3.9.2016

Ja sitten seuraava.....


nimittäin kuvahaasteeni kahdeksas kohta.

8. Lautasellani

Runsaasti sadetta, runsaasti aurinkoa ja tässä tulos, villiintynyt puutarha!


Mutta saahan sieltä satoa, kuten nyt tähän feta-kesäkurpitsapaistokseen, tai ainakin siihen tarvittavat kesäkurpitsat, basilikat ja timjamit. Ohje täältä [klik]




Kesämökille mukaan otettavaksi tein juurespizzaa suunnilleen näin:

Pohja   25 g hiivaa, 2,5 dl vettä, hiukan suolaa, 0,5dl oliiviöljyä, n.5dl jauhoja. Vaivataan taikina ja annetaan kohota.

Täyte: 1 sipuli hienonnettuna, 1 porkkana ja 1 palsternakka karkeaksi raastettuina, pala (puna)kaalia suikaleina, kuullotetaan pannulla öljyssä, lisätään 1 tl timjamia 1 tl oreganoa, hiukan suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuria, kypsennetään hetki. 

Päälle: Purkillinen crème fraichea, 0,5 dl kurpitsansiemeniä, 2 dl raastettua parmesaania. 

Paistetaan 250°  uunin alatasolla noin 7 minuuttia.
Valmiin pizzan päälle hiukan oliiviöljyä.


 
Kinuskikissan blogista löysin ohjeen aivan ihanaan Risto-vaarin kesäkurpitsakakkuun [klik], kannattaa ehdottomasti kokeilla!






4 kommenttia:

  1. Onko tuossa ekassa kuvassa noin iso rosmariini? Opin muuten eilen Wer wird Millionärissä, että rosmariini tarkoittaa meren kastetta eli aika kaunis nimi. Oot sä aika kokki, mun pizzat ei varmaan olis noin ammattilaisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo tuon kauniin nimen takia pitäisi saada rosmariinia puutarhaan, tuo iso ronttelo on rakuuna, ei se ranskalainen, vaan venäläinen. Täälläkin alkaa taas Kuka haluaa miljonääriksi, tuo saksalainen ei valitettavasti näy täällä, sitä oli kiva katsoa.

      Poista
  2. Villiintynyt on minunkin puutarha... yrttejä on jäljellä, ja pihlajanmarjoja. Viinirypäleet eivät ole vielä kypsiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sulla on siellä viinirypäleitä! Uskaltaisikohan kokeilla täälläkin. Luumusato oli huono tänä kesänä eikä kirsikoitakaan ollut kuten ennen.

      Poista