17.4.2018

18.4. Suomen aforismipäivä

Vilkaisu Suomen kansan kalenteriin näytti, että huomisen tapahtuma- ja teemapäivän aiheena ovat aforismit. Kiva! Etsin siis keräämiäni aforismeja, kuvakirjastostani löytyivät sitten sopivat kuvatkin.


An art book is a museum without walls
-Andre Malraux-Kun kannamme vastuuta kaukana olevista,
heistä tulee meille läheisiä.
-Paula Sainio-Muista ikivanha totuus: vain tyynessä vedessä voi taivas kuvastua.
-Erkki Melartin-Jokainen pulma sisältää oman ratkaisunsa avaimen.
-Stanley Arnold-Anyone who says they have only one life to live must not know how to read a book.  -Tuntematon-Korkeakin torni alkaa maasta.
-Japanilainen sananlasku-Ihmisiä voisikin nykyään verrata metsuriin, jolla on liian kiire, että ehtisi 
teroittaa tylsän sahansa.
-Leif Lindberg-Jos sinulla on kiire, älä tee mitään.
-Anton Tsehov-Tuhannenkin virstan matka alkaa yhdellä askeleella.
-Kiinalainen sananlasku-Loppuun vielä, jälleen kerran, Mirkka Rekolan ajatuksia herättävä runo. 

Aina katsoin samaa kiveä
kun kuljin siitä, miksi en osannut
sanoa sitä, miksi olin niin mykkä.
6 kommenttia:

  1. Mitenkäs tämä postaus on mennyt mun ohi? Oletpas löytänyt sopivat kuvat hienoihin teksteihin. Tykkään niin kovasti aforismeista. Oletko sä kiinalainen???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin, kun tyttökin totesi, että ai tuo olet sä:) Ihmettelin, mutta ei, en ole. Tuskin tuo Sjödenin vaatemalli-sätkynukkekaan on kiinalainen, askarreltiin se kerran pikkutytön kanssa.

      Poista
  2. Tuota yhtä aforismia en kyllä tajunnut: "Jokainen pulma sisältää oman ratkaisunsa avaimen." Muut ovat kyllä toinen toistaan hienompia. Ja kuvat! Taidanpa toteuttaa tuota, että jos sinulla on kiire, älä tee mitään!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tällaisia elämänviisauksia tulkitsee jokainen omalla tavallaan. Tuo aforismi kertoo minulle, että ongelman perusteellisen pohdinnan ja tutkimisen jälkeen löytyy aina juuri siihen sopiva ratkaisu. Tämä oli nyt optimistinen selitys, joku toinen voi ehkä ajatella pessimistisemmin.

      Poista
  3. Kiire, kiire, kiire.....Just, kun on kiire, ei tehdäkään sitten mitään. Hyvä aforismi. Samoin tuo, että jokainen pulma sisältää oman ratkaisunsa avaimen. Todella sopivat kuvat noihin aforismeihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänäänkin on minulla ollut niin kiire, että en sitten tehnyt mitään! Tykkään näköjään runojen ja aforismien "kuvittamisesta". Suosittelen sinullekin:)

      Poista