15.10.2016

Taas lehdet putoo...


"The falling leaves
Drift by the window
The autumn leaves
Of red and gold"


 

Tuttu laulu, mutta harvoin kuultu tämän laulajan esittämänä.  


Miten upeaa, kun Nobelin kirjallisuuspalkinto annettiin siis juuri tälle laulajalle, eli Bob Dylanille! Meillä on aikamoinen kokoelma hänen musiikkiaan, jota on nautinnollista kuunnella. Uskon, että tästedes kuuntelen entistä tarkemmin runoja sävellysten takana.

When the rain is blowin' in your face
And the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love.

When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love.
---------

This dream of you on soinut ahkerasti jo muutaman vuoden automatkoillamme, siihen ei kyllästy, kuten ei muihinkaan tämän monipuolisen musiikintekijän, runoilijan tuotoksiin.
Doris Lessing sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon muutama vuosi sitten, nyt oli Bob Dylanin vuoro. Muita ehdokkaita ei minulla nyt sitten olekaan:-)


8 kommenttia:

 1. Kun lehdet putoo ja kannet jää...... lukee mun muistovihkossa. <3
  Harvoin olen osannut ulkoa nobelistin tekstejä niin paljon kuin nyt. Tiedätkö, että etsin tota Dreams of you- laulua, kun melodia oli mielessä, mutta nimi tai teksti ei vaan tullut mieleen ja nyt se sitten löytyi, on tää bloggaaminen aika jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Muistin, että myös sinä pidät tästä nobelistista ja kiva kun löytyi sanat hyräilyllesi:-)

   Poista
 2. Vähän yllättävää tämä kirjallisuuden nobelpalkinto oli, kun musiikkimies sai sen. Mutta eipä silti, Dylan oli tuottoisa hyvillä lauluteksteillään ja onhan nekin kirjallisuutta. Dreams of you....tuota ihanaa melodiaa saa taas pitkästä aikaa kuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä kuuntelin radiosta pitkän ohjelman Dylanista juuri runoilijana, joten palkinto on kyllä hyvinkin motivoitu. Sinäkin pidät This dream of you-laulusta, voidaan sitten laulaa sitä kuorossa, sinä, Allu ja minä:-)

   Poista
 3. Hallo, es gibt sie noch, die Unermüdlichen, ich eben beim Ergründen, welche Blogs aus meiner Runde noch "leben" und freue mich sehr, dich dabei nach langer Zeit begrüßen zu dürfen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja, zwar lebt mein Blog noch, aber produktiv bin ich leider nicht.
   Es freut mich, wieder von Dir zu hören, liebe Grüße!

   Poista
 4. Lehtiä riittää tuolla ulkona, niitä saisi joka päivä haravoida. Vaikka Dylan on hyvä laulajana ja lyriikan kirjoittajana, ihmettelen ja kauhistelen yhä edelleen Ruotsin kirjallisuuden Nobel-komitean tapaa yllättää. Olisivat yllättäneet edes kunnon kirjallisuudella/kirjailijalla/runoilijalla, joita olisi myös riittänyt, mutta ehkä Ruotsissa ei tunneta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeahan tuo valinta on, kun maailmasta löytyy hyviä kirjailijoita/runoilijoita suurin määrin, kuten meitä innokkaita lukijoitakin – yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta. Nobel-komitean yllätyshän sopi minulle, katsotaan sitten, mitä mieltä olen seuraavasta voittajasta. Onhan niitä ollut kaikenlaisia!


   Poista