22.5.2017

Päästiin vihdoinkin kesämökilleTulihan se kesä, kun vaan jaksoi odottaa. Tänään näytti mittari täällä lähes 24 astetta, joten pihatöitä sai tehdä kauniissa säässä, vaikka rikkaruohot kyllä kasvavat, oli sää mikä tahansa. Nyt kun tätä kirjoittelen, ropisee sade katolle – ruohikkopaloja onkin ollut siellä ja täällä, joten sade on tervetullut. Ilta-aurinko ei malta kuitenkaan pysyä poissa, vaan kultaa männynrungot oranssin värisiksi, mikä upea näky!Viikonloppuna lähdimme vihdoinkin kesämökille, oikullinen kevät on siirtänyt matkaamme viikko viikolta. Kun  olimme päässeet perille, soitti tyttö ja tiedusteli, joko "työleiriläiset" ovat aloittaneet hommansa:)  Ehei, olimme päättäneet vain nauttia lämpimästä säästä, hyvistä eväistä ja lintujen konsertista. Työt saivat nyt odottaa, vaikkapa tuon  saunan seinän maalaaminen. Turha sitä on katsoa, parempi ihailla kirkkaan sinistä taivasta! Ruoho oli yllättäen kasvanut pitkäksi, mutta antaa sen kasvaa, siinähän se pysyy seuraavaan kertaan. Tässä kuvassa näkyy tärkeämpi asia: linnunpönttö, joka odottaa pääsyä puuhun. Nyt niitä on kahdeksan siellä ja täällä metsikössä, koivuissa ja männyissä ja heti näytti joku, ehkä kirjosieppo, olevan kiinnostunut uudesta asunnosta.Hyvä kirja ja kesämökin piha – mikä nautinto!


Auringon porottaessa liikaa lukijan silmiin, on tuon pihakuusen alla hyvä viivähtää


ja tuumia vaikkapa näin, Kirsi Kunnaksen tavoin: 
Mutta nyt hyppään aivan toiseen asiaan, kuitenkin kirjoissa pysyen:


Monta kertaa olen jo miettinyt tämän blogini lopettamista. 26.6.2008 kirjoitin ensimmäisen postaukseni, joten 10 vuotta tulee täyteen ensi vuonna. Voisinhan jatkaa siihen saakka, en tiedä. Joka tapauksessa olen päättänyt tehdä jutuistani blogikirjan, mikä ilahdutti lähipiiriäni, onhan täällä kerrottu perheen touhuista ja muistakin asioista, joita ei halua unohtaa. Kun tämä kaverini sai käteensä tänään uunituoreen ensimmäisen kirjan, toi lukeminen montakin kertaa hymyn huulille, kun hän näki kuinka hauskoja nuo pikkuiset olivat parivuotiaina,  haikeaakin oli, kun näki juttuja rakkaasta edesmenneestä koirapojastamme. 
Tässä on siis aikamoinen urakka, ennen kuin koko blogi on siirtynyt kirjan sivuille. 

9 kommenttia:

 1. Wow, miten sellainen blogikirja tehdään ja mitä maksaa? Ei silti, ei mulla ole intressenttejä. Nauttikaa kesästä, se voi loppua kuin kanan lento 3.6. Ja bloggaamsta et kyllä lopeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan tuon tehdä helpommin vaikkapa Blog2Printin ja muiden vastaavien avulla, mutta teen näitä hissukseen teettämieni valokuvakirjojen tapaan. Työtä tässä on kyllä aikamoisesti. Muutan normaaleiksi kuvat, joissa olen blurrannut kasvot, mutta kaikki muu on kyllä kuten blogissa näkyy. Onneksi postaukseni vähenevät vuosien varrella, joten työ helpottuu:)
   Tämä bloggaaminenhan on jonkinlaista vuorovaikutusta, kommentointini entiseen tapaan on kuitenkin jäänyt taka-alalle,vaikka blogeja luenkin. Taitaa olla merkkinä blogiväsymyksestä. No kun käsket, niin jatketaan nyt vielä vuoden verran, ainakin:)

   Poista
 2. Hallo liebe Clarissa, wenn ich das richtig verstanden habe, wirst du deinen Blog zu einem Buch machen, das ist eine grossartige Idee. Ich habe das vor einiger Zeit meinem Mann zum Geschenk gemacht. Als ich später daran dachte, das auch mit meinem Blog zu tun, gab es die Firma nicht mehr. Bin gespannt, wie weiter geht bei dir. Liebe Grüße

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stimmt, ich versuche meine Blogposts auf diese Weise zu archivieren:)
   LG

   Poista
 3. Sielläkinkö on kesä myöhässä? Niin täälläkin, mutta ruoho kasvaa puutarhassa liiankin nopeasti. :) Tänään sain osan kukkia ostettua, mutta vielä pitäis ostaa jotain yrttejä kesäksi. Rucola, tinjami ja minttu ovat talvehtineet hyvin.
  Äläkä puhu mitään blogin lopetamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kai ottaa itseään niskasta kiinni ja palata ahkerammaksi bloggaajaksi ja kommentoijaksikin entiseen malliin. Kun tuota blogikirjaa teen, huomaan kuinka innostunut olen joskus ollut:)

   Poista
 4. Voi, tuo blogikirja on ihana idea! Miten ja mitä maksaa? - Täällä Keski-Suomessa Päijänteen laineet aaltoilevat, kylmähkö tuuli ja asteita vain 11, muttei sada. Kyllä kait se sää täällä Suomessakin lämpiää vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuotte nyt mukananne kesän tänne Suomeen:) En osaa sanoa, mitä blogikirja tulee maksamaan, teen sen valokuvakirjaperiaatteella.

   Poista
  2. Niin tuota... aika huonolta tuo kesä näyttää. Vaahtopäitä Päijänteellä, vain 6 astetta. Kajaanissa on kuuleman mukaan aamulla ollut valkoinen maa...Että tällainen kesä nyt on - ainakin nyt alussa. Unohdin talvivaatteet kotiin.

   Poista