27.9.2016

Houkuttelevia kuvioita, houkuttelevia kirjoja

Kiitos Molla Millsin Virkkuri-kirjojen eivät virkkausideat lopu, kun yksi työ on valmistumassa, miettii jo seuraavaa.


Viime kesänä virkkasin  itselleni kuutiokuvioisen pussukan [klik] ja [klik], kun tyllerö 10vee näki sen,  toivoi hän heti reppua samalla kuviollaja pakkohan minun oli se sitten hänelle tehdä:-) Oli siinä työtä, hissukseen kuutio kerrallaan pääsin eteen päin ja niin reppu valmistui kuin valmistuikin juuri tytön syntymäpäiväksi.

Virkkuri Muotoja ja pintoja-kirjan töitähän olen esitellyt  jo täällä ja täällä, kun olen halunnut antaa läheisilleni jotain itse tehtyä.Kettinkipussin (edelleen Virkkuri-kirjasta) virkkaaminen oli rentouttavaa ajanvietettä muiden töiden lomassa.


Ja sopivasti valmistui sekin elokuussa päivänsankaria ilahduttamaan.
Nyt ollaan jo syyskuun lopussa, mutta kesämökille suunnataan aina kun ehditään.Viimeksi oli kiire kerätä pois loputkin omenat – linnut ja peurat saakoon herkutella muilla luonnonantimilla. Omenatko inspiroivat minua tähän virkkaustyöhön?


No ei sentään. Tämä on työ, jonka voin ottaa esille silloin, kun tuntuu, että haluan puuhastella lankojen parissa, siis jonkinlainen hätävara:-) Nyt olen hankkinut uuden kirjankin, Molla Millsin Virkkuri Virkkutöitä kotiin ja käyttöön. Alennuksella ostin nyt tuon hänen ensimmäisensä ja kassiohjeen löysin siitä.


Ja kun sää oli vielä kesäisen lämmin ja omenat kerätty, oli nautinto istua ulkona hyvän kirjan kanssa ja varsinkin juuri tämän kirjan, mielenkiintoisesti kirjoitetun Leena Kirstinän Kirsi Kunnas – sateessa ja tuulessa.
Kuinka usein olen täällä blogissanikin siteerannut Kirsi Kunnaksen sanoja ja runoja! Kirstinän kerronta vie todellakin mukanaan, on hienoa, kun saa tutustua niin monipuolisen kirjailijan elämään laajemmin, ei vain  rakastettuna sanoilla leikkijänä ja miten mielenkiintoisia ovat myös kirjasta löytyvät kuvaukset Kirsi Kunnaksen aikalaisista. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille kirjallisuuden ystäville!
6 kommenttia:

 1. Kaikki kivoja, mutta erityisesti pidän tuosta pallolaukusta. Onko siinä oikein nahkaiset hihnat? Mistäs ne sait?
  Kirsi Kunnas on paras, ehkä luen tuon kirjan, kunhan saan se käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallolaukku valmistuu hissukseen, kuten kirjoitin on se jonkinlainen "hätävaratyö", tosin mieluinen sellainen. Molla Mills käyttää usein vanhoja vöitä nahkahihnoiksi, taidan matkia häntä tässäkin asiassa.

   Poista
 2. Kettinkipussi on erityisen hieno - ja toki muutkin työt! En ymmärrä miten osaat virkata monella eri värillä kuten tuo ja se pussi. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sanoa, että noissa kirjoissa Molla Mills näyttää melkein kädestä pitäen eri virkkaustekniikoita. Kiitos niiden sain minäkin nuo työt aikaiseksi, eli kuka vaan osaisi.

   Poista
 3. Ovatpas ahkerat sormesi saaneet jälleen kaunista jälkeä. Olet todella onnellinen, kun omistat noin taitavat kädet. Niin ja Kirsi Kunnas, se todellakin on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sira! Osaat arvostaa, kun itselläsi on niin näppärät sormet.

   Poista