1.2.2016

Arki taas ja arjen touhutKatselen mielelläni television kokkiohjelmia varsinkin silloin, kun tuntuu että ruokalista toistuu samana viikosta toiseen. Nyt olen katsellut Neljän tähden illallinen-ohjelman uusintoja ja löytänyt sieltä muutamia kokeilemisen arvoisia ohjeita. Tätä salaattia tein tänään ja se kannatti!

Kasvispannari on herkullista pikaruokaa, ohje löytyi täältä [KLIK]

 


Jatkoin hiukan tavaroiden karsimista  yrittäen noudattaa KonMarin neuvoja. Kirjoihin näyttää kuitenkin olevan sellainen tunneside, että  täällä meillä ei karsimisesta oikein voi puhua. Nämä Elsa Beskowin ihanasti kuvitetut kirjat,kuten monet muut lastenkirjat tuli vain järjestettyä paremmin. Kun työ oli tehty, tuli Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen mukanani iltapäiväkahville.
Nyt vain odotan, että innostun konmarinoimaan vaatteita, niiden karsiminen onkin paljon helpompaa ja oikeaoppinen viikkaaminen ja järjestäminen kaappien hyllyille ja laatikoihin on se piste iin päälle.11 kommenttia:

 1. Toi kuppi on todella söpö. Mulla lähti tänään iso kasa pöytäliinoja konmarin mukaan, kirjoja en ole vielä oikein raaskinut laittaa pois, jotenkin ne kuuluu sisustukseen, tuo tunnelmaa sellainen kirjahylly.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Darauf die zweite Tante kühn(?): "Ich schlage vor, wir entscheiden uns für Eine Tasse in Erbsengrün,die mag Clarissa gern leiden." Vapaasti onnittelurunostasi:-)
   Pöytäliinoja riittää täälläkin ja ne on helppo hävittää. Onneksi on roskiksen sijaan monia paikkoja, jonne voi hyvällä omallatunnolla viedä.

   Poista
 2. Ei, ei kirjoja voi juuri pois heittää. Mutta onpa sinun kirjahyllysi nyt todella järjestyksessä. Hmm pitäsköhän minunkin tuo konmari hankkia?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olen viikannut vaatteita konmari-metodeilla ja voi kuinka pieneen tilaan kaiken saa mahtumaan. Kirjassa selitetään kaikki vain sanallisesti, joten netistä on paljon apua. Tutkipa huviksesi!

   Poista
  2. Toll! Puserot olen tainnut laskostella aina tuon Konmarin mukaan, mutta säilyty on ollut aina erilaine. Hyviä vihjeitä kyllä sain, esim. sukkien säilyttämiseen. En koskaan ole noin pieniin kääröihin niitä väännellyt ja sekaisinkin menevät penkoessa.

   Poista
  3. Muuten olen taitellut suunnilleen noin, mutta en niin moneen kertaan, että pysyvät pystyssä ilman tukeakin. Idea on hyvä! Eikö sua ollenkaan suututa, kun et tehnyt kirjaa taittelusta, nyt ehti M.Kondo ensin ja tienaa suuret summat. Hehheh:-))

   Poista
  4. Kas, enpä tullut tuota edes ajatelleeksi. Näin meni hyvät tulot taas sivu suun! Hahhah!!!:)

   Poista
 3. Voi mitä lastenkirja aarteita! Elsa Beskovin kuvitukset on ikuisia suosikkejani. Minä olen aina ollut ihan mestari luopumaan turhista tavaroista ja vaatteista, mutta mies on aivan toista maata, mitään ei saisi koskaan hävittää...Niinpä meillä "hävitetään" autotalliin saakka. Arvannet sitten miltä meidän tallit, varastot ja liiterit näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ihanat Beskowin kirjat saavat olla täällä meillä edelleen, niitä eivät lapset ole saaneet viedä mukanaan, kuluneita ja ahkerasti luettujakin kun ovat.
   Muuten pitäisi nyt sitten opetella hävittämisen "jalo" taito täällä meilläkin. Autotalli on täynnä, komerot samoin, kesäpaikasta puhumattakaan. Apua!

   Poista
 4. Mietin just tänään viimeksi, että pitäisi aloittaa kirjojen karsiminen. Mulla on romskuja, jotka toivottavasti kelpaavat johonkin paikalliseen vanhainkotiin. Näyttelyluettelot kelpaavat vain paperinkeräykseen, mutta jotain kirjoja ehkä kelpaa kavereillekin. Silti ostin tänään kolme kirjaa! Liinat, lakanat tms. olen käynyt läpi alle pari vuotta sitten, kun annoin ylimääräiset keräykseen pakolaisia varten. Vaatteet, huh. Osa pitänee vain hävittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tilattiin tähän huusholliin kaksi kirjaa lisää, molemmat löytyivät nettiantikvariaateista. Taidan järjestellä kaiken muun kuin nuo kirjahyllyt, tai ryhtyisinkö pitämään tuollaista nettiantikvariaattia:-), tuskin ja onhan suurin osa hyllyistä melko hyvässä järjestyksessä tämän Book Hunter-projektini jälkeen.

   Poista