28.10.2014

Aikaa pienelle puuhastelulle

alkaa olla enemmän nyt syksyn tullen. Mikä sen mukavampaa, kun ideoitakin on pää täynnä. Ja lisää materiaalia kertyy, kun surffailee Pinterestissä. Apua, mikä määrä houkutuksia.

Näihin pikku menninkäisiin sain kuitenkin idean aikaisemmin tekemistäni duduza/comfort-nukeista.  9veen koulussa on pian lastenjuhlat myyjäisineen ja lupasin minäkin tehdä sinne jotakin. Vähitellen syntyi ajatus, että voisin kutoa näitä tomeria nukkeja Goethen värioppien mukaan. Tässä sitä sitten ollaan, koko porukka ennen lähtöä "vieraille maille" lähikaupungin kouluun."Pidetään ensin pieni palaveri – on keksittävä idea, joka houkuttelisi jonkun ottamaan meidät kaikki yhdessä. Sakin pitää pysyä koossa!""Apua, mitä? Onko meidän lähdettävä jonnekin?  Jos meidät joku ostaa, karataan kyllä takaisin tänne:-)"

Käsinukke-kissojen ohje täältä [klik]Toivotaan nyt kuitenkin, että kaikki löytävät hyvän kodin, yhtä hyvän kuin  tämä kotimetsä.

13 kommenttia:

 1. En ala, noi nuket on niiiin söpöjä ja värit on aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niistä itsekin ja vähän surettaa lähettää ne suureen maailmaan.

   Poista
 2. No siinäpä onkin tonttusia tähän aikaan....ihania! Kyllä sinä osaat "värkätä" kaikenlaista kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsän väkeähän siinä, mutta kyllä tuo ensimmäinen taitaa olla ihan joulutonttu-) Olen niin kauhean kärsimätön näissä käsitöissä, että kun kudon, pitää sen mieluiten olla jotain kivaa. Kivojahan ne sinunkin värkkäämäsi ovat!

   Poista
 3. Ihana värisuora pikku menninkäisiä! Niitä katsoessa tulee hyvälle mielelle. Nuo käsinukke-kissat pitääkin toteuttaa. Saksaa en ymmärrä niin hyvin, mutta idean laitan muistiin, enköhän keksi kuinka ne tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nuo hyvän mielen menninkäiset löytävät mieleisensä kodin. Käsinukke on helppo tehdä tuon piirroksenkin mukaan, joten tee toki.

   Poista
 4. Suloisia pikkuisia ja kivoja kuvia. Toivottavasti kaikki saavat hyvän kodin. Taitava ja ahkera tekijä olet. Täällä teen tumppuja ja sukkia lastenlapsille. Hauskaa puuhaa, mutta lankakori ei vähene. Johtunee siitä, että lankojen ostolakko ei ole onnistunut tänäkään syksynä.

  Mukavaa lokakuun loppua ja kiitos linkin takaisista ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruutta nämä pikkuiset tosiaan vaativat, kun oli saatava ajoissa valmiiksi. Yleensä teen näitä käsitöitä "siinä sivussa", eli hissukseen tv:tä katsellen, tai äänikirjoja kuunnellen.
   Täällä sama ongelma, mistä ne langat aina ilmestyvätkin:-)
   Mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista
 5. Katsotaan kuka ehtii ensimmäisenä kolmasluokkalaisten myyntikojulle ;) Jos ne päätyy meille niin mehän voidaan ulkoiluttaa niitä alkuperäisessä kotimetsässään aina silloin tällöin. Kissakin käy, tai no joo, pitää konsultoida Alfonsia.

  T. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ja Alfons haluaisi varmaan tuon kissan, puruleluksi:-)

   Poista
 6. Voi miten ihania tonttusia ja ihanan värisiä! Joko ne lähtivät?

  Olen itsekin ruvenut vähän kutomaan (tai neulomaan), mutta vain paksusta langasta ja paksuilla puikoilla. Saas nähdä, mitä valmistuu jouluksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pikkumenninkäiset odottavat jo lähtökuopissa, ihan pian lähtevät.
   Jaa-a, mitähän siellä on valmistumassa, ehkä saamme tietää viimeistään joulun jälkeen. Tiesitkö, että Knitting Is The New Yoga, ei siis yhtään hassumpi vapaa-ajan harrastus.

   Poista
  2. Ihan vaan kaulureita ja kaulahuiveja. En tiennyt tuota, mutta osa opiskelijoista kutoo tunneilla ja ymmärrän kyllä miten kutominen auttaa keskittymään ja rentouttaa.

   Poista