pitäisi saada olla yksin. Mutta meillä on sama kiva porukka vuodesta toiseen, jos uusia tulee, ne häipyvät matkan varrella. Kun itsellä ei ole polttouunia, on pakko mennä sinne, missä on.
   Joo, ensi viikonloppuna bongaillaan jälleen! Terkut "puntsuille" :-))

   Poista