15.3.2016

Kukkia, koiria, kirjoja, käsitöitä, keramikkaa ja mitä kaikkea

Nämä kukat ostin melkein keskellä talvea muistuttamaan kevään tulosta ja tulihan se. Ainakin tämä päivä oli mitä upein!


"Lapsenlapsi" lähti hiljattain mukaamme pois sairastelevan kotiväen luota. Kiva kytätä noita perässä ajavia, tuumii tässä Alfons.

Kyllä oli juhlaa, kun sai juosta vapaana luonnossa ja lumessa, tuhatta ja sataa.Alfons pääsi kotiin, kun perhe tervehtyi ja sitten olikin meidän vuoro lähteä  matkoille. Tuttu viihtyisä kaupunki oli määränpää ja siellä juhlittiin tämän herran pyöreitä vuosia. Hieno päivä! 

Oili Kokkosen korttitaidetta

Vaikka syntymäpäiväjuhlimisia on jo nyt riittänyt ja lisää on tiedossa, on välillä oltava ahkerakin, eihän tuo juhliminen elätä.


Näissä töissä on inspiraation lähteenä Molla Millsin Virkkuri

Runot tai savi, kummasta pidän enemmän? Vaikea valita, joten yhdistetään ne sitten.
Keramiikkavatiin olen ikuistanut Beatlesin  lyriikkaa – säkeen  Blackbirdista :

Blackbird singing in the dead of night. 
Take these broken wings  and learn to fly. 
All your life you were only waiting for this moment to arise.
---------


Mikä ilo korville ja silmille, kun keltasirkut suurin parvin  tulevat vielä ruokintapaikoille tuohon keittiön ikkunan eteen ja talitiaiset pitävät kaunista konserttia. 
Taitavat puutarhatyöt jo olla mielessäni, kun tuli tehtyä tämä taulu ulkoseinää koristamaan. Ehkä joskus on tarpeen muistaa nämä sanat, kun kukkien ja kasvimaan hoitaminen ei oikein innosta. 
I meant to do
my work today
But a brown bird
sang in that apple tree
----------
-Richard Le Gallienne 1892-
 
Tuolla runonsäkeellä on  ikää jo aika paljon. Nyt aion jatkaa toisenlaisten runojen parissa. Saa nähdä, jäävätkö Antti Holman Kauheimmat runot elämään yhtä pitkäksi aikaa, onhan teoksessa Reino Leinon, Sirsi Sunnaksen, Edit Södermalmin, Karin Toisiks-Parasken runoja:-)  Odotan hauskoja lukukoemuksia näiden mestareiden parissa.


 

11 kommenttia:

 1. Monsieurille onnittelut täältäkin! Kiva, että haukkukin pääsee välillä mummolaan hemmoteltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci beaucoup! Pikkuhaukku viihtyy niin hyvin täällä, vaikka muuten on niin oman perheen perään.

   Poista
 2. Pyöreitä vuosia!!! Sen vallan unohdin, mutta pyöreät tai vähemmän pyöreät, onnittelut vielä kerran. - Sinulla näyttää jo ihan pääsiäiseltä. Minulla senkin laittaminen on vielä alkutekijöissään. Sen verran sain aikaan, että pistin tyttärelle mukaan vähän pääsiäistä hänen täällä käydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän onnittelut, kiitos! Jaa-a tuo vanhemman nuorison joukko sen kun kasvaa.
   Meillä ei pääsiäisestä ole vielä tietoakaan, nuo kukatkin ostin, kun oli vielä melkein talvi. Keväästä kyllä sitäkin enemmän, tänään sai vain ihmetellä, minne kaikki lumi noin vain hävisi ja aurinko häikäisi niin, ettei eteensä nähnyt, kun kaupunkiin ajeltiin.

   Poista
  2. Ihana aurinko, se lämmittää täälläkin ja antaa uutta uskoa kevääseen. - Jaa-a, noista jälkikasvuista sen huomaa omankin ikänsä, vaikkei muuten sitä uskois. Auringon lämpöisiä kevätpäiviä teille!

   Poista
  3. Vähitellen tuo vanhemman nuorison joukko kasvaa entisestään, kun sinä ja minä ja "Hentun Liisa" ja muu suuren ikäluokan porukka liittyy mukaan:-)) Kauniita kevätpäiviä Berliiniinkin!

   Poista
 3. Näin muutama päivä sitten kuvia entisen työkaverini savitöistä, joissa oli tekstiä laitettu juuri tuolla tyylillä kuin sinunkin töissäsi. Idea on kiva ja tykästyin niihin töihin miettien heti oletkohan sinä tehnyt sellaisia. Kirjoititkin vastauksen oitis 🙂

  Ihanan keväisiä ja lämpimiä päiviä oli muutama, mutta nyt puhaltelee kylmät puhurit kera lumenkin välillä. Sitä lunta kyllä olisi meillä enemmän kuin riittävästi jo. Sormet jo syyhyäisi päästä keväisiin pihapuuhiin, mutta sitä saanee nyt odotella vielä useamman viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstitetty keramiikka on melko uutta minulle, netin kauttahan on tämäkin opittu ja sitten matkittu :-)
   Tännekin tuli kylmempi sää, mutta kaunista oli kun aurinko paistoi ja taivas oli sinisempi kuin koskaan. Puutarhamme on vielä aivan lumen peitossa, vaikka muualla se on jo sulanutkin. Omenapuita ja marjapensaita tässä pitäisi pian päästä leikkaamaan.

   Poista
 4. Mie olen aina käynyt katsomassa, että joko tänne on tullut jotain uutta, mutta ei. Mukavaa kevään jatkoa ja toivottavasti teillepäin ei tule kauheita tulvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Helena, että olet herättämässä Clarissaa talvihorroksesta.

   Poista
  2. Mieltä lämmittää kun kaipaatte, joka päivä olen aikonut antaa jonkun elonmerkin, mutta kun on muka niin kiire - talviunestakaan en ole ehtinyt nauttia :) Näkemisiin!

   Poista