8.5.2019

Mennyttä ja tulevaa


Viime aikoina ovat päivät, illat ja osa öistäkin kulunut vanhojen asioiden parissa valokuvia tutkien, sukupapereita järjestellen ja varsinkin hiljattain saatuja DNA-tuloksia ihmetellen.


Tästä  pitäisi löytyä isäni koulupoikana. Olisikohan hän tuo kiiltävälippainen poika, neljäs ylärivissä oikealla. Ainakin on aivan samannäköinen kuin isä kuvassa perhealbumissamme. 


Tässä äitini kansakoulun aikaiset opettajat poseeraavat koulun edessä, jota minäkin kävin neljä vuotta. 



Mutta jätetään nyt taakse kaikki mennyt ja siirrytään tuleviin sukupolviin. Näiden kalasääskien seurassa voi viettää aikansa pitkänkin tovin. Täältä WWF:n Luontolivestä seuraan niiden touhuja ja opin paljon kärsivällisyydestä. Siellä jomman kumman on istuttava heinäkuuhun saakka hautomassa, tuulessa ja tuiskussa ja viime viikolla lumisateessakin. 





10 kommenttia:

  1. Ei kyllä mitkään uudet digikuvat pysty kilpailemaan noiden vanhojen kuvien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkansa ja kuvittele kun tulevaisuudessä saadaan ihmetellä näitä nykypäivän tekopirteitä selfie-kuvia, joissa naamaa väännellään ym.

      Poista
  2. Noita vanhoja kuvia kyllä tutkiskelee mielellään, mitä kaikkea ne kertovatkaan…./Toivottavasti kalasäsket selvisivät takatalvesta. Täällä lentelivät jo ensimmäiset pääskyset. On siis kesä, vaikka viime päivät ovatkin olleet kovin vilpoisia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niitä vaan niin kiva tutkia! Vai on siellä näkynyt pääskysiä, milloinhan Suomeen saapuu berliiniläisiä muuttolintuja:)

      Poista
    2. No luulisin että siinä kuun vaihteessa pääskyset ovat Suomessakin….:) Eli helatorstaina on tarkoitus startata. Toivotaan että takatalvi on sitten jo ohi.

      Poista
    3. Tervetuloa Suomeen päskyset.Takatalvi tuli ja meni, nyt on jo kesäistä, 19-20 astetta tänäänkin.

      Poista
    4. oho, onpa teillä lämmintä, katsoin juuri, että Tampereella on 9C, saadaanko me tullakin sunnuntaina teille ja jättää Tampere käymättä?

      Poista
    5. Katsoin just Ilmatieteen Laitoksen karttaa ja näin saman. Ajattelin heti teitä ja sitä, että miksi teillä on AINA huono tuuri sään suhteen. No, ei saa antaa yhden sään pilata matkaa!

      Poista
  3. Mie olen tutkaillut viime päivät norppakameraa, mutta minusta se on nyt niin huonossa paikassa, sillä ei niitä lohkareita viitsi katsoa kun ei norppaakaan näy. Viime kesänä se näkymä oli kiva jopa ilman norppaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norppaa ei ole näkynyt, vaikka olen sitä käynyt etsimässä. Näkyy vain harmaita kiviä. Täällä on kirkas auringonpaiste, mutta kalasääski siellä Saimaalla istuu sakeassa sumussa, raukka

      Poista