4.7.2016

Minä olen, koska me olemme


Kuvahaasteeni KLIK päivitys, nyt on vuorossa kohta

3. KAKSI KAVERUSTA
Ystävyys saa  nuoren kuusen ja sen vierelle omia aikojaan etsiytyneen villiomenapuun viihtymään niin, että kumpikin  rehevöityy vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.

Voihan tämäkin olla esimerkki UBUNTUsta, joka (Wikipediaa lainatakseni) tarkoittaa eettistä humaania filosofiaa uskollisuudesta ja suhteesta toisiin ihmisiin.
Sanan alkuperä tulee Etelä-Afrikasta ja koska sen sisältämä ajatus on niin upea, jatkan lainaamista. Desmond Tutu selitti asian näin: Ubuntu-ihminen on avoin ja saatavilla toisille, toisten vahvistama, ei vaarannu toisten kyvyistä ja hyvyydestä, hänellä on kunnollinen itsetunto, joka tulee tiedosta, että hän kuuluu suurempaan kokonaisuuteen ja heikentyy kun toisia nöyryytetään tai halvennetaan ja kun toisia kidutetaan tai sorretaan.
Ovatkohan eläimet  joskus viisaampia kuin me kaikkitietävät ihmiset – tai mitä näistä ihmettelevistä katseista voisi päätellä!


Kun nyt pääsin lainaamisen vauhtiin, jatkan ehdottamalla, että lukisitte tämän jutun KLIK uskon, että tulette hyvälle mielelle!
 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin! Viedään mekin osaltamme Ubuntu-filosofiaa eteenpäin.

   Poista
 2. Lampaat ovat niin söpöjä! Minunkin piti lähteä tänään taas pelaamaan frisbeegolfia yhdeksänvuotiaan ystäväni kanssa, mutta sataa ja sataa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade pilaa nyt vähän väliä päivän ohjelmat, sain onneksi trimmattua ojanreunat ennen ensimmäisiä pisaroita.

   Poista